Ne trebuie:
3 cepe
3 fire de ceapa verde
orez
bulion
sare, piper, ulei
patrunjelCum se face:
Procedam la fel ca la ciorba de stevie.
Spalam stevia si rupem nervura centrala a frunzelor (indoim frunza pe nervura si
rupem ambele parti ale frunzei odata- sper ca se intelege…).
Punem apa la fiert si oparim frunzele, pe rand, cate o mana, 1-2 minte cat sa isi schimbe putin culoarea.
Le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Calim ceapa si ceapa verde in putin ulei, apoi punem orezul (mie imi place cu mai mult orez, puteti pune cca 1 pumn)
si mai amestecam putin apoi punem stevia taiata.
Punem apa (fierbinte) si lasam la fiert pana ce orezul si ceapa sunt fierte.
Se pun 2 linguri de bulion, se potriveste de sare, piper iar la sfarsit se adauga patrunjelul tocat
(puteti pune si marar, mie imi place doar cu patrunjel).
E ff buna cu ridichi sau cu ceapa verde.
Excelent! Ce bine arata cu orezu’ prin ea! Fac si eu azi.
Mi-ai adus aminte ca nu am facut anul asta. Mie imi place mult de tot mancarea de stevie.
Dar anul asta ai facut? 🙂
Daa, cum sa nu, imediat ce a aparut. Nu o ratez, imi place f mult 🙂
excelenta!nu credeam ca poate fi atat de buna!
ma bucur ca ti-a placut 🙂
Buna! De ce trebuie oparita stevia? Nu se pierd din vitamine?
Vera, stevia mai matura se spune ca ar fi usor amaruie si se opareste sa ii ia amareala… Mama asa o face. Asa am invatat sa o fac si eu.
Daca este cruda poti sa nu o oparesti.