naan bread

Painicile astea, de origine Indiana, sunt asa de bune si pufoase, incat este pacat sa nu le incercati.

Initial le-am facut pentru a le manca cu humus, insa cand am vazut ce bune sunt goale, am mancat humusul cu lipie :))

 Ne trebuie:

3oo g faina

1 si 1/2 lgt drojdie uscata
1 lgt zahar
1/2 lgt sare
1/2 lgt praf de copt
1  lingura ulei

150 g iaurt

30-50 ml apa calduta (pentru cazul in care aluatul iese prea tare)

Cum se face:
   Amestecam drojdia cu zaharul si o lingura de apa calda si lasam deoparte 5 minute, pana se umfla.
In alt bol punem faina, si amestecam cu sarea, praful de copt.

Adaugam uleiul, iaurtul si drojdia dupa cele 5 minute si amestecam.

Daca aluatul iese prea tare, adaugati putina apa calduta.

Framantam putin aluatul pana nu se mai lipeste (cu mainile unse cu ulei). Formam o bila de aluat si o lasam la crescut in loc cald, acoperit cu folie alimentara, pana isi dubleaza volumul.

Untitled-1

Presaram faina pe masa/o planseta si framantam putin de tot aluatul apoi il impartim in 6-8 bile (le puteti cantari daca vreti sa fie egale…).

Intindem fiecare bila cu sucitorul  pana obrtinem o foaie de cca 5 mm grosime.
Le dam la cuptorul incins bine in prealabil, intr-o tava, pe hartie de copt.

Unele din ele le-am pensulat cu putin ulei si am pus pe ele susan si chivas uscata. Le puteti lasa si simple.

IMG_3076_1

Le coacem aprox 10 minute, nu prea mult, sa nu se usuce.

Bune-bune,pufoase, bune si calde si reci.

Seviti cu humus, cu unt, sau chiar goale, pt ca sunt minunate!!

Cuptorul meu nu rumeneste deasupra, deci voua o sa va iasa mai rumene si mai frumoase 🙂

Enjoy!

naan bread 1

Sursa