orez negru cu bacon si legume - Orez negru cu legume si bacon

Aleg sa mananc orez integral destul de des pentru ca este mai sanatos si plin de minerale.

Astazi am ales orezul negru care are un gust mai pronuntat si este delicios.

Cum sunt o mare amaroare de bacon (dupa cum cred ca stiti), am pregatit orez cu legume si bacon.

Este o retetea versatila, numai buna pentru perioada prin care trecem

(si prin care sper sa trecem cu bine, cu responsabilitate si grija pt noi si  cei din jur). Putem face combinatii, in functie de ce avem prin frigider.

Putem folosi desigur si orez integral sau alb.

Ne trebuie:

cca 150 g orez negru

o ceapa mare

1 ardei capia

un pumn de mazare Edenia

150 g bacon

sare, piper

– cantitati pentru 3-4 portii –

Orez negru cu bacon ingrediente - Orez negru cu legume si bacon

Cum se face:

Fierbem orezul conform instructiunilor de pe ambalaj

(eu intotdeauna fierb orezul integral mai mult cu 2-3-4 minute, pana imi place consistenta lui).

Fierbem si mazarea in putina apa cu sare, 6-8 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intre timp calim ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei, cu putina sare, timp de 3-4 minute,

apoi adaugam baconul taiat fasii si lasam pana se rumeneste putin, amestecand din cand in cand,

iar apoi mai calim inca 2-3 minute si ardeiul taiat cubulete/fasii mici.

ceapa bacon si ardei in tigaie - Orez negru cu legume si bacon

Punem peste legume si bacon orezul si mazarea fierte, scurse de apa, potrivim de sare si piper

si mai lasam pe foc cca 2-3 minute, amestecand des.

Savuram cu placere pentru ca este delicios.

Enjoy si sa ne auzim cu bine!

orez negru cu bacon si legume 1 - Orez negru cu legume si bacon