Stiti zilele alea cand ajungi acasa si nu prea ai nimic de mancare? Ei, pentru zilele alea, pentru cinele tarzii
sau pentru orice alta zi in care te grabesti, o idee rapida si delicioasa – legume cu halloumi si oua la cuptor.
E gata in cca 35 de minute si este delicioasa. Noi am mancat cu salata, asa ca au fost suficiente cantitatile, dar le puteti mari
si face intr-o tava mai incapatoare.
Ne trebuie:
3 cartofi medii
cca 200 g fasole verde congelata Edenia
cca 100 g branza halloumi
2 oua
cateva masline
ardei iute (optional)
3-4 linguri de ulei
1 lingurita usturoi granulat
sare, piper
– cantitati pentru 1-2 persoane –
Cum se face:
Preincalzim cuptorul la 200° C.
Intr-un bol punem cartofii taiati felii (gen wedges), dar nu prea grosi, sa se faca repede si adaugam peste ei
sare, cca 1/2 lingurita de usturoi granule, piper si 1-2 linguri de ulei.
Amestecam bine cu mainile si ii punem intr-un singur strat, fara sa se suprapuna, intr-o tava in care am pus 1-2 linguri de ulei pe fund.
Lasam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp, in acelasi bol, punem fasolea verde congelata (eu am rupt in jumatate bucatile care erau mai lungi)
si punem exact ca peste cartofi, sare, usturoi granule, piper si ulei.
Dupa ce cartofii au stat 10 minute la cuptor, scoatem tava si punem fasolea verde si lasam din nou la cuptor 10 minute.
Intre timp taiem branza halloumi in cuburi, pregatim ardeiul iute si ouale pe care le punem si pe ele in tava dupa ce au trecut cele 10 minute.
Mai lasam la cuptor inca 8-10 minute, punem maslinele deasupra si savuram cu pofta, e tare buna combinatia.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!