legumelagratar1 - LEGUME LA GRATAR
Ca sa profitam din plin de legumele ce se gasesc acum vara dn belsug,
prepararea lor la gratar este unul din modurile delicioase in care le putem consuma.
In cazul asta, noi cei care nu avem curte, gratarul pentru aragaz este cea mai minunata inventie.
Se pot face si in tigaie de teflon, in lipsa gratarului…Ne trebuie:
vinete
dovlecei
ardei gras
ceapa rosie
condimente
ulei de masline
sare
(se folosesc legumele care va plac)

Pentru sosul cu usturoi:
iaurt
usturoi
condimente pentru branzeturi si lactate
sare, piper

Pentru sosul de rosii:
zahar
sare
piper
busuioc
cimbru
sau orice alte condimente preferati

parmezan sau un cascaval mai tare (optional)

Cum se fac:
Se taie legumele felii nu foarte groase,

IMGP2041 1 - LEGUME LA GRATAR

se pun pe gratar, se ung cu ulei, apoi se condimenteaza.
Eu am folosit un condiment pentru carne, zic ei mai special…

IMGP2042 1 - LEGUME LA GRATAR

Cand sunt gata pe o parte, le intoarcem si repetam operatiunea de ungere
cu ulei si faza cu condimentele. Le lasam pe gratar pana ne place culoarea lor.
Ale mele au fost cam asa:

legumelagratar - LEGUME LA GRATAR

Cat legumele se grileaza preparam sosurile dupa gust. Eu am facut 2 feluri.
Un sos pe baza de iaurt si usturoi si unul pe baza de suc de rosii si condiente.
In sosul de iaurt si usturoi am pus si niste condimente pentru oua si lactate
din aceeasi gama ca cel folosit la legume.

IMGP2052 1 - LEGUME LA GRATAR

La sosul rosu am pus sos suc de rosii putin zahar, sare, piper, putin busuioc si cimbru.
Legumele se servesc cu sosurile de mai sus (sau altele…) simple sau ca garnitura la friptura.
La legumele servite cu sosul de rosii noi am adaugat deasupra aschii dintr-un cascaval
mai tare (Graviera) – sau puteti pune si parmezan – si a mers de minune.

legumelagratar2 - LEGUME LA GRATAR

Foarte bune si usoare, dar daca le faceti in casa, sa nu le faceti int-o zi calduroasa ca dureaza ceva
pana le vine randul tuturor legumelor pe gratar…