milkshake cu migdale si cacao1 - Milkshake cu migdale si cacao

Milkshake sanatos? We got it! Milkshake de post, fara lapte? We got it!

Un milkshake pe care il putem consuma fie vara fie iarna, pentru varianta de vara, puneti  cca 200 ml de apa

la congelator timp de cca o ora inainte de a prepara bautura. Mixam in blender ingredientele initial cu 100 ml apa,

apoi adaugam si apa usor inghetata si mixam in continuare.

Va fi usor inghetat, ca milkshake-ul “stiti-voi-care” 😉

Ne trebuie:

80 g migdale hidratate

300 ml apa

10 curmale fara samburi

2 lingurite cacao (sau pudra de roscove)

un praf de sare

optional: vanilie, scortisoara

– cantitati pentru 2-3 portii –

Cum se face:

Hidratam migdalele in apa cat sa le acopere timp de minim 3-4 ore (sau peste noapte).

Aruncam apa si le clatim. Punem toate ingredientele in blender si il pun in functiune cca 1 minut,

pana obtinem un amestec fin si omogen.

Daca veti sa il serviti copiilor, inlocuiti cacaoa cu pudra de roscove.

De asemenea puteti inlocui curmalele cu miere. Mie imi plac bauturile mai dulci, daca stiti ca le preferati

mai putin dulci, incercati sa reduceti cantitatea de curmale.

Nu uitati de sare! Contribuie la gustul final. Il puteti aroma dupa preferinte,

de fiecare data altfel 🙂

Enjoy!

milkshake cu migdale si cacao 11 - Milkshake cu migdale si cacao

Nota: daca vreti sa faceti cantitate mai mare, recomand sa nu folositi foarte multa apa in blender, pentru ca migdalele si curmalele se vor “alerga” prin blender si

va dura mult pana se vor marunti. Si in cazul in care faceti doae din 300 ml poate ajuta sa puneti doar 200 ml in blender, sa adaugati ulterior restul de 100 ml

si sa amestecati compozitia.