negresa-de-post-1

Iubesc negresele. Dovada ca am cateva retete pe blog deja. Fie de post, de dulce sau raw, pentru gusturi diferite.

Astazi avem din nou o negresa de post, absolut delicioasa, pufoasa, usor umeda.

Eu i-am pus glazura de ciocolata neagra. Heidi Espresso, musai, ascultati-ma pe mine si-mi veti multumi! 🙂

Nu am mai avut in casa inca o ciocolata neagra, ca altfel, o imbracam in ciocolata, trust me! :)))

Ne trebuie:

300 g faina

40 g cacao

180 g zahar brun (sau alb)

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita de sare

300 ml apa

10 linguri de ulei

1 lingura de otet

vanilie

ciocolata pentru ornat (optional)

– cantitati pentru o forma de cca 20 cm diametru –

Cum se face:

Cernem faina si cacaua, adaugam zaharul, bicarbonatul si sarea. Omogenizam compozitia.

Adaugam apoi uleiul, apa, vanilia, otetul si amestecam pana la omogenizare.

aluat-negresa

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei (si tapetata cu faina daca nu este antiaderenta)

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 45-55 minute (faceti testul scobitorii).

In functie de tava folosita, va diferi probabil usor timpul de coacere. Prajitura mea a fost mai inalta (cca 10 cm),

dar pentru prajituri inalte de 5-6 cm veti reduce usor timpul de coacere.

negresa-in-tava

O lasam 10 minute sa se racoreasca in tava, apoi o scoatem din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

Glazuram daca dorim cu ciocolata topita + 2-3 lg ulei

(va rog eu sa doriti sa folositi Heidi Espresso – doar daca va place cafeaua! ca a fost taaare buna combinatia)

ciocolata-heidi-espresso

O pastram acoperita, sa nu se intareasca.

Tare buna a fost. Si mai buna a doua zi! 🙂

negresa-de-post

Enjoy!

negresa-de-post-2

Nota: Eu am folosit forma din imagine, care avea dimensiunile: baza mare – 23 cm, baza mica 11 cm, 

iar pentru poza am taiat partea de deasupra care era bombata (de cca 4 cm inaltime). Ca sa va faceti o idee despre cum arata ea scoasa din tava.

Later edit: Am refacut-o in forma de o tava de cca 20 x 25 cm. A iesit inalta de cca 4-5 cm si am copt-o 30 minute.

Sursa