Sau “mazare a la française” cum i se mai spune.
E o varianta putin diferita fata de mancarea de mazare pe care o facem noi in mod traditional.
Desi nu este foarte aspectuoasa, mi-a placut mult.
Ne trebuie:
400 g mazare (congelata am folosit eu)
cca 300 g bacon
2 cepe medii
supa de pui/legume
6-7 foi de salata verde
sare, piper
(pt cca 3 portii)
Cum se face:
Taiem baconul fasii subtiri si il calim putin (fara alta grasime). Scoatem baconul din tigaie/cratita si calim in grasimea lasata de bacon ceapa tocata
nu foarte marunt (daca aveti cepe mici, le taiati in 4 si le puneti asa).
Cand ceapa este putin translucida, adaugam baconul peste ea, adaugam mazarea (asa congelata) si punem cca 1 cana de supa de pui/legume fierbinte
(sau apa fierbinte si concentrat de legume – gasiti in plafaruri si in magazinele cu produse bio concentrate de legume fara monogulutamat ca knorr-ul si altele..).
Punem sare, piper.
Lasam sa fiarba acoperit pana mazarea este fiarta. In ultimele 5 minute adaugam salata taiata fasii de un deget.
Are aroma de afumat de la bacon, iar gustul discret de salata e tare bun.
Enjoy!
tare frumoase sunt farfurioarele!!! da si mancarica pe masura!!!
Suna bine bineee 🙂
O sa o incerc si eu diseara, ca se face repejor.
Merci pt toate retetele yummy pe care ni le arati!
@Vanilla: merci, si mie imi place farfurioara 🙂
Emilia, astept sa imi spui cum ti-a placut daca o incerci 🙂
Very nice classic dish 🙂
Edith, sunt o incepatoare in ale gatitului, nu am inteles exact la partea cu supa de pui/legume, daca nu concentrat, imi poti explica? Vreau sa o incerc maine! Pana una alta, esti foarte tare!!!
Mazarea se fierbe in supa de legume/pui ca sa aiba gust mai bun.
Supa de legume, daca nu o ai ca atare, poti pune apa si concentrat de legume/pui sau pudra de legume cumparate de la plafaruri (eu evit pe cele din supermarketuri, gen delikat si cuburi). Poti folosi insa si apa simpla.
Multumesc frumos! Abea astept sa o incerc, imi face cu ochiul de multa vreme!