Nu stiu voi, insa pe mine grisul cu lapte ma duce cu gandul la copilarie, la mama, la diminetile in care mi-l pregatea,
cald si gustos. Acum il putem prepara cu diverse arome, cu scortisoara sau cardamom, vanilie, rom, coaja de lamaie sau portocala,
servi cu dulceata sau cu fructe din compot. Eu am folosit piersici din compot, in sirop slab indulcit de la Sun Food
Cum suntem in post, putem folosi lapte de soia, de orez cumparate sau sa pregatim in casa lapte de caju, lapte de ovaz (click pe nume pentru retete).
Ne trebuie:
1 litru de lapte (de orez, soia, migdale, caju)
100 g gris
1/2 lingurita sare
3-4 linguri zahar
vanilie
topping:
Piersici din compot Sun Food
sau dulceata 🙂
Cum se face:
Punem laptele la fiert impreuna cu sarea si zaharul si cand aproape de in fiert, adaugam grisul, in ploaie,
amestecand cu un tel. Il lasam sa fiarba la foc mic, amestecand des, sa nu se lipeasca.
Fierbem cam 5 -7 minute pana cand se ingroasa. Daca va place grisul mai moale (cum imi place mie),
recomand sa il fierbeti doar 5-6 minute, daca va place cel tare, fierbeti putin mai mult.
Luati in considerare si faptul ca el se va intari pe masura ce se va raci.
Punem in boluri/cupe si servim cu ce topping dorim: dulceata, gem, miere, fructe proaspete sau piersici din compot
cum am facut eu. Am pus si cubulete de piersici in el, pentru mai multa prospetime.
Cantitatea de zahar depinde de cat de dulce va place (il puteti gusta cat fierbe) si daca il serviti cu dulceata sau nu.
Gust de copilarie 100% 🙂
Enjoy!
Super reteta! Si rapida si usoara. Modul tau de prezentare este foarte original. Zici ca e un desert pompos facut cu cine stie ce. Simplu, dar sunt convinsa ca-i delicios. Nici nu stiu daca am mancat asa ceva in copilarie, dar as vrea sa incerc.
Alexandra, cu siguranta ai mancat gris cu lapte in copilarie 🙂 Poate nu prezentat asa, poate simplu sau cu dulceata (asa il mancam si eu), dar sigur ai mancat 🙂
In ceea ce priveste prezentarea, din orice desert putem face unul aratos cu putin decor 🙂
Ma bucur ca iti place 🙂