gasiti alte retete de post aici:mancaruri de post. O sa mai vin si cu alte idei.
5-6 fire de praz
300 ml suc de rosii
un pumn de masline
1/2 pahar de vin alb
3-4 linguri de ulei
1 lingura de zahar
sare, piper
Curatam prazul de prima foaie si il taiem in bucati de cca 4 cm (sau mai mic, asa se face si mai repede).

Il oparim in apa clocotita, lasand sa dea cateva clocote timp de cca 10-15 minute,
pentru a permite prazului sa se inmoaie putin.
Scurgem prazul si il punem la calit in cratita in 3-4 linguri de ulei, acoperit cu capac.
Amestecam din cand in cand, cu grija, sa pastram bucatile de praz cat mai intregi.
Cand incepe sa se rumeneasca, punem sucul de rosii, maslinele, vinul si zaharul.
Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic, fara ca sosul sa scada prea mult.
Buuna-buna, este una din multele idei pentru preparate de post.
Edith, recunosc: nu am mancat niciodata praz gatit; doar crud.Cum este la gust? Aduce cu ceapa? Arata tare bine mancarica.
Ina, seamana cu ceapa prazul, iar mancarica asta e tare buna.. vinul ii da o aroma super.
Buna mancare…. daca nu am vin eu pun putina lamaie…
Irina mie mi s-a parut ca vinul face toti banii… 🙂
Asta era mancarica care mi=o facea mama mereu si-mi placea tare mult 😛
mersi edith ca mi-ai adus aminte de ea :floare:
Cu placere, Iza! Chiar acum imi dau seama ca la mama nu imi amintesc sa fi mancat, am luat reteta de la cineva…:)
Yummy !!
salut,
edith nu stiu ce le faci la bucatele acelea dar cred ca le vrajesti.Nu ti-a facut nimeni propunerea sa fii bucatar sef intr-un restaurant.
Si a treia intrebare nu vreau sa fiu malitios, dar sotul tau ce zice de cum gatesti cate kilograme are, cred ca numai mananca toata yiua cu asa bunatati in casa.
Ce sa zic felicitari mai rar doamne asa in zilele de azi ale prefabricatelor.
Bine ai venit, Costi! Esti tare dragutz, dar sa stii ca sunt incepatoare oarecum in ale bucataritului… Iar de bucatar.. nici vorba 😛
Prietenul meu sta f bine cu kilogramele, in schimb eu stau f rau :((
Iti multumesc frumos si te mai astept cu drag 🙂
Minunata idee! Mi-am notat-o pe marti sa o fac ca e sarbatoare. O reteta de tort de post nu incerci?
Ionela, din pacate reteta de tort de post este destul de greu sa gasesti… si oricum eu nu consum margarina, deci este exclus sa fac. Poate gasesti in alta parte sau daca vrei ceva dulce de post foarte bun poti incerca reteta asta: http://edithfrincu.blogspot.com/2008/03/placinta-cu-mere-cu-foaie-de-gris.html Inlocuiesti untul cu margarina (daca consumi…).
Super gustoasa aceasta mancare!!!
Intr-adevar Edith, vinul ii da o aroma deosebita, as zice ca la macarea rece de limba.
Iti urmaresc de mult si cu interes blog-ul si l-am impartasit si celor mai bune prietene, asa ca sigur ai admiratoare din “umbra”.
Antonia, asta este si parerera mea, ca vinul face toti banii 🙂
Multzam frumos ca iti place blogul meu si te mai astept cu impresii cand incerci ceva 🙂