Mancarica asta de gutui este o minunatie.
Este foarte buna si fara carne, deci se poate sevi acum in post.
Bunica mea o facea cand eram mica, iar eu vazand-o acum ceva timp la Ginette, mi-am adus aminte de ea.
Am intrebat-o pe mama cum facea bunica mancare de gutui si… am trecut la treaba.
Ne trebuie:
4-5 gutui
6-7 bucati de pui
6-7 linguri de zahar
3 linguri de faina
ulei
sare
piper
Cum se face:
Se curata gutuile de seminte (nu si de coaja, ca se inmoaie) si se taie felii potrivite.
Se prajesc putin in ulei, cit sa se rumeneasca putin.

Apoi in acelasi ulei prajim putin si puiul.
Intr-o cratita punem la topit zaharul, pana cand se coloreaza putin, avand grija sa nu se arda.
Cand este gata, punem apa calda (in functie de cat sos vrem sa ne iasa – cca 300-400 ml) si lasam ca zaharul sa se dizolve.
Amestecam cele 3 lg de faina cu putina apa, omogenizam bine pana obtinem ceva care curge si turnam peste apa cu zaharul de pe foc.
Lasam sa fiarba cateva minute, amestecand des, pana incepe sa se lege sosul.
Punem gutuile si puiul in sos si lasam sa fiarba cca 5-10 minute.
Rasturnam totul intr-o tava (sau putem lasa in cratita) si dam la cuptor pt 40-50 de minute.
Se poate fierbe si doar pe ochi, dupa preferinte.
Buna si aromata.