3598101010 8865d0c2b1 1 - GALUSTE DIN PAINE
Reteta Maya
Ne trebuie:
6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile)
250 ml lapte
1 ceapa micuta
1 lgt unt/ulei pt prajit
1 ou
1 legatura mica patrunjel
sare, piper
1 lgt faina (optional)
nucsoara (optional)
Cum se fac:
Taiem painea feliute, cubulete (eu am folosit si paine alba si neagra)
IMGP8041 1 - GALUSTE DIN PAINE

Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.

Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framantam putin.
Tocam ceapa fin, o calim, atat cat sa se înmoaie (nu se rumeneste)
O adaugam la aluatul de chifle si lapte. Adaugam patrunjelul, oul, sare, piper.
IMGP8060 1 - GALUSTE DIN PAINE
Framantam.
Daca aluatul vi se pare cam moale, adaugati 1 lingurita de faina.
Formam bile. Eu le-am facut de marimea unor mere potrivit de mari ca sa le fac mai repede, le puteti face mai mici, dupa preferinta.
Daca le faceti cu cateva ore înainte de a fi servite, pastrati-le la rece acoperite cu folie pentru a nu se usca.
Ale mele erau putin cam moi si le-am mai dat putin prin faina.
Insa la fiert se rezolva problema asta, se vor lega, deci nu va impacientati.
IMGP8063 1 - GALUSTE DIN PAINE
Le fierbem in apa cu sare cand incepe sa clocoteasca usor.
Galustele sunt fierte, atunci cand se ridica la suprafata.
Se servesc cu sosuri, la fripturi…
galustedinpaine1 - GALUSTE DIN PAINE