A venit vremea rece si eu una parca simt nevoia de mancare mai consistenta, mai satioasa, de comfort food cum
ii zice americanu’ 🙂 Astazi avem o reteta pe care probabil v-o faceau si voua mamele sau bunicile,
cred, mai des intalnita la sate, pe care am zis ca trebuie musai sa o pregatesc si eu: mancare de castraveti murati.
Ne trebuie:
800 g carne de porc (ceafa sau ceva mai impanata)
2 cepe mari
7 castraveti murati (in saramura)
1/2 conserva de rosii Sun Food
2 catei de usturoi
1/2 legatura marar
piper
– cantitati pentru cca 3-4 portii –
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se face:
Taiem carnea cuburi potrivite si o calim intr-o cratita (antiaderenta de preferat) pentru cca 20-30 minute,
acoperita, amestecand din cand in cand (daca nu aveti carne care are si grasime, adaugati 3-4 linguri de ulei).
Rasturnam carnea si in grasimea ramasa calim ceapa tocata solzi timp de 10 minute.
Punem din nou carnea in cratita, peste ceapa, adaugam cca 150 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba acoperit cca 15 minute.
Adaugam rosiile (daca nu sunt deja taiate cubulete, sa le taiati), castravetii taiati fasii in 8 (sau felii, cum preferati),
usturoiul taiat feliute si piper si fierbem inca 10-15 minute.
Atentie, nu mai puneti sare, decat daca este nevoie, castravetii sunt deja sarati.
La sfarsit adaugam mararul tocat marunt si servim cu pofta (cu mamaliguta sau fara).
Enjoy!
Excelenta! Si eu fac aceasta reteta! Iese super ok de fiecare data!
Marry, si noua ne place mult 🙂