Imi place musacaua de vinete mult. In varianta ei clasica, cu vinetele prajite,
deci accea mega delicioasa si mega calorioasa, o gasiti aici.
Astazi in schimb avem o varianta mai dietetica, ca deh, ne mai gandim si la silueta si sanatate,
macar din cand in cand :)). Desigur poate fi consumata si in dieta Dukan.
Ne trebuie:
400 g carne tocata de curcan
1 iaurt, max 2% grasime
(eu folosesc iaurt probiotic sau grecesc de la Olimpus)
6 oua prepelita
1 ceapa mare
1 legatura mica de marar
1 dovlecel mic
1 vananta mica
2 rosii medii
Pentru deasupra:
2 lg iaurt 2%
4 oua de prepelita
3 lg de apa
1 lgt marar tocat
Cum se face:
Calim carnea tocata intr-o cratita/tigaie antiaderenta, cu capacul pus, pt cca 20 de minute.
Adaugam ceapa tocata marunt si cca 50 ml de apa, sare, piper si lasam pe foc acoperit inca 10 minute.
La mine carnea s-a cam facut cocoloase, asa ca am pus-o putin in robot si am pulsat de cateva ori,
pana am maruntit totul bine. Adaugam mararul tocat marunt.
Punem intr-o tava micuta/cratita, un strat de rondele de vinete, dovlecei, rosii, taiate
de cca 0,5 cm grosime, alternadu-le si suprapunandu-le putin.
Punem carnea deasupra legumelor, in strat uniform.
facem un amestec din iaurt, cele 6 oua de prepelita si cca 200 ml ap a+ putina sare
si turnam peste carne,cu polonicul, cca 2/3 din compozitia obtinuta.
Asezam peste carne, inca un strat de rondele de vinete, dovlecel si rosii, intercalate si usor suprapuse.
Turnam deasupra restul de amestec de iaurt oua apa retinut mai devreme.
Acoperim cu un capac si dam la cuptorul bine incins (180C) pentru cca 40 minute.
Facem un amestec de 2 lg de iaurt,, 4 oua de prepelita si 3 lg de apa cu putin marar
si turnam peste legume.
Mai lasam la cutor, fara capac cca 20 minute.
Buna si calda si rece.
Enjoy!
wow, deliciosssssssss! ador vinetele <3
pupicei si seara frumoasa!
Una delicia está de lujo hermosa receta,abrazos y abrazos.
Dietetic, sanatos dar si gustos! Asta imi inspira reteta aceasta.
Edith,ce diametru are tava din imagine? Ai uns-o cu ceva inainte sa incepi sa asezi feliile de legume?
Este o cratita antiaderenta, nu am uns-o cu nimic. Insa o poti unge cu putin ulei, daca nu tii dieta 🙂
Diametrul cred ca este undeva la 25-26 cm.
Uf, Edith, arată minunat, salivez pe tastatură (şi pe pisică :). O fac în weekend musai. Poţi să-mi dai detalii despre cratiţa antiaderentă? De unde e? Iar carnea ai pus-o la început în cratiţă pe uscat? Că zici că o căleşti
Oana, scuze de intarziere.
Cratite antiaderente gasesti pe net. Nu mai stiu de unde o am eu pe asta, insa arunca un ochi pe http://www.pentrugatit.ro. Au acolo. Sunt mai scumpe, insa sigur gasesti. Citeste descrierile produselor.
Bună Edith. Nu-i nimic, stai liniștită. Am făcut musacaua ta în vas de jena. Am înlocuit ouăle de prepeliță cu ouă de găină, că nu aveam de prepeliță (am pus 1 și 1, în loc de 6 și 6). A ieșit tare frumoasă, azi va fi și gustată, dar sunt convinsă că e bună 🙂
sper ca ti-a placut 🙂