budinca-de-paste-cu-nuca

Sunt o mare iubitoare de paste cu nuca. Si cum in ultima vreme am cam renuntat la carbohidrati,

am ales o varianta de paste cu nuca low carb, mai putin vinovata, cu paste shirataki.

Pastele shirataki au zero calorii si zero carbohidrati, sunt facute din faina de konjak si le puteti cumpara online.

Se gasesc de obicei in varianta conservate intr-un lichid ce nu miroase placut deloc,

insa ele se clatesc bine si se fierb putin, astfel nu vor mai avea niciun gust, vor imprumuta gustul

ingredientelor cu care se amesteca.

Desigur, puteti prepara si varianta cu paste de grau, albe sau integrale, dupa preferinta (cca 300 g)

Ne trebuie:

2 pachete de paste shirataki (500 g net)

3 oua

2oo g nuca macinata

100 g unt

6-7 linguri xylitol (sau alt indulcitor)

vanilie

1/3 lingurita sare

– cantitati pentru o forma de 18-20 cm –

Cum se fac:

Pregatim pastele shirataki conform instructiunilor de pe ambalaj: le punem intr-o sita,

scurgand lichidul in care sunt conservate, si le clatim bine sub jet de apa rece.

Le punem la fiert in apa cat sa le acopera si din momentul in care incep sa fiarba, le lasam in jur de 5 minute.

Le lasam sa se scurga bine intr-o sita.

Cat fierb pastele ne ocupam de umplutura. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam si indulcitorul

si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, nuca macinata si vanilia in albusuri si uniformaizam

compozitia. Adaugam pastele peste oua si nuca, adaugam si untul topit si omogenizam

compozitia. Turnam totul intr-o tava unsa cu putin unt (a mea este antiaderenta, asa ca am pus doar

hartie pe fund).

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-35 minute.

O lasam sa se raceasca si o scoatem din forma. Puteti pudra deasupra cu indulcitor.

Se consuma/taie rece. Altfel nu vom putea taia  feliile bine.

Se mai poate adauga xylitol cand le serviti, daca nu sunt suficient de dulci.

Enjoy!

budinca-de-paste-cu-nuca-1