orez cu legume
 
Simplu, rapid, bun, de post, cu vinete si dovlecei… de toamna 🙂
 
Ne trebuie:
2 cani cu orez
2 cepe mari
1 dovlecel
1 vanata mica
1 ardei gras
1 rosie
ulei
sare, piper
Cum se face:
Taiem ceapa marunt si o calim putin in 2 lg de ulei incins.
Spalam orezul si il adaugam peste ceapa.
IMGP1356_1
Punem putina sare/concentrat de legume.
Punem 6 cani de apa (de preferat fierbinte) peste el si lasam sa fiarba la foc mic
(eu am avut orez prefiert si am pus cam 5 cani de apa).
Taiem vanata si dovlecelul cubulete potrivite (eu nu le-am mai curatat de coaja, doar le-am spalat bine).
Le punem intr-o cratita cu putin ulei si putina apa si le lasam sa se inabuse acoperit.
Apoi punem rosia si ardeiul taiate cuburi mai mari si lasam pe foc pana legumele sunt aproape fierte.
Cand orezul este aproape fiert, punem legumele innabusite peste el, piperam,
amestecam usor si dam pt cca 15 – 20 min la cuptor pentru a fi mai savuros.
IMGP1373_1
Rapid si gustos! Enjoy!

orez cu legume 1