o cepa mai mare
300 g smantana
2 linguri de faina
1 lgt legume deshidratate praf (de la plafar)
piper
o legatura de marar
Cand ceapa este gata se adauga puiul, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Se pun intr-un castronel 2 linguri de faina care se amesteca treptat cu 300 g de smantana
(sa nu faca cocoloase).
Cand ceapa este aproape fiarta se da cratita de pe foc si se adauga smantana
(se amesteca repede sa nu se faca cocoloase).
Se mai lasa la fiert la foc mic (eventual pe o placuta metalica) si se amesteca des sa nu se lipeasca.
Cand este gata se adauga o legatura de marar tocata marunt.
Foarte foarte buuuna.
delicioasa stiu ca e(fac si eu ceva asemanator)iar pozele sunt foarte reusite!
o zi minunata!
Merci, Miha!
E mincarea mea preferata.
Doar sa-mi pronunte cineva “pui cu smintina si intru in sevraj total.
Chiar aseara vorbeam cu sotia mea sa facem o delicatese d-asta.
Hi hi, ce haios esti, Iatcule! E bine ca intri in sevraj de la mancare. Era mai rau daca se intampla de al altele 😛
E bunutza rau, oricum mancarica asta…
Merci de vizita!
De alte sevraje n-am avut parte si n-o sa am, sper!
Te vizitez de ceva vreme si te felicit (nu si atunci cind mi-e foame rau, dar nu despre asta vreu sa vorbesc acum … hi hi hi) pentru retete, poze si perseverenta.
Tine-o tot asa!
No, atunci e bine 😉
Merci ca ma vizitezi si ca-ti place (sper sa si incerci cate ceva – tu sau sotia).
Perseverenta inca e, cand n-o mai fi, n-o mai fi 😛
Pe linga mare gurmand, sint si un impatimit al bucatariselilor. Chiar imi face multa placere sa gatesc – bucuria sotiei :D.
De la tine am “furat citeva retete, de ex. puiul mediteranian (mai exact faceam si io ceva asemanator, dar fara maslinele ce-i dau toata savoarea sau chichirezul, cum ar spune un bun amic) sau geniala pizza fara blat.
Of, abia m-am ridicat de la masa si parca jaba.
Wow, super! E o norocoasa sotia ta 😉
Greeeu cu noi gurmanzii :))
Ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat si sper sa mai incerci si altele!
Foooarte buunnn…eu am facut sosul cu mai putina faina si am servit mancare cu galuste:) o minune…
Bea, ma bucur ca ti-a placut. Ai facut mancarea cu galuste? E o idee noua, trebuie sa fie buna 🙂
Am facut galustele de faina separat…cele pe care le servesc si la tocanitele obisnuite (cele “rosii” cum le spun eu 😉 ) si e o combinatie care noua ne place foarte mult..
Draga mea, dupa ce aseara am incercat pizza fara blat, azi am ales reteta asta si am fost foarte multumita de rezultat. E adevarat ca nu e f greu de facut, insa a iesit un deliciu.
Sunt in concediu zilele astea si mi-am propus sa incerc cat mai multe retete, cu riscul de a pune cateva kg pe mine (si pe toti ai mei, care mai vin la masa).
Important e ca tare mult imi place ce vad pe aici, mai ales ca retetele nu sunt facute cu 39,22 g de unt, 114,6 ml lapte si alte astfel de cantitati.
Aaaa…uitam de poze, pentru care meriti toate laudele. Sunt de o calitate f buna si extrem de expresive.
Te felicit inca o data!
Maine voi incerca una dintre prajiturile tale, cred ca pe cea cu lamaie si portocale, ca pare tare buna. Corina
Corina, pai daca e asa iti urez spor la treaba! 🙂
Intr-adevar mancarica asta e bunuta rau si ma bucur ca v-a placut.
Sa stii ca la prajituri altfel sta treaba cu cantitatile. Acolo chiar trebuie sa fii precis ca sa iasa, dar asta nu ar trebui sa fie un impediment pentru tine 🙂
Te astept sa-mi spui ce bunatati ai mai facut!
Te pup!
desi eram sceptica… aoleuuu ce ne-a mai placut!!!! fetele mele nu maninca 2zile acelasi lucru… acum…3zile mi-au cerut asta… am ramas masca… ptr ca paste cu sos alb nu maninca…!!! dar poate retetele alea nu erau bune… deci o sa mai incerc de la tine… ca se pare ca ne potrivim la gusturi 😉 MII SI MILIOANE DE MULTUMIRI
aaa si ai mai dat o informatie pretioasa intr-un comentariu… si cred ca trebuie scris mare : ca la prajituri trebuie respectate cantitatile ca sa iasa… ok! am retinut… eu care nu fac nici un desert 🙁 …
deci imi place site-ul tau.. si o sa mai cred cind zici ca e fff bun 😉
Fifi, ma bucur mult ca v-a placut 🙂
Asa este, la prajituri trebuie respectate intocmai cantitatile si instructiunile 🙂
Te mai astept cu drag sa incerci si alte retete daca acum ai capatat incredere 😉
Intrebare tehnica: Ce smantana ai folosit, dulce de gatit, cea fermentata? Mi s-a intamplat de cateva ori sa folosesc smantana dulce(Dorna) la sosul de praz sau cuperci de ex si s-a taiat/ales. Si nu reusesc sa imi dau seama ce ar trebui sa folosesc. Am vazut ca acest fel al tau arata exceptional ca de altfel mai toate. Felicitari!
Din cate vad in poza cred ca am folosit smantana clasica. Este si usor acrisoara si contribuie la gust.
Cred ca amestecarea cu faina o face sa nu se mai branzeasca/taie.
Multumesc si sper sa iti placa daca o incerci 🙂
Foarte buna mancarica, am facut-o si eu de cateva ori dar eu mai puneam si ciuperci si 1 sau 2 catei de usturoi.
Ma bucur ca ti-a placut, Elena! 🙂
Foarte buna mancarea, la fel ca restul retetelor!! De cand am descoperit blogul tau, gatesc mereu cate ceva nou iar sotul meu e tareee incantat!! Tare mult iti multumesc!!!
Ma bucur tare 🙂
Te mai astept sa te inspiri!
Am facut-o si pe aceasta si a iesit delicioasa. Am insa o problema cu taierea smantanei insa am scos-o la capat pana la urma. Am facut cateva din retelele tale si iti sunt “clienta” fidela. Biscuitii cu gem nu lipsesc din casa in fiecare seara. Ne-am facut un obicei de a face cate o tava si a manca in pat la tv :D.
Alexandra, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Ma bucur ca iti plac retetele mele. Te astept cu impresii cand mai incerci ceva 🙂