guacamole
Imi place avocado foarte mult, am descoperit asta de vreo jumatate de an. Prima data cand am cumparat, era tare si nu mi-a placut la gust.
Apoi am aflat ca trebuie lasat sa se coaca, in pungi de hartie de preferat si cand este usor moale la apasare, este numai bun de consumat.
Cateva dintre beneficile fructului de avocado gasiti AICI.
Guacamole poate fi consumat ca atare cu chipsuri de porumb (sau cu biscuiti sarati gen crackers) dar si pe post de salata, ca garnitura la fripturi, cartofi prajiti etc.
 
Ne trebuie:
3 avocado bine coapte
1 rosie (de preferat lunguiata, sunt mai putin zemoase)
1/2 ceapa rosie
2 fire de ceapa verde (optional)
2 catei de usturoi
1-2 lg zeama de lamaie
1/4 ardei iute (optional)
sare, piper
(pt. 2-3 persoane)
Cum se face:
Taiem avocado in 2 pe lung apoi rasucim fiecare jumatate in sens opus. Cu ajutorul unui cutit scoatem samburele si scobim miezul cu o lingura.
goacamole curatat
Stoarcem lamaie peste miezul de avocado rezultat (sa impiedicam oxidarea) si il pasam cu o furculita.
Apoi amestecam avocado cu ceapa tocata f marunt, rosia taiata cubulete mici, usturoiul stors, ardei iute tocat f marunt, sare, piper.
Servim cu chipsuri de porumb, pe biscuiti sarati sau ca garnitura la friptura/cartofi prajiti.
Bun-bun si foarte sanatos.
Enjoy!
guacamole 3