Fasolea cu ciolan, intrucat este mancarea nationala Photobucket
(doar asta se gateste de 1 decembrie, nu?) place la foarte multa lume.
Eu, bineinteles ca nu fac exceptie.

Daca eliminati ciolanul poate fi o delicioasa mancarica de post.

Ne trebuie:
700 g fasole
700 g ciolan afumat (dezosat am avut eu)
3 cepe mari
2 ardei
2 morcovi
2-3 linguri de bulion
patrunjel

Cum se face:
Punem fasolea la inmuiat in apa calduta (de preferat de seara pana dimineata).
Dupa ce am lasat-o la inmuiat o punem la fiert in apa rece (punem apa cat sa o acopere cu 2 degete).
Dupa ce da in fiert, varsam apa si o punem din nou la fiert (de data asta cu apa fierbinte).
Schimbam asa apa de 2-3 ori. In ultima apa punem 1 lingura de ulei si 1 lgt de zahar (ca sa fiarba mai repede).
Separat oparim putin si ciolanul in apa fierbinte si il lasam sa dea un clocot.
Aruncam apa si lasam ciolanul la racit apoi il taiem bucatele potrivite.

Calim ceapa si ardeiul in putin ulei.

Cand fasolea da semne ca incepe sa se inmoaie, punem peste ea ceapa si ardeiul calite,
morcovul taiat rondele sau cubulete si carnea.

Le lasam sa fiarba pana cand atat fasolea cat si legumele si carnea sunt fierte.
Cu 10 minute inainte de a o lua de pe foc punem si 2-3 linguri de bulion,
iar la sfarsit punem putin patrunjel tocat marunt.

Asa arata cand e gata:

Buuna de tot!
E minunata cu ceapa, muraturi sa orice va place.