Nu stiu voi, insa pe mine grisul cu lapte ma duce cu gandul la copilarie, la mama, la diminetile in care mi-l pregatea,

cald si gustos. Acum il putem prepara cu diverse arome, cu scortisoara sau cardamom, vanilie, rom, coaja de lamaie sau portocala,

servi cu dulceata sau cu fructe din compot. Eu am folosit piersici din compot, in sirop slab indulcit de la Sun Food

Cum suntem in post, putem folosi lapte de soia, de orez cumparate sau sa pregatim in casa lapte de caju, lapte de ovaz (click pe nume pentru retete).

Ne trebuie:

1 litru de lapte (de orez, soia, migdale, caju)

100 g gris

1/2 lingurita sare

3-4 linguri zahar

vanilie

topping:

Piersici din compot Sun Food

sau dulceata 🙂

Cum se face:

Punem laptele la fiert impreuna cu sarea si zaharul si cand aproape de in fiert, adaugam grisul, in ploaie,

amestecand cu un tel. Il lasam sa fiarba la foc mic, amestecand des, sa nu se lipeasca.

Fierbem cam 5 -7 minute pana cand se ingroasa. Daca va place grisul mai moale (cum imi place mie),

recomand sa il fierbeti doar 5-6 minute, daca va place cel tare, fierbeti putin mai mult.

Luati in considerare si faptul ca el se va intari pe masura ce se va raci.

Punem in boluri/cupe si servim cu ce topping dorim: dulceata, gem, miere, fructe proaspete sau piersici din compot

cum am facut eu. Am pus si cubulete de piersici in el, pentru mai multa prospetime.

Cantitatea de zahar depinde de cat de dulce va place (il puteti gusta cat fierbe) si daca il serviti cu dulceata sau nu.

Gust de copilarie 100% 🙂

Enjoy!