Moudardara sau mujaddara – o specialitate orientala asbsolut delicioasa, cu dedicatie pentru fanii

cepei caramelizate (ca mine). Un amestec delicios de lite, orez, ceapa caramelizata si condimente.

Se poate consuma ca atare sau garnitura langa un preparat din carne.

Noi am mancat-o alaturi de aripioare, niste lipii umplute cu pui si cascaval, pe stilul retetei de quesadilla.

Este ideala simpla, in zilele de post, sau la o masa cu prietenii langa alte preparate, cu carne sau nu, dupa gustul fiecaruia.

Eu am ales varianta rapida si am folosit o conserva de linte de la Sun Food, conserve pe care le am mereu la indemana.

Ne trebuie:

1 conserva de linte Sun Food (240 g linte scursa de lichid)

100 g orez (basmati sa jasmine)

2 ceape mari

1 lingura de faina

50-70 ml ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita de scortisoara

1/2 lingurita chimion macinat

1/3 lingurita coriandru

3 linguri de ulei de masline

sare, piper

– cantitati pentru cca 2-3 portii –

Am folosit o  conserva de fasole rosie de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.

Cum se face:

Incingem bine uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie.

Punem ceapa taiata julienne intr-un bol si presaram faina deasupra si omogenizam cu mainile,

pana toata ceapa este invelita in faina. Punem ceapa astfel pregatita in uleiul incins.

O prajim la foc mediu spre mare, timp de 5-7 minute, timp in care amestecam des ca sa nu se arda (de preferat in doua transe, nu o puneti toata odata).

Cand devine crocanta, o rasturnam pe un prosop de hartie pentru a scurge excesul de ulei si o presaram cu sare.

Adaugam condimentele intr-o tigaie antiaderenta si le rumenim cca 1 minut apoi adaugam orezul, uleiul de masline, sare, piper si cca 200ml de apa.

Le lasam sa fiarba la foc mediu timp de 15 minute. Adaugam apoi lintea scursa de lichid si 1/3 din ceapa caramelizata,

uleiul de masline, saresi piper dupa gust si omogenizam. Acoperim vasul cu un capac pt cca 5 minute.

Servim cu restul de ceapa caramelizata deasupra.

Buna tare!

Enjoy!

Nota: daca folositi linte uscata, pe care o fierbeti, folositi cca 100 g.