Ne trebuie:
fasole verde
2-3 cepe
ardei gras
2-3 linguri de bulion
1 lingura de faina
3-4 catei de usturoi
marar, patrunjel
3-4 linguri de ulei de masline
sare, piperCum se face:
Calim ceapa tocata marunt in 3-4 linguri de ulei de masline, apoi adaugam si ardeiul gras tocat marunt. Eu am pus si 2 fire de ceapa verde.

Dupa 3-4 minute punem si fasolea verde si punem apa (fierbinte de preferat)
cat aproape sa o acopere (mie imi place mai zemoasa, fiecare cum prefera).
Punem sare si lasam sa fiarba.

Cand fasolea e aproape fiarta se pune bulionul amestecat in prealabil cu lingura de faina.

Daca intre timp apa scade prea mult mai putem adauga (tot fierbinte).
Punem piperul si un varf de lingurita de zahar (eu pun aproape in toate mancarurile)
apoi usturoiul zdrobit si mai lasam sa fiarba cca 5-10 minute.

Se stinge focul si se pun patrunjelul si mararul tocate.

O mancare buna si usoara, ideala pentru vara…
Portia mea: