Eu, bineinteles ca nu fac exceptie.
Daca eliminati ciolanul poate fi o delicioasa mancarica de post.
Ne trebuie:
700 g fasole
700 g ciolan afumat (dezosat am avut eu)
3 cepe mari
2 ardei
2 morcovi
2-3 linguri de bulion
patrunjel
Cum se face:
Punem fasolea la inmuiat in apa calduta (de preferat de seara pana dimineata).
Dupa ce am lasat-o la inmuiat o punem la fiert in apa rece (punem apa cat sa o acopere cu 2 degete).
Dupa ce da in fiert, varsam apa si o punem din nou la fiert (de data asta cu apa fierbinte).
Schimbam asa apa de 2-3 ori. In ultima apa punem 1 lingura de ulei si 1 lgt de zahar (ca sa fiarba mai repede).
Separat oparim putin si ciolanul in apa fierbinte si il lasam sa dea un clocot.
Aruncam apa si lasam ciolanul la racit apoi il taiem bucatele potrivite.
Calim ceapa si ardeiul in putin ulei.
Cand fasolea da semne ca incepe sa se inmoaie, punem peste ea ceapa si ardeiul calite,
morcovul taiat rondele sau cubulete si carnea.
Le lasam sa fiarba pana cand atat fasolea cat si legumele si carnea sunt fierte.
Cu 10 minute inainte de a o lua de pe foc punem si 2-3 linguri de bulion,
iar la sfarsit punem putin patrunjel tocat marunt.
Asa arata cand e gata:
Buuna de tot!
E minunata cu ceapa, muraturi sa orice va place.
Fasolea cu cilan: piesa nationala de rezistenta! Chiar ca mi-ai facut pofta, o voi face neaparat! Si cu acrituri reci tolanite pe langa….
Liliana, sa stii ca si mie mi-am facut pofta :)). Am facut-o acum ceva timp si abia acum am reusit sa o public pe blog.
Asa e, e minunata cu muraturi!
Mi-a placut asta cu…daca eliminam ciolanul… .Pai fara ciolan nu mai e nationala!!Multam de pofta!
Pai na, unii mai tin si post (spre deosebire de mine :D).
Si da, nu mai este nationala dar e buna si asa 🙂
Merci si eu de vizita!
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
multumesc pt reteta.este extraordinara,eu am maai adaugat si umpic tarhon uscat,busuioc piper,extraordinaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,respect…
Buna, Edith! Acum pregatesc si eu fasolica asta, desi e post, dar ne place tare mult.
Voiam sa te salut si sa-ti spun
ca de Pasti, voi incerca tortul Amandina, sunt sigura ca e delicios!
Astept reteta de cheesecake cu nuci si caramel 😛
Pupici!
Corina, na ca acum mi-ai facut pofta ca am intrat pe reteta :)) Asa e, e tare buna 🙂
Te astept cu impresii despre tortul amandina, e bun-bun.
Reteta de cheesecake cred ca ai vazut-o intre timp, inseamna ca ne “cunoastem” pe facebook? 🙂
Pup si te mai astept!