crema-de-cacao-cu-vanilie

Astazi avem din nou un desert dietetic si buuun de tot la pahar.

Chiar daca nu tineti dieta, cu siguranta va veti bucura de el.

Fin, aromat, si consumat rece este de-a dreptul de-li-cios!

Poate fi consumat si in dieta Dukan, incepand cu perioada de croaziera.

Ne trebuie:

3 galbenusuri

3 lg rase de amidon

300 ml lapte 0,1% grasime

3 lgt cu varf de lapte praf degresat

3 lg indulcitor (xylitol)

2 lgt cacao, un praf de sare

vanilie

– cantitati pt 2 portii –

Cum se face:

Punem laptele sa se incalzeasca. Amestecam intr-o craticioara galbenusurile,

amidonul, xylitolul, vanilie, lapte praf, un praf de sare si 4-5 lg de lapte rece.

Omogenizam bine, apoi turnam laptele fierbite peste compozitie.

Punem craticioara pe foc, amestecand continuu cu un tel, cca 5-7 minute, la foc mic.

Atentie, se va ingrosa brusc (asa s-a intamplat la mine..).

Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc si omogenizam bine cu telul, pentru a

dizolva eventualele cocoloase.

Turnam in 2 pahare/boluri, cate 4 lg din crema in fiecare.

Amestecam 2 lgt de cacao  cu 3-4 lgt de lapte si 1 lgt xylitol, omogenizam bine

si turnam peste restul de crema de vanilie ramasa in craticioara.

Omogenizam din nou bine, cu telul si punem in pahare, peste crema de vanilie.

Lasam la frigider pt cca o ora (este mai buna rece).

Musai trebuie incercata! Este ff buna 🙂

Enjoy!

crema-de-cacao-cu-vanilie-2