Ne trebuie:
1 pachet de legume chinezesti congelate (eu am pus 1/2)
1 ceapa
1 cutie de ciuperci
50 ml vin
5-6 lingurite de sos de soia
2 ligurite de fish sos
1 lgt de chilli sos
1/2 lgt de zahar
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
taitei instant de orez
1 ceapa
1 cutie de ciuperci
50 ml vin
5-6 lingurite de sos de soia
2 ligurite de fish sos
1 lgt de chilli sos
1/2 lgt de zahar
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
taitei instant de orez
Cum se face:
Am taiat ceapa solzisori si am pus-o la calit in 2 linguri de ulei de masline cca 2-3 minute apoi am pus legumele chinezesti inghetate (1/2 de punga) si am amestecat des la foc iute. Le-am mai lasat cca 5-6 minute apoi am adaugat sosul facut separat din: vin+sos soia+zahar+fish sos+chilli sos.
Am taiat ceapa solzisori si am pus-o la calit in 2 linguri de ulei de masline cca 2-3 minute apoi am pus legumele chinezesti inghetate (1/2 de punga) si am amestecat des la foc iute. Le-am mai lasat cca 5-6 minute apoi am adaugat sosul facut separat din: vin+sos soia+zahar+fish sos+chilli sos.
Se mai amesteca putin apoi se adauga taiteii (pe care in prealabil i-am lasat cca 5-7 minute in apa fierbinte). De obicei folosesc noodles de orez dar acum nu am gasit si am luat taitei lati.
Se adauga si usturoiul stors cu aparatul sau pisat se mai amesteca sa se omogenizeze si gata. (pentru cei care nu au mai folosit sos de soia atentie, este sarat! nu se mai adauga sare decat daca mai este necesar – eu prefer sa adaug tot sos de soia daca mai trebuie sare).
Wowww, poti sa mananci cu betisoare ?? N-am incercat niciodata, dar cred ca nu as putea. š
Da, pot š Sa stii ca nu e asa greu, trebuie doar sa iti explice cineva si putin “antrenament”.
Mmmm chilli cu vin si sos de soia…poat doar sa-mi imaginez ce aroma minunata au dat legumelor.
O aroma f buna, Lore! Si cu usturoiul adaugat la sfarsit, mmm… super š
Edith, ce contin de fapt aceste legume chinezesti? Pe aici pe la mine nu am vazut.
Kamelia, imposibil sa nu fie. Sunt congelate,la punga. In functie de firma care le face au diverse ingrediente: ceapa, praz, ardei, morcov, ciuperci negre, bambus, fasole incoltita, varza, fasole verde lata…
In functie de asta le poti face si tu acasa.
Merci de vizita si te mai astept!
Edith, n-am vazut, dar o sa deschid ochii mai bine prin supermarketuri.
Cami, poti face cu orice legume ai prin casa: ardei, ceapa, morcov, praz taiate fideluta sau de dimensiunea betelor de chibrit. In combinatie cu sosul de soia , ceva iuteala si usturoi la sfarsit iti va iesi la fel de bun.
foarte tare, blogul tau. o multime de retete faine. ceva bun pentru noi si pentru fetita noastra. super, bravo.
p, tm
Petra, scuze, acum ti-am vazut mesajul. Mi-a scapat cumva..
Ma bucur ca iti plac retetele mele si te mai astept cu drag! š
Dar taieteii de orez nu pot fi preparati in casa? Si daca da, cum?
Cristina, niciodata nu m-am gandit sa fac taitei de orez…
Poti incerca sa ii faci ca pe cei clasici, dar in loc de faina de grau sa folosesti faina de orez. Vezi ce iese š
se poate face cu taitei clasici?
Recomand mai degraba sppaghete sau alte paste. Taiteii sunt prea subtiri.. si sa nu se inmoaie prea tare. Cum crezi..