mancare-de-urzici

Suntem in plin sezon al urzicilor, asa ca trebuie sa profitam. Astazi: mancare de urzici sau urzici scazute.

Recunosc, nu curat/spal urzici. Mi le da mama deja spalate, curatate si congelate. ­čśÇ

Insa imi plac tare mult si sunt si foarte sanatoase. Asa le face ea. Simple de tot si bune tare!

Ne trebuie:

1 punga zdravana de urzici

2 cepe medii

4-5 linguri de ulei

3-4 linguri cu varf de faina

4-5 catei de usturoi

cca 800 ml zeama de la urzici

sare, piper

– cantitati pentru 3-4 portii –

Cum se fac:

Spalam urzicile bine, in 2-3 ape pana nu mai ramane pamant in apa (operatiune tare migaloasa, recomand sa folositi manusi

sa nu va piste). Le punem apoi in cca 1 litru de apafierbinte si fierbem 20 minute amestecand din cand in cand.

Le scurgem, insa pastram zeama.

Calim ceapa tocata marunt in ulei pentru cca 5 minute, amestecand periodic, adaugam sare.

Adaugam urzicile apoi cate o lingura de faina, dupa care omogenizam. Adaugam zeama fierbinte de la urzici, treptat,

amestecand continuu. Mie mi-au intrat cam 800 ml de lichid. Mancarea trebuie sa fie usor lichida pentru ca se va ingrosa ulterior de la faina.

Lasam sa fiarba acoperit 15-20 minute, potrivim de sare, piper. In ultimele 5 minute adaugam usturoiul pisat.

Asta-i tot! Servim cu multa pofta (si mamaliguta – daca facem :)) )

Enjoy!

mancare-de-urzici-1