IMGP8591 1 - MUSACA CU ZACUSCA DE GHEBE
Ne trebuie:
6-7 cartofi medii
1 lingura de unt
1 borcan de zacusca de ghebe
(eu am amestecat si cu unul de vinete)
1 ou
100 ml smantana
100 grame cascaval ras
sare, piperCum se face:
Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se scurg bine de apa si se fac piure. Se sareaza, pipereaza dupa gust.
Intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu unt, se aseaza jumatate din cantitatea de piure,

IMGP8535 1 - MUSACA CU ZACUSCA DE GHEBE

apoi toata zacusca

IMGP8536 1 - MUSACA CU ZACUSCA DE GHEBE

apoi restul de piure.

IMGP8539 1 - MUSACA CU ZACUSCA DE GHEBE

Se toarna deasupra oul batut cu smantana si se presara cascavalul ras.
Se da la cuptor pentru cca 25 de minute.

IMGP8540 1 - MUSACA CU ZACUSCA DE GHEBE

Si scoasa de la cuptor:

IMGP8544 1 - MUSACA CU ZACUSCA DE GHEBE