Cu mana pe inima va spun ca muffins-urile astea sunt unele din dulciurile mele
Dukan preferate. Pufoase, aromate, delicioase. Musai sa le incercati.
Le-am facut de nenumarate ori, si fara glazura. Mai am o varianta sa v-o arat..
Chiar daca nu tineti dieta dukan, va puteti bucura de un dulce mai sanatos,
si sa nu aveti mustrari de constiinta daca mancati vreo 3-4. 🙂
Ne trebuie:
2 oua
6-7 lgt de indulcitor (xylitol folosesc)
6 lg cu varf de tarate de ovaz macinate
2 lg de cacao cu continut redus de grasime
1 lg tarate psyllium
2 lgt praf de copt
7 lg lapte 0,1% grasime
un praf de sare
vanilie, rom
– cantitati pentru 8 muffins potrivite –
Cum se fac:
Mixam bine ouale cu sarea si indulcitorul, timp de 2-3 minute.
Nu sariti peste etapa asta, le da pufosenie 🙂
Adaugam si restul ingredientelor uscate, amestecate intre ele,
apoi punem laptele.
Adaugam esentele, eu am pus si putin rom.
Punem compozitia in forme de muffins din silicon (musai, altfel se lipesc!),
si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.
Optional putem face o glazura din: 2 lgt lapte praf degresat, 1/2 lgt indulcitor, 1 lgt apa, vanilie.
In functie de timpul laptelui praf, mai adaugati putin lapte praf sau putina apa,
pana obtineti o consistenta curgatoare, dar nu prea 🙂
Turnati glazura pe muffins. Ea se va intari dupa ceva timp.
Buuune de tot!
Enjoy!
Tavita draguta din poze o am tot de la Dreams Factory, ca si tavita asta,
facute de Diana, o fata super talentata.
Reteta preluata de la Mioara, cu modificari. Multumesc! 🙂
Deja le am in cuptor. Taratele nu le-am macinat si pana le-am turnat eu in forme s-au cam lasat la fund. Sper totusi sa iasa bune! Te pup, Edith!
Hihi, ce rapida esti ;))
Si daca le macini, tot cam asa se intampla, se cam duc la fund.. Deasupra iese aluatul mai pufos si aerat 🙂
Sper sa-ti placa 🙂
arata genial! Nici nu zici ca sunt de dieta!
Mai mai ca imi vine sa ma apuc si eu de dieta asta, cand vad ce minunatii postezi 😉
Anfi, ma bucur ca iti plac 🙂
Daca nu ai nevoie de dieta, nu te apuca 😉
Cat sunt de frumoase, Edith !
Maine le fac si eu. M-ai inspirat tare de tot. Ce culori si ce foto faine ! I’m in love (not again ?!) <3
Monica, ai inceput dieta? 🙂
Sper sa-ti placa 😛
oh, ce fotografii de vis! Arata fantastic!
Superbe muffins si daca mai pui si ca sunt de dieta … ce sa mai? de vissssss <3
saru’manaa, ma bucur ca iti plac :*
pe mine m-ai convins, am sa le incerc,minunate
yaya, sper sa-ti placa 🙂 Te astept cu impresii 😉
Buna Edith,
Am inceput si eu dieta si vreau sa iti multumesc pentru ca ma ajuta foarte mult retetele propuse de tine. Am 2 intrebari in legatura cu aceste briose: de unde ai luat laptele praf degresat? si pot inlocui taratele macinate cu faina de ovaz? (este facuta din ovaz integral si nimic mai mult).
Ana, ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele. Si iti doresc multa bafta cu dieta 🙂
Laptele degresat il poti cumpara de pe cafemagia.ro
Nu poti folosi niciun fel de faina in dieta dukan. Taratele nu contin nimic din bobul de ovaz, faina da 🙂 Si nu e voie! Limiteaza-te la tarate 🙂
Bun. Am inteles sa traiti :)Tocmai am scos din cuptor pulpele de curcan pane, lucrez la chiftelutele de pui (eu le fac la cuptor si fara sos) si urmeaza gogosile 🙂
Te pup
Ce frumos arata ! Glazura a curs de parca sunt niste stelute! Big like 🙂
Arata superb!!!Week-end placut!
La cum arata de bine sigur n-as rezista sa nu le maninc toate.Frumoase fotografi!xoxo
arata minunat totul! multumim ca ne-ai spus si despre tavita, chiar o admiram si ma intrebam de unde o ai! este foatre frumoasa!
Arata delicios, sa nu mai spun ca sunt moarta dupa muffins, din fericire am si in orasul meu un local care serverste aceste minunate delici.
Edith , de ce trebuia sa intru eu azi la tine ? :(((( Arata impecabil totul , iar muffins as manca in fel si chip !!!!
Buna Edith,
As dori si eu sa incerc, insa vroiam sa te intreb … 6 – 7 lg de indulcitor, nu sunt cam multe?
Alexandra, sunt lingurite, iti multumesc pentru atentionare. O sa modific, am gresit.
Le-am facut,sunt super bune. Am facut vreo 4 portii( noi suntem multi,si toti tinem dieta :-s) M-am jucat putin cu aromele la glazura,a iesit exceptionala. Multumim de idei! Diana
Diana, ma bucur ca ti-au placut 🙂
te mai astept!
superrrrr bune, nu tin dieta, dar imi plac la nebunie, fat-free si healthy 🙂
Madelaine
Le-ai incercat? Daca da, ma bucur tare ca ti-au placut 😉
Buna Edith 🙂
Am recunoscut poza cu aceste muffins superbe in revista Retete de colectie, Cele mai bune dulciuri de casa de la Libertatea pentru femei,insa reteta e total alta. E a ta?..vroiam sa stiu daca merita sa o incerc.
Multumesc mult.
Corina
Corina, este posibil sa le fi cumparat de pe site-urile de stock unde imi vand pozele. Sau le-a luat de pe blog, daca erau taiate strategic, sa nu se vada watermarkul de pe ele. Cum erau? Integi sau taiate?
In legatura cu reteta, asta este reteta mea, nu cea din revista.. Nu garantez pt ce se publica in reviste 🙂
Poza e facuta din alt unghi,taiata, nu e pe blog. O sa iti trimit un e-amil cu ea, daca vrei 🙂
Atunci e ok, daca enu e pe blog, nu avea de unde sa o ia decat de pe stock. E cumva asta poza? http://www.shutterstock.com/cat.mhtml?gallery_id=562348&safesearch=1&prev_sort_method=popular&sort_method=newest&page=1#id=107850677
Nu este nevoie sa imi trimiti mail, iti multumesc 🙂
Nu e cea din link.
Cu placere 🙂
atunci m-ai bagat in ceatza, daca nu e nici pe blog nici cea din link, alta nu mai am facuta publica 🙂
M-ai facut curioasa, mi-o trimiti de rog cand ai timp? edithfrincu [@] yahoo . com
Merci 🙂
trimis azi 🙂
draga mea Edith, felicitari!Se vede ca esti foarte priceputa chiar desavirsita in preparatele tale, inclusiv ca mod de prezentare.Felicitari!
Cineva spunea mai sus ca ii vine sa se apuce de dieta cind vede preparatele tale Dukan, eu personal m-as lasa de dieta ca sa le incerc pe toate…acum. Insa sunt intr-o faza destul de avansata de cruiz. si nu am sa renunt,dar promit sa le incerc, iar retetele Dukan sunt super, .Bravo!
Continua sa ne incinti cu preparatele tale!
Elvira, iti multumesc frumos pentru cuvintele tale! 🙂
Multa bafta cu dieta si te mai astept sa te inspiri!
am incercat reteta aseara si au iesit extrem de pufoase, delicioase, perfecte. am folosit pudra de roscoave in schimb, m-am gandit ca nu are grasimi dar nu sunt sigura ca este permisa in dieta dukan….multumim pentru retete.
Mie nu prea imi place pudra de roscove… Nu cred ca este interzisa in duka. Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Buna Edith,
Imi plac foarte mult retetele tale, pozele postate, ce mai, totul !
Am o intrebare: cum ai facut sa stea glazura atat de frumos pe briosa? Poate ti se pare stupida intrebarea, dar la mine nu a iesit asa ….. 🙁
Iti multumesc frumos pentru cuvintele tale. Ma bucur tare ca iti plac retetele si pozele mele 🙂
Nu este nicio inginerie cu glazura. Ea iesind moale, am pus-o cu lingurita pe muffin si am tras tot cu ajutorul linguritei in jos, sa para ca curge de pe ele 🙂 Cu puutintica rabdare, iti iese si tie, nu este nimic complicat 🙂
Un inlocuitor pentru laptele praf :)?
laptele praf din glazura? Din pacate nu stiu cu ce altceva ai putea face glazura. Poate putin budinca preparata cu lapte mai putin decat scrie pe plic, si torni pe fiecare muffin acre 1-2 lgt. Insa nu se va intari ca asta din lapte praf…
Am gasit prin casa lapte praf, dar are 26% grasime, nu e prea indicat, nu :)) ?
Sincer, nu stiu ce procent de grasime are laptele praf normal. Insa, pana la urma, 2-3 lgt de lapte praf, impartite la 8 muffins pe care oricum le mananci in 2-3 zile, eu zic ca nu este atat de grav (asta daca nu cumva vrei sa tii dieta ff strict 🙂
Absolut delicioase! M-am inspirat din reteta ta si am facut si cu lamaie (prajiturile cu lamaie sunt slabiciunea mea) – au fost geniale! Multumim pentru retete! 🙂
ma bucur ca ti-au placut 🙂 Asa este, au avantajul ca pot fi facute cu diverse arome si nu te plictisesti de ele 🙂 Te mai astept!
Bună. Spune-mi te rog, mixam ouăle cu totul, sau doar albusul? Multumesc!
scuze, n-am fost online.. Da, intregi, altfel mentionam. Dar daca zici ca nu au iesit pufoase, data viitoare poti bate albusurile separat. Mie mereu imi ies destul de pufosele.
Ma bucur ca v-au placut 😉
Nu mai e nevoie, multumesc. Le-am pus intregi. Le-am facut si le-am si devorat, nu singură, evident.
Nu mi-au iesit pufoase si aerate, ca cele din comert, dar au iesit frumoase si delicioase.
Multumim, inca o dată!