Am adaptat putin reteta originala, dar a iesit f buna
IMGP7461 1 - FURNICI IN COPACNe trebuie:
500-600 g carne vita+porc (sau numai porc)
2 cepe
3 catei de usturoi
taitei din orez
sos de soia
fish sauce
chilli sauce
vin
(reteta originala era si cu otet de orez dar nu am avut)
IMGP7453 1 - FURNICI IN COPAC
Cum facem:
Calim ceapa taiata marunt apoi punem si carnea si o lasam sa se faca (eu o aveam deja facuta).
Intre timp punem la inmuiat in apa calduta taiteii din orez timp de cca 5-6 min (conform instructiunilor de pe punga)
Cand carnea este aproape gata punem 4-5 linguri de sos de soia, 1 lingurita de sos de peste, 50 ml vin, sosul de chilli si un varf de lingurita de zahar. Nu se mai adauga sare – sosul de soia este sarat. Lasam sa mai fiarba putin amestecand din cand in cand.

IMGP7454 1 - FURNICI IN COPAC

Apoi adaugam taiteii scursi bine de apa, usturoiul zdrobit si mai amestecam pe foc timp de cca 1-2 minute.
Gata. Pofta buna!

IMGP7460 1 - FURNICI IN COPAC