Painicile astea, de origine Indiana, sunt asa de bune si pufoase, incat este pacat sa nu le incercati.
Initial le-am facut pentru a le manca cu humus, insa cand am vazut ce bune sunt goale, am mancat humusul cu lipie :))
Ne trebuie:
3oo g faina
1 si 1/2 lgt drojdie uscata
1 lgt zahar
1/2 lgt sare
1/2 lgt praf de copt
1 lingura ulei
150 g iaurt
30-50 ml apa calduta (pentru cazul in care aluatul iese prea tare)
Cum se face:
Amestecam drojdia cu zaharul si o lingura de apa calda si lasam deoparte 5 minute, pana se umfla.
In alt bol punem faina, si amestecam cu sarea, praful de copt.
Adaugam uleiul, iaurtul si drojdia dupa cele 5 minute si amestecam.
Daca aluatul iese prea tare, adaugati putina apa calduta.
Framantam putin aluatul pana nu se mai lipeste (cu mainile unse cu ulei). Formam o bila de aluat si o lasam la crescut in loc cald, acoperit cu folie alimentara, pana isi dubleaza volumul.
Presaram faina pe masa/o planseta si framantam putin de tot aluatul apoi il impartim in 6-8 bile (le puteti cantari daca vreti sa fie egale…).
Intindem fiecare bila cu sucitorul pana obrtinem o foaie de cca 5 mm grosime.
Le dam la cuptorul incins bine in prealabil, intr-o tava, pe hartie de copt.
Unele din ele le-am pensulat cu putin ulei si am pus pe ele susan si chivas uscata. Le puteti lasa si simple.
Le coacem aprox 10 minute, nu prea mult, sa nu se usuce.
Bune-bune,pufoase, bune si calde si reci.
Seviti cu humus, cu unt, sau chiar goale, pt ca sunt minunate!!
Cuptorul meu nu rumeneste deasupra, deci voua o sa va iasa mai rumene si mai frumoase 🙂
Enjoy!
Buna! Am scos si eu din cuptor painicile, dar am incercat varianta de post desi eu sunt conservatoare in ceea ce priveste retetele in sensul ca ce si cat scrie atat pun nefiind specialista in bucatarie…am inlocuit iaurtul cu margarina. Si pentru ca nu am gasit nicaieri chivas si susan negru am folosit oregano si seminte de in. Sambata incerc si reteta de placinta cu branza pentru ca intamplarea face sa am foile acelea turcesti, abia astept. O seara frumoasa!
Anca, sper ca ti-au iesit pufoase. Ele de la iaurt, ies tare pufoase 🙂
Sper ca ti-a placut si placinta 🙂
Te mai astept!
Le-am incercat si eu sana. Sunt delicioase..exterior crocant si interior pufos. Delicioase! 🙂
Sarah, ma bucur ca ti-au placut. Cu sana le-ai facut?
Te mai astept! 🙂
Buna Edith! Pufoase nu au iesit dar bune. Clar ca data viitoare le fac cu iaurt. Despre Borek ce pot sa spun, am facut de Pasti o tava iar dupa o ora am mai facut inca una…. Este geniala! O sigura rugaminte am: in masura in care este posibil sa specifici macar orientativ la cate grade trebuie folosit cuptorul pentru retetele viitoare pentru oameni ca mine nespecialisti. O zi minunata!
Anca, sa le incerci si cu iaurt 🙂
Ma bucur tare ca ti-a placut borek-ul 🙂
Din pacate am cuptor clasic care nu are termometru si nu stiu ce temperaturi folosesc. Il incing bine si gata. Oricum ,ca idee 170-180 se foloseste cam pt toate dulciurile/produsele de patiserie. 🙂
Cand o sa imi iau un cuptor electric voi pune si gradele 🙂
Super au ieşit. Am respectat toate gramajele întocmai şi au ieşit fluffy 🙂 Eu le-am mâncat cu prosciutto si parmezan.
Dan, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Cred ca au fost delicioase cu prosciuttto si parmenzan!
Te mai astept!
Am facut si eu azi naan dar cred ca le-am facut cam subtiri! Oricum eu si sotul meu am fost incantati pentru ca au fost super bune si data viitoare o sa le fac mai grosute! Si am mai facut si reteta de spanac care a iesit delicioasa! Multumesc pentru idei!
data viitoare le faci putin mai groase 🙂
Oricum nu au fost mai inalte de 1.5 – 1.7 cm nici ale mele..
Ma bucur ca ti-au placut si naan-ul si spanacul
Te mai astept! 🙂
Am facut si eu azi. Pe deasupra am pus usturoi si oregano. Au iesit foarte bune. O sa mai fac o tava mai pe seara cand se mai racoreste. 😀
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Buna Edith! Am aceeasi intrebare pot sa le fac cu cateva zile inainte, sa zicem macar cu o seara inainte de a fi servite?
Sigur, merg facute cu o zi inainte 🙂