Mancarica asta este una din preferatele mele (dintre multele mele preferate!!)
Foarte buna si aromata este mancarea de pui cu smantana. Daca nu ati incercat-o inca, nu stiti ce pierdeti 🙂
Pentru varianta low-carb, puneti 1 lingurita de faina de konjac sau de arowroot in loc de faina.
Ne trebuie:
6-7 pulpe de pui
o cepa mai mare
300 g smantana
2 linguri de faina
1 lgt legume deshidratate praf (de la plafar)
piper
o legatura de marar
Cum se face:
Se prajeste putin puiul in ulei cu putin delikat si piper.
Se scoate din cratita unde se pune o ceapa taiata marunt la calit cu legumelr deshidratate (optional) .
Cand ceapa este gata se adauga puiul, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Se pun intr-un castronel 2 linguri de faina care se amesteca treptat cu 300 g de smantana
(sa nu faca cocoloase).

Cand ceapa este aproape fiarta se da cratita de pe foc si se adauga smantana
(se amesteca repede sa nu se faca cocoloase).

Se mai lasa la fiert la foc mic (eventual pe o placuta metalica) si se amesteca des sa nu se lipeasca.

Cand este gata se adauga o legatura de marar tocata marunt.

Foarte foarte buuuna.