Astazi avem din nou un desert dietetic si buuun de tot la pahar.
Chiar daca nu tineti dieta, cu siguranta va veti bucura de el.
Fin, aromat, si consumat rece este de-a dreptul de-li-cios!
Poate fi consumat si in dieta Dukan, incepand cu perioada de croaziera.
Ne trebuie:
3 galbenusuri
3 lg rase de amidon
300 ml lapte 0,1% grasime
3 lgt cu varf de lapte praf degresat
3 lg indulcitor (xylitol)
2 lgt cacao, un praf de sare
vanilie
– cantitati pt 2 portii –
Cum se face:
Punem laptele sa se incalzeasca. Amestecam intr-o craticioara galbenusurile,
amidonul, xylitolul, vanilie, lapte praf, un praf de sare si 4-5 lg de lapte rece.
Omogenizam bine, apoi turnam laptele fierbite peste compozitie.
Punem craticioara pe foc, amestecand continuu cu un tel, cca 5-7 minute, la foc mic.
Atentie, se va ingrosa brusc (asa s-a intamplat la mine..).
Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc si omogenizam bine cu telul, pentru a
dizolva eventualele cocoloase.
Turnam in 2 pahare/boluri, cate 4 lg din crema in fiecare.
Amestecam 2 lgt de cacao cu 3-4 lgt de lapte si 1 lgt xylitol, omogenizam bine
si turnam peste restul de crema de vanilie ramasa in craticioara.
Omogenizam din nou bine, cu telul si punem in pahare, peste crema de vanilie.
Lasam la frigider pt cca o ora (este mai buna rece).
Musai trebuie incercata! Este ff buna 🙂
Enjoy!
Buna Edith!!!Arata delicios!!!Sunt sigura ca e minunata. Si eu tin Dukan si as face cremea negresit, dar nu am gasit pe nicaieri, in Constanta lapte praf degresat:( Tu de unde il iei?:)Multumesc.
Nu e musai sa folosesti lapte praf daca nu ai. Ii da un plus de savoare..
Eu l-am cumparat de pe cafemagia.ro.
Arata extraordinar de apetisant, sper sa incerc si eu curand! Un weekend minunat iti doresc!
Mmmmhhh ce pofta mi-ai facut!
Cred ca ma apuc de ea chiar acum ca mi-ai facut o pofta de mama-mama :D.
De fiecare data ma inspir din retetele tale, eu sunt la consolidare acum dar nu sar calul prea rau pentru ca mai am de dat jos vreo 2 kg si incerc sa nu exagerez iar tu esti inspiratia oricui tine dieta dukan. Te poop Edith si cat mai multe idei sa ai pentru a ne bucura papilele gustative si ochii….hahahah
Steluta
Minunat arata, ai surprins foarte frumos budinca in poze!
Ce bunatate de crema ai facut!
wow, ce delicioasa trebuie sa fie <3
Muy rica está estupenda saludos desde el sur de Chile,abrazos y abrazos.
Arata grozav,combinatia e irezistibila !Pupici
Ma bucur ca contine vanilie, nu de alta dar dupa ciocolata nu ma prea omor, adaica mananc maxim 1-2 ciocolate pe saptamna asta asa cand imi este pofta, insa vanilia mi se mai mult decat delicioasa, mersi frumos pentru retata!
Inseamna ca nu esti pamantean…..eu as sta in oala cu ciocolata si acolo as si dormi..atat de mult o ador…
Prea multa ciocolata strica, deci prezinta te rog si alte sortimente!
Fara suparare o spun, insa eu sunt ceva mai pretentioasa atunci cand vine vorba de arome!
Maria, in primul rand nu este vorba de ciocolata in reteta asta, ci de cacao. Daca 2 lgt de cacao e mult pt tine, o poti elimina si poti face doar de vanilie. La fel cum poti face cu aroma de fructe, rom sau orice altceva iti place.
Si acum ca sa fiu in concordanta cu tonul pe care l-ai avut tu: fara suparare, mergi te rog si cauta pe net alte sortimente! Eu prezint pe blogul meu ce imi place mie.
Edith, un raspuns perfect!
Va multumesc tuturor! Ma bucur ca va place! 🙂
E tare buna si fina, merita incercata 😉
Buna seara Edith!
Vreau sa iti multumesc foarte mult pentru acest site. Tin si eu regimul dukan de doua saptamini, trebuie sa slabesc vreo 6 kg plus ca renunt la tigari si m am gandit sa fiu proactiva si sa ma apuc de regim 🙂
edithskitchen pentru mine este senzational, am vreo 6 taburi deschise numai pe websitul tau – cite unul pentru fiecare reteta 🙂 de cind sunt la regim in fiecare weekend gatesc cite ceva de aici.
am facut deja pulpe de curcan pane, cheesecakeul, hamburgerii, dovleceii pane si altele. Au iesit toate foooarte bune!!!! nu m as fi gandit sa maninc in regim pulpe pane 🙂 toate retele sunt usor de facut si ies foarte bine ca sa nu mai spun cit sunt de gustoase!!!!!!!!!! de abia astept sa fac: clatitele, cupcakesurile, briosele cu ton, gogosile (caut tava inca 🙁 ), oua pe pat de legume…..
Dupa mesajul de mai sus, am simtit nevoia sa iti spun ca esti o inspiratie pentru mine si mi se pare minunat ca iti faci timp sa ne incanti cu atitea lucruri minunate! Felicitari si multumim
In alta ordine de idei, abia astept sa pot face si torturile senzationale care le ai pe site….atunci cind imi vor permite kg
Numai bine si keep it up!! Your are much appreciated 🙂
a
draga mea, m-a bucurat tare mesajul tau.
Ma bucur mult ca iti plac retetele mele si ca ai incercat multe.
Tava pentru gogosi poti gasi in magazinele GERMAG, iar in curand voi avea eu un giveaway si dau o tavita din aceea. Poate ai noroc si castigi 🙂
In ceea ce priveste mesajele de genul celor de mai sus, deja am invatat sa le ignor. Se pare ca unii nu stiu inca, ca atunci cand nu le place un site/blog, sa foloseasca X-ul din dreapta sus si au rezolvat problema. Eu asa fac, nu las comentarii rautacioase si critici cand nu imi place vceva.. Dar unii oameni mai au multe de invatat..
Te mai astept cu drag!
E delicios! Un desert rapid si la indemana oricui.
Poti inlocui cu usurinta deserturile de pe rafturile sin supermarketuri
Asa este Cora, ma bucur ca iti place 🙂
Arata foarte bine si e delicioasa!
Delicoasa. Edith, amidonul este permis in dieta Dukan?
sigur, amidonul este aliment tolerat. Este voie 2 lg/zi (parca..)
buna…am si eu o intrebare…am vazut in unele retete de prajiturele ca pui vanilie…dar mai exact de care vanilie?esenta..sau ce mai exact…daca mi-ai putea recomanada si de la ce firma, ar fi minunat…multumesc frumos si multumesc si pentru retetele care le-ai publicat pentru cei care sunt….. la dieta..:)
Poti folosi ce iti place: esenta de vanilie, pastai de vanilie, extract natural de vanilie.
Sincer, mie cel mai mult imi place gustul de esenta (desi am incercat si pastaile si extractul natural). Folosesc in general de la Dr Oetker si imi place mult Butter Vanilla la fiole (fie Dr. O. fie de la Ruf)
Te mai astept! 🙂
te iubesc pe tine ,Edhit: cu retetele tale,super delicioase!Esti ca O PRAJITURA,DELICIOASA!multumim ca existi si ca ne trimiti retetele pe email
cu drag ,victoria
Victoria, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase, esti o draguta! 🙂 Ma bucur ca iti plac retetele mele si iti sunt de ajutor. Te astept sa imi spui cand incerci cate o reteta 🙂
Weekend frumos si te mai astept cu drag >:D<
Delicioasa, nemaipomenit de buna! Multumim si la tot mai multe retete!
Asa este, e tare buna 🙂 Am bucur ca ti-a placut! Te mai astept!
Cu mult drag si respect, va transmit o calda imbratisare ! Uite, asa vreau eu :)))
Gabriela, iti multumesc! O imbratisare calda iti trimit inapoi! 🙂
Si te rog sa nu-mi mai vorbesti cu dvs 😉
Aspectuos,gustos…prezentare de nota 10!Si cu asta…am spus tot!Mersi,draga mea…te pup!
Multumesc, Cornelia. Este unul dintre deseturile dukan preferate 🙂 Pup!
Am terminat de savurat. Nu credeam sa spun asta vreodata, dar desertul asta e mai bun ca “Orezul cu lapte” Dukan (desertul cu ovaz si lapte). Deci e dementiala crema. Bine, eu am adaptat-o dupa placul meu, punandu-i putina cafea solubila. G-E-N-I-A-L-A. Sincer iti spun, de cand am descoperit blogul tau, recomand tuturor celor care au nevoie sa tina dieta DUKAN. S-au dus frustrarile legate de pofta de dulce si ma simt excelent. Cu stagnarile de rigoare, intr-o luna am dat jos 7 kilograme.
Enna, ma bucur ca ti-a placut. Este delicioasa intr-adevar.
Wow, ai slabit spectaculos. Multa bafta cu dieta!
Iti multumesc ca m-ai recomandat si te mai astept sa te inspiri! 🙂
Buna Edith! Minunata prezentarea retetei, o sa incerc sa o pun in aplicare acum! 🙂 Te rog, poti sa imi spui care este rolul amidonului la gatit, in general? Am vazut ca multa lume il foloseste, dar eu nu stiam de el pana de curand, cand m-am apucat de facut mancare dukan. Merci mult si multa inspiratie pentru retete viitoare!
Lucia
Buna Lucia. M-ai prins online si iti raspund acum 🙂
Amidonul, ca si faina, are rolul de a ingrosa sosurile/cremele, insa ies mai fine cu amidon decat cu faina 🙂
Bafta cu dieta si te mai astept!
Multumesc pentru raspuns, Edith! Si tie, daca o mai tii 🙂
PS: Ce frumos din partea ta ca ne raspunzi la comentarii, mai rar vezi asa ceva 😀
Hi Edit tot ce faci arată ffffffbine si delicios iti doresc succes
Multumesc Monica! Sper ca ai si incercat ceva de la mine. Nu sunt doar aratoase, sunt si gustoase. Te mai astept! 🙂
Draga Edith
As vrea sa fac acest desert pentru baietelul meu, dar as inlocui xylitolul cu zahar si amidonul cu faina.
Imi poti spune, te rog, ce cantitati ar trebui sa folosesc?
Ador retetele tale
Multumesc
Lidia, poti pune cantitatile la fel. Xylitolul indulceste la fel ca zaharul, deci poti folosi aceleasi cantitati. La fel si faina. Cred ca iese ok si cu 2 lg rase de faina, desi nu am incercat.
De ce nu vrei sa folosesti amidon? Iese mai fina crema 🙂
in loc de vanilie putem folosi esenta de vanilie? sau trebuie vanilie rasa?
La toate deserturile poti folosi orice preferi: extract natural de vanilie, pastaie de vanilie, esenta de vanilie sau zahar vanilat (cel din urma nu la retetele dukan) 🙂
Pur si simplu delicios. Cred ca sotul o sa manance tot :)))))). Multumesc pt retete, sunt foarte utile. Ajunsesem in impas cu ce sa mai gatesc pt regim. Am sa incerc sa gatesc toate retele pe rand. Sunt totusi niste ingrediente pe care eu nu le-am vazut trecute pentru dieta Dukan, cum ar fi: tarate grau, tarate de psyllium, foaie de gelatina, dar am incredere ca daca le-ai adaugat sunt si acceptate in dieta. Multumesc pentru o reteta minunata!
Andra, taratele de grau si psyllium sunt incluse la alimente tolerate in dieta Dukan. Mai cauta pe google, sigur gasesti info 🙂
Foile de gelatina sunt permise, nu este nicio problema. Este acelasi lucru cu gelatina granule. Bafta!
Este delicioasa, are acelasi gust de budinca ca din copilărie . Multumim frumos.
Diana, ma bucur ca ti-a placut! 😉