Mancam destul de des mancare asiatica. Uneori o prepar in casa (ma rog, imitatii de mancaruri asiatice, ca la noi…), comandam acasa sau din cand in cand mancam la restaurant,
insa aproape de fiecare data ca garnitura prefer orezul cu ou.
Cu siguranta cu totii il stiti, e tare bun si simplu de facut, asa ca am zis sa pun reteta si pe blog pentru cei care inca nu au incercat sa il gateasca acasa.
Ne trebuie:
2-3 cescute de orez cu bobul lung (de preferat)
2 cepe medii tocate marunt
2 oua
2-3 linguri de ulei
sos soia/chilli (optional)
Cum facem:
Se fierbe orezul cu 3 cescute de apa (daca punem 2 de orez) – eu am avut de data asta orez basmati in casa. Daca aveti orez din acela la pungute individuale va usurati mult viata 🙂
Separat se bat ouale si se face o omleta pe care o rasturnam pe o farfurie. Cand s-a racit o taiem cubulete (sau sau o putem amesteca cand este in tigaie sa obtinem asa-zisele oua jumari).
Ceapa tocata marunt se caleste cca 5 minute in putin ulei. Peste ea se toarna orezul fiert si scurs. Se sareaza si se amesteca cca 2-3 minute pe foc. Se adauga si oul.
Se serveste ca garnitura sau ca atare cu sos de soia/chilli sau ambele dupa preferinta.
Dupa preferinta, puteti sa mai “aruncati” peste el cubulete de pui putin prajit, muschi afumat taiat cubulete si uite asa ati facut un fel principal de mancare,
pe care daca il serviti cu sos de soia deasupra si putin sos iute e delicios.
Noi de data asta l-am mancat ca garnitura pentru Puiul Teriyaki.
Enjoy!
Si noua ne place orezul cu ou 🙂 Eu mai adaug la el uneori putin ardei gras verde si un morcov mic taiat artistic. Delicios!
Da da, merg multe combinatii facute 🙂
Musai sa fac si eu acasa. E unul dintre felurile mele preferate.
Imi plac mult pozele tale! Facem si noi orez cu ou,cand avem orez ramas de la masa anterioara.E si mai usor de prajit cand a stat in frigider.
Ador orezul cu ou.Pozele,reteta.. esti minunata,ca intotdeauna ! Pupici. 🙂
Alina, asa e, e preferat de multa lume.
Mitinita, multumesc. E o idee buna sa fol un orez deja facut!
Ana, mercik!
Chiar acum mă duc să pregătesc! Mi-am propus de atât de multa vreme să fac și nu știam cum….acum știu! 😀
Mulțumesc frumos!
Raluca, sper ca ti-a placut 🙂
orez cu ou romanesc,nu?
Am folosit un orez cu bobul lung, care se foloseste de obicei la preparatele asiatice, dar daca vrei sa folosesti orez cumparat din alta tara, esti libera sa o faci, Mirela 😉