orez cu rosii

Pe vremea cand cititi aceaasta reteta eu deja sunt in Bella Italia 😛

Insa, m-am gandit si la voi, sa nu ramaneti carecumva nemancati pana ma intorc Winking smile

asa ca am programat din timp aceasta postare cu un orez cu rosii, delicios, de post.

Asta ca sa nu ziceti ca nu ma gandesc deloc si la cei dintre voi care tineti post Winking smile

Se face simplu de tot si desigur, poate fi servit si pe post de garnitura la carnitza. Smile

Ne trebuie:

1 si 1/2 cana orez

cca 1200 ml apa

3 cepe medii

1 si 1/2 cana rosii taiate cubulete (rosii in bulion)

3-4 lg ulei

sare, piper

Cum se face:

Calim ceapa tocata in ulei, adaugam orezul si mai calim inca 2-3 minute. Adaugam sare.

Adaugam o parte din apa (fierbinte), amestecam din cand in cand, cand se evapora mai punem putin apa si tot asa pana orezul este fiert.

Adaugam apoi rosiile si lasam inca 5-7 minute sa mai fiarba.

De preferat ar fi sa folositi rosiile tocate cuburi, ca cuburile de rosii sa ramana intregi si sa se vada frumos.

Eu am avut niste rosii la borcan de la mama care erau destul de pasate.

Oricum, stiu ca au fost bune si naturale 🙂

Daca folositi rosii in bulion, asigurati-va ca nu contin acid citric (mai toate contin, dar sunt si carteva marci care nu contin).

Revenim la orezul nostru.

Adaugam piper din belsuuuug, potrivim de sare si cam asta este tot.

Puteti presara patrunjel tocat deasupra.

Enjoy!

prez cu rosii 3

Sa ne revedem cu bine!