musaca252520cu252520vinete252520dovlecei252520rosii thumb25255B325255D - Musaca cu vinete dovlecei si rosii

Imi place musacaua de vinete mult. In varianta ei clasica, cu vinetele prajite,

deci accea mega delicioasa si mega calorioasa, o gasiti aici.

Astazi in schimb avem o varianta mai dietetica, ca deh, ne mai gandim si la silueta si sanatate,

macar din cand in cand :)). Desigur poate fi consumata si in dieta Dukan.


Ne trebuie:

400 g carne tocata de curcan

1 iaurt, max 2% grasime

(eu folosesc iaurt probiotic sau grecesc de la Olimpus)

6 oua prepelita

1 ceapa mare

1 legatura mica de marar

1 dovlecel mic

1 vananta mica

2 rosii medii

Pentru deasupra:

2 lg iaurt 2%

4 oua de prepelita

3 lg de apa

1 lgt marar tocat

Cum se face:

Calim carnea tocata intr-o cratita/tigaie antiaderenta, cu capacul pus, pt cca 20 de minute.

Adaugam ceapa tocata marunt si cca 50 ml de apa, sare, piper si lasam pe foc acoperit inca 10 minute.

La mine carnea s-a cam facut cocoloase, asa ca am pus-o putin in robot si am pulsat de cateva ori,

pana am maruntit totul bine. Adaugam mararul tocat marunt.

Punem intr-o tava micuta/cratita, un strat de rondele de vinete, dovlecei, rosii, taiate

de cca 0,5 cm grosime, alternadu-le si suprapunandu-le putin.

Punem carnea deasupra legumelor, in strat uniform.

facem un amestec din iaurt, cele 6 oua de prepelita si cca 200 ml ap a+ putina sare

si turnam peste carne,cu polonicul, cca 2/3 din compozitia obtinuta.

Asezam peste carne, inca un strat de rondele de vinete, dovlecel si rosii, intercalate si usor suprapuse.

Turnam deasupra restul de amestec de iaurt oua apa retinut mai devreme.

Acoperim cu un capac si dam la cuptorul bine incins (180C) pentru cca 40 minute.

Facem un amestec de 2 lg de iaurt,, 4 oua de prepelita si 3 lg de apa cu putin marar

si turnam peste legume.

Mai lasam la cutor, fara capac cca 20 minute.

Buna si calda si rece.

Enjoy!

musaca252520cu252520vinete252520dovlecei252520rosii2525201 thumb25255B325255D - Musaca cu vinete dovlecei si rosii