orez cu ou

Mancam destul de des mancare asiatica. Uneori o prepar in casa (ma rog, imitatii de mancaruri asiatice, ca la noi…), comandam acasa sau din cand in cand mancam la restaurant,

insa aproape de fiecare data ca garnitura prefer orezul cu ou.

Cu siguranta cu totii il stiti, e tare bun si simplu de facut, asa ca am zis sa pun reteta si pe blog pentru cei care inca nu au incercat sa il gateasca acasa.

Ne trebuie:

2-3 cescute de orez cu bobul lung (de preferat)

2 cepe medii tocate marunt

2 oua

2-3 linguri de ulei

sos soia/chilli (optional)

Cum facem:

Se fierbe orezul cu 3 cescute de apa (daca punem 2 de orez) – eu am avut de data asta orez basmati in casa. Daca aveti orez din acela la pungute individuale va usurati mult viata 🙂

Separat se bat ouale si se face o omleta pe care o rasturnam pe o farfurie. Cand s-a racit o taiem cubulete (sau sau o putem amesteca cand este in tigaie sa obtinem asa-zisele oua jumari).

Ceapa tocata marunt se caleste cca 5 minute in putin ulei. Peste ea se toarna orezul fiert si scurs. Se sareaza si se amesteca cca 2-3 minute pe foc. Se adauga si oul.

Se serveste ca garnitura sau ca atare cu sos de soia/chilli sau ambele dupa preferinta.

Dupa preferinta, puteti sa mai “aruncati” peste el cubulete de pui putin prajit, muschi afumat taiat cubulete si uite asa ati facut un fel principal de mancare,

pe care daca il serviti cu sos de soia deasupra si putin sos iute e delicios.

Noi de data asta l-am mancat ca garnitura pentru Puiul Teriyaki.

Enjoy!

orez cu ou 1