mazare cu bacon si salata

Sau “mazare a la française” cum i se mai spune.

E o varianta putin diferita fata de mancarea de mazare pe care o facem noi in mod traditional.

Desi nu este foarte aspectuoasa, mi-a placut mult.

Ne trebuie:

400 g mazare (congelata am folosit eu)

cca 300 g bacon

2 cepe medii

supa de pui/legume

6-7 foi de salata verde

sare, piper

(pt cca 3 portii)

Cum se face:

Taiem baconul fasii subtiri si il calim putin (fara alta grasime). Scoatem baconul din tigaie/cratita si calim in grasimea lasata de bacon ceapa tocata

nu foarte marunt (daca aveti cepe mici, le taiati in 4 si le puneti asa).

IMG_7266_1

Cand ceapa este putin translucida, adaugam baconul peste ea, adaugam mazarea (asa congelata) si punem cca 1 cana de supa de pui/legume fierbinte

(sau apa fierbinte si concentrat de legume – gasiti in plafaruri si in magazinele cu produse bio concentrate de legume fara monogulutamat ca knorr-ul si altele..).

Punem sare, piper.

IMG_7275_1

Lasam sa fiarba acoperit pana mazarea este fiarta. In ultimele 5 minute adaugam salata taiata fasii de un deget.

Are aroma de afumat de la bacon, iar gustul discret de salata e tare bun.

Enjoy!

mazare cu bacon si salata 1