Macroul este unul dintre pestii mei preferati, asa ca astazi l-am gatit la cuptor, intr-o crusta crocanta de crackers si parmezan
si l-am mancat cu un sos cremos si delicios, de unt. A fost minunat!
Ne trebuie:
Pentru crusta:
cca 50g crackers
cca 50g parmezan
1 lingurita boia dulce/iute
1/2 lingurita sare
Pentru sosul de unt:
3 lingurite unt
1 lungurita mustar
1 catel mic de usturoi
1 lingurita miere
fulgi chilli/patrunjel
2-3 lingurite de apa
Cum se face:
Intr-un robot de bucatarie cu lama in S punem crackersii, parmezanul si sarea si il punem in functiune
pana cand obtinem un amestec fin si omogen.
Daca sunteti tentati sa folositi pesmet in loc de crackers, don’t! Crackersii contribuie foarte mult la gustul final 🙂
Decongelam pestele si cu o penseta (sau cu mana) scoatem oasele – se simt la presarea usoara cu degetul.
Taiem fiecare bucata de peste in jumatate si le dam prin amestecul de crackers cu parmezan, presand bine pe toate partile.
Punem bucatile de peste in tava, pe hartie de copt, apoi eu le-am spreyat putin cu ulei la tub si am mai pus putin amestec
de crackersi peste si am presat bine, pentru o crusta mai bogata.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 minute.
Cat se face pestele facem sosul: cu o lingurita luam din unt cca 3 lingurite si le topim la foc mic intr-un ibric sau o craticioara mica.
Adaugam apoi un praf de sare, usturoiul pisat, mustarul, mierea, apa si fulgii de chilli. Omogenizam bine si stingem focul.
Il puteti amesteca si cu patrunjel, daca va place.
Mancam pestele cu sosul de unt si usturoi. Este delicios.
Enjoy!