Reteta Maya
Ne trebuie:
6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile)
250 ml lapte
1 ceapa micuta
1 lgt unt/ulei pt prajit
1 ou
1 legatura mica patrunjel
sare, piper
1 lgt faina (optional)
nucsoara (optional)
Cum se fac:
Taiem painea feliute, cubulete (eu am folosit si paine alba si neagra)

Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.
Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framantam putin.
Tocam ceapa fin, o calim, atat cat sa se înmoaie (nu se rumeneste)
O adaugam la aluatul de chifle si lapte. Adaugam patrunjelul, oul, sare, piper.

Framantam.
Daca aluatul vi se pare cam moale, adaugati 1 lingurita de faina.
Formam bile. Eu le-am facut de marimea unor mere potrivit de mari ca sa le fac mai repede, le puteti face mai mici, dupa preferinta.
Daca le faceti cu cateva ore înainte de a fi servite, pastrati-le la rece acoperite cu folie pentru a nu se usca.
Ale mele erau putin cam moi si le-am mai dat putin prin faina.
Insa la fiert se rezolva problema asta, se vor lega, deci nu va impacientati.

Le fierbem in apa cu sare cand incepe sa clocoteasca usor.
Galustele sunt fierte, atunci cand se ridica la suprafata.
Se servesc cu sosuri, la fripturi…

Super faine Edith, trebuie sa le incerc si eu :). Te pup si un weekend placut !
We placut si tie, Amalia! Pup!
Interesanta reteta, la urmatoarea fiptura cu sos o sa le incerc. Weekend placut!
Edith, n-am mai fost de ceva vreme in vizita si acum vad ce-am pierdut. Ce look profi poate avea blogul tau… incredibil. Si ce minunatii delicioase ai postat. Cu bine. Guguluff 😉
Arunca o privire si aici : http://schoolgirlswardrobe.blogspot.com/
Poate gasesti ceva pe gustul tau.:)
Multumesc.
PS.Daca doresti sa facem schimb de linkuri,anunta-ma prin email.
Oana, sa ma anunti cum ti-au placut cand le incerci!
Guguluff, merci de vizita 🙂
Nu e chiar asa profi, dar merci ca iti place 🙂
Edith, pai asa te lauzi? Arata bine, nimic de zis, dar parca nu e monti 😀 … Uite, am inceput sa put retete monti, daca te intereseaza… Felicitari pentru retete!
Bunny, dragutza, nu m-am apucat inca sa tin dieta monti 🙁 Aveam in plan.. sa vad.
Cum am putin timp intru la tine sa arunc un ochi. Merci!
Edith imi plac foarte mult retele tale, imi poti spune te rog ce sos ai folosit aici? Multumesc, spor in continuare!
meli, este un sos la plic 😀 luat de la Plus…
te mai astept! 🙂