muffins252520cu252520cacao252520si252520glazura252520de252520vanilie 1 thumb25255B325255D - MUFFINS CU CACAO SI GLAZURA DE VANILIE

Cu mana pe inima va spun ca muffins-urile astea sunt unele din dulciurile mele

Dukan preferate. Pufoase, aromate, delicioase. Musai sa le incercati.

Le-am facut de nenumarate ori, si fara glazura. Mai am o varianta sa v-o arat..

Chiar daca nu tineti dieta dukan, va puteti bucura de un dulce mai sanatos,

si sa nu aveti mustrari de constiinta daca mancati vreo 3-4. 🙂

Ne trebuie:

2 oua

6-7 lgt de indulcitor (xylitol folosesc)

6 lg cu varf de tarate de ovaz macinate

2 lg de cacao cu continut redus de grasime

1 lg tarate psyllium

2 lgt praf de copt

7 lg lapte 0,1% grasime

un praf de sare

vanilie, rom

– cantitati pentru 8 muffins potrivite –

Cum se fac:

Mixam bine ouale cu sarea si indulcitorul, timp de 2-3 minute.

Nu sariti peste etapa asta, le da pufosenie 🙂

Adaugam si restul ingredientelor uscate, amestecate intre ele,

apoi punem laptele.

Adaugam esentele, eu am pus si putin rom.

Punem compozitia in forme de muffins din silicon (musai, altfel se lipesc!),

si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.

Optional putem face o glazura din: 2 lgt lapte praf degresat, 1/2 lgt indulcitor, 1 lgt apa, vanilie.

In functie de timpul laptelui praf, mai adaugati putin lapte praf sau putina apa,

pana obtineti o consistenta curgatoare, dar nu prea 🙂

Turnati glazura pe muffins. Ea se va intari dupa ceva timp.

muffins252520cu252520cacao252520si252520glazura252520de252520vanilie2525202 thumb25255B725255D - MUFFINS CU CACAO SI GLAZURA DE VANILIE

Buuune de tot!

muffins252520cu252520cacao252520si252520glazura252520de252520vanilie2525203 thumb25255B625255D - MUFFINS CU CACAO SI GLAZURA DE VANILIE

Enjoy!

muffins252520cu252520cacao252520si252520glazura252520de252520vanilie2525201 thumb25255B325255D - MUFFINS CU CACAO SI GLAZURA DE VANILIE

Tavita draguta din poze o am tot de la Dreams Factory, ca si tavita asta,

facute de Diana, o fata super talentata.

Reteta preluata de la Mioara, cu modificari. Multumesc! 🙂