Imi place avocado foarte mult, am descoperit asta de vreo jumatate de an. Prima data cand am cumparat, era tare si nu mi-a placut la gust.
Apoi am aflat ca trebuie lasat sa se coaca, in pungi de hartie de preferat si cand este usor moale la apasare, este numai bun de consumat.
Cateva dintre beneficile fructului de avocado gasiti AICI.
Guacamole poate fi consumat ca atare cu chipsuri de porumb (sau cu biscuiti sarati gen crackers) dar si pe post de salata, ca garnitura la fripturi, cartofi prajiti etc.
Ne trebuie:
3 avocado bine coapte
1 rosie (de preferat lunguiata, sunt mai putin zemoase)
1/2 ceapa rosie
2 fire de ceapa verde (optional)
2 catei de usturoi
1-2 lg zeama de lamaie
1/4 ardei iute (optional)
sare, piper
(pt. 2-3 persoane)
Cum se face:
Taiem avocado in 2 pe lung apoi rasucim fiecare jumatate in sens opus. Cu ajutorul unui cutit scoatem samburele si scobim miezul cu o lingura.
Stoarcem lamaie peste miezul de avocado rezultat (sa impiedicam oxidarea) si il pasam cu o furculita.
Apoi amestecam avocado cu ceapa tocata f marunt, rosia taiata cubulete mici, usturoiul stors, ardei iute tocat f marunt, sare, piper.
Servim cu chipsuri de porumb, pe biscuiti sarati sau ca garnitura la friptura/cartofi prajiti.
Bun-bun si foarte sanatos.
Enjoy!
Ce ne-am potrivit – si eu am facut guacamole ieri! Delicios! Sa ai un weekend frumos :*
hihi, eu l-am facut mai de multicel, dar nu am apucat sa prelucrez pozele 🙂
Weekend fain si tie!
Arata foarte bine.Trebuie incercat.Numai bine.
Si noua ne place foarte, foarte mult Guacamole dar ne place pasta sa fie mai fina…adica fara rosii cubulete, ci rosii blenderite bine 😀 impreuna cu restul. Un deliciu!
@hapleablog: sa stii ca e tare bun.
@Iulia: asa e, indiferent cum e facut e bun tare. Merci ca ai trecut pe la mine 🙂
si musai lamaie,altfel se inegreste pana sa termini de mancat primele felii!
sorry nu vazusem initial lamaia,da;e de bine,am atras atentia cititorilor despre acest aspect.daca il tinem pana a doua zi in frigider,ajuta mult sa punem samburele fructului inapoi in pasta (tot pentru a nu-si schimba culoarea).macar sa vin cu ceva in plus daca am dat-o in bara si am citit pe diagonala gresita !
Pansy, multumesc de informatia cu samburele pus in guacamole. Super, chiar o sa incerc. 🙂
Am facut si eu sambata guacamole, l-am mancat pe tot azi-dimineata. Ca diferenta, am oparit mai intai rosia, si apoi am adaugat pulpa. L-am mancat cu lipii taiate in triunghiuri si crocantzite la cuptor. Nu ma asteptam sa fie atat de bun!!!
Cred ca a fost minunat cu lipiile crocante facute la cuptor 🙂
Sa incerci si gazpacho daca nu l-ai incercat, poate-ti place 🙂
unul din igredientele prinipale la guacomole e coriandru,mexicanii nu il fac niciodata fara..,
Foarte bun!!!