Simplu, rapid, bun, de post, cu vinete si dovlecei… de toamna 🙂
Ne trebuie:
2 cani cu orez
2 cepe mari
1 dovlecel
1 vanata mica
1 ardei gras
1 rosie
ulei
sare, piper
Cum se face:
Taiem ceapa marunt si o calim putin in 2 lg de ulei incins.
Spalam orezul si il adaugam peste ceapa.
Punem putina sare/concentrat de legume.
Punem 6 cani de apa (de preferat fierbinte) peste el si lasam sa fiarba la foc mic
(eu am avut orez prefiert si am pus cam 5 cani de apa).
Taiem vanata si dovlecelul cubulete potrivite (eu nu le-am mai curatat de coaja, doar le-am spalat bine).
Le punem intr-o cratita cu putin ulei si putina apa si le lasam sa se inabuse acoperit.
Apoi punem rosia si ardeiul taiate cuburi mai mari si lasam pe foc pana legumele sunt aproape fierte.
Cand orezul este aproape fiert, punem legumele innabusite peste el, piperam,
amestecam usor si dam pt cca 15 – 20 min la cuptor pentru a fi mai savuros.
Rapid si gustos! Enjoy!
Faina reteta, colorata are un aspect super…
Arata senzational, Edith!! Abia astept sa fac si eu!! Multumesc pentru idee! Cu drag, Daniela
Ce sa mai, m-ai determinat sa ma apuc de gatit
O sa incerc si eu. Si asa sunt mereu in pana de idei cand vine vorba de mancare de post.
Uite ca nu m-am gandit niciodata sa fac orez cu vinete sau cu dovlecei. O idee super pt o mancarica de post, sigur o sa o incerc.
Thanks! 🙂
Dora