Am adaptat putin reteta originala, dar a iesit f buna
500-600 g carne vita+porc (sau numai porc)
2 cepe
3 catei de usturoi
taitei din orez
sos de soia
fish sauce
chilli sauce
vin
(reteta originala era si cu otet de orez dar nu am avut)
2 cepe
3 catei de usturoi
taitei din orez
sos de soia
fish sauce
chilli sauce
vin
(reteta originala era si cu otet de orez dar nu am avut)
Cum facem:
Calim ceapa taiata marunt apoi punem si carnea si o lasam sa se faca (eu o aveam deja facuta).
Intre timp punem la inmuiat in apa calduta taiteii din orez timp de cca 5-6 min (conform instructiunilor de pe punga)
Cand carnea este aproape gata punem 4-5 linguri de sos de soia, 1 lingurita de sos de peste, 50 ml vin, sosul de chilli si un varf de lingurita de zahar. Nu se mai adauga sare – sosul de soia este sarat. Lasam sa mai fiarba putin amestecand din cand in cand.
Intre timp punem la inmuiat in apa calduta taiteii din orez timp de cca 5-6 min (conform instructiunilor de pe punga)
Cand carnea este aproape gata punem 4-5 linguri de sos de soia, 1 lingurita de sos de peste, 50 ml vin, sosul de chilli si un varf de lingurita de zahar. Nu se mai adauga sare – sosul de soia este sarat. Lasam sa mai fiarba putin amestecand din cand in cand.
Apoi adaugam taiteii scursi bine de apa, usturoiul zdrobit si mai amestecam pe foc timp de cca 1-2 minute.
Gata. Pofta buna!
E una dintre retetele mele preferate 🙂 sunt fan bucatarie asiatica si gatesc cu mare placere. Eu pun la reteta asta niste sos din ala chilli .. dulce-iute cu usturoi si pe langa carnea tocata mai adaug si ceapa verde (cu tot cu codite) si morcov. Am mancat asa intr un restaurant chinezesc si mi a placut f mult.
Felicitari pt blog 🙂 arata f bine si retetele sunt minunate – am incercat tortul tau cu somon si am facut furori cu el 🙂 si mancarea ta chinezeasca arata f bine 🙂
Andreea, si mie imi place mult bucataria asiatica. Furnici in copac am mancat de la Wu Xing si am incercat sa le reproduc dupa ingredinentele scrise in meniul lor. Trebuie sa fie bune si cu sos si morcov. O sa le incerc si asa.
Daca mai ai vreo reteta care iti place mult, poti sa mi-o scrii sa o incerc 🙂
Ma bucur ca ai facut furori cu tortul de somon. Intr-adevar este facut pt asa ceva 😛
Te mai astept!
Iti recomand sa mananci de la Templul Soarelui. Mancarea e de departe mult mai buna decat cea de la Wu Xing. E mai ieftin si mult mult mai bun. Au si site si fac si livrari la domiciliu 🙂 Aaa… si am mai incercat de la tine puiul cu bere … minunat … fff bun. Nici nu mi vine sa l mai gatesc altfel 🙂
Daca au livrare la cominciliu, sigur ii incerc. Merci frumos 🙂
Ma bucur ca ti-a placut puiul cu bere.
Buna!!! Furnicile in copac sunt preferatele mele. Mai ales cele de la Qian Bao. Sunt la fel, doar ca l-a carne se adauga si o mana de mazare. Delicioase :)!!!
Salutare! Iarasi m-am oprit la mancarea chinezeasca; buuuune de tot furnicile astea…Daca te intereseaza aduc o sugestie ptr o reteta noua Chicken@Mushroom; o savurez la un restaurant, am incercat fara nici un succes sa o plagiez dupa capul meu acasa.Din cate am putut deduce ingredientele sunt piept pui, ciuperci,paste (melci, tirbuson), smantana, cascaval. Si banuiesc ca se face cam asa: se fierb pastele, dar sa ramana a dente, se prajeste puiul si ciupercile; se face un sos de smantana probabil si faina ; apoi se pun intr-un bol ptr fiecare persoana in parte se acopera cu cascaval ras si se da la cuptor. Se serveste cu un sos alb de usturoi(usturoi+ smatana/iaurt). Bolul si usturoiul sunt cheia succesului (primul mentine fierbinte compozitia pe toata durata mesei; am servit de vreo 2 ori la farfurie: beah ). Cand am incercat acasa nu mi-a iesit nici pe de parte asa buna ca la restaurant, desi pare destul de banal de facut.Toata compozitia trebuie sa se lege, iar crusta de cascaval e ciresica de pe tort; la mine parca era o tocanita….Cred ca n-am nimerit cantitatile potrivite si n-am pus faina
Samaranda, suna tare bine ce zici tu acolo 🙂 Problema la mine ar fi bolurile mici care merg la cuptor, nu am asa ceva inca. Poate fac intr-un recipient unde incap 2 portii.. dar la servire va trebui sa le pun in farfurie si, dupa cum zici tu nu prea mai e ok asa.. 🙁
Merci de vizita, te mai astept! 🙂
Edith, aceasta fost prima reteta de furnici in copac pe care am facut-o si a fost excelenta 🙂
Te invit pe la mine pe blog sa vezi alta varianta, facuta tot ca sa semene cu WuXing 🙂
Multumesc pt ideile de retete excelente pe care le ai pe site!
Furnicuta, ma bucur!
Fug sa vad 🙂
Cu multa placere si te mai astept!
Oh Edith! Daca ai stii de cand caut aceasta reteta!! Era mancarea mea preferata de la Wu Xing si nu am mai mancat de prin 2002 cred… de atunci visez la furnicutele astea :)) Le-am tot cautat prin meniurile restaurantelor chinezesti de aici din Australia, fara succes, asa ca mare mi-a fost bucuria cand am dat peste reteta aici. Sigur le voi incerca weekendul acesta. Te pup, Adina
Adina, ma bucur ca ai gasit reteta la mine. Sper sa-ti placa. Desigur, nu vor fi asa de buna ca the real thing (pt ca au ei secretetle lor..) dar sunt tare bune 🙂
Te mai astept!
Nu stiu daca ai scris dar eu nu reusesc sa vad…unde se pune usturoiul? Banuiesc ca se caleste la inceput cu ceapa, nu? Eu asa voi face pt ca mi s-a facut pofta de taitei de orez. Sper sa-mi iasa pt ca mereu mi se distrug taiteii de orez.
Ale, am scris 😉
“Apoi adaugam taiteii scursi bine de apa, usturoiul zdrobit si mai amestecam pe foc timp de cca 1-2 minute.” 🙂 Eu mereu pun usturoiul spre sfarsit sa ramana aroma. Tu il poti pune odata cu ceapa daca vrei 🙂
Taiteii de orez se inmoaie in apa fierbinte, nu se fierb. Nu au de ce sa nu iti iasa 🙂
Ma gandeam eu ca scrie pe undeva dar nu-l vedeam de ochi :)) Mi-am luat taitei de orez de la rollton si s-au facut praf, cred ca de vina au fost taiteii. Sper sa reusesc de data asta cu taitei cumparati de la un magazin chinezesc. Mersi de raspuns
Au iesit delicioase! Am modificat putin reteta si am marinat carnea tocata in soia si vin. Foarte, foarte bune.
ma bucur ca ti-au placut, Ale! 🙂
Te mai astept!
Edith,astazi am facut reteta si au fost foarte bune,ne-au placut mult.Cautam aceasta reteta de ceva vreme si a fost perfecta pentru ca a avut mai putine ingrediente,s-a facut rapid,acum pe caldura asta e mai mult decat convenabil.Acum voi incerca cu siguranta inca ceva retete asiatice pe care le-am vazut si revin cu impresii.
Laura, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Bună, Edith.
Aș vrea să fac și eu această rețetă și nu știu de câți tăiței de orez am nevoie. Oare ai scris undeva și nu am observat eu?
Alexandra, nu am scris, am pus la ochi cred. Eram si eu la inceput cu blogul si in mod sigur nu i-am cantarit ci am pus din ochi… Ceea ce te sfatuiesc si pe tine sa faci 🙂
Iertare ca nu am sa-ti dau o cantitate exacta. Sper sa te descurci si asa 🙂