IMGP9469 1 - FRIPTURA TIGANEASCA
Reteta de la Leila
Ne trebuie:
carne de porc (pulpa, ceafa)
500 ml lapte
6-7 catei de usturoi
piper macinat
sare
boia dulce (eu am pus si iute putina)
faina cam 1 lingura
ulei (de palmier am folosit eu)

Cum se face:

Ce face deosebita friptura asta e marinata facuta din 6-7 catei de usturoi pisati si pusi in 500 ml lapte dulce (sau mai mult, in functie de cata carne avem,

cat sa acopere carnea). Eu am avut cca 1 kg de carne. Pisam usturoiul si il amestecam cu laptele.

Apoi punem bucatile de carne sarate bine-bine (taiate nici prea groase nici prea subtiri – data viitoare o sa le tai putin mai groase,

acum carnea era putin inghetata si mi-a permis sa le tai cam subtiri…).

Carnea ulterior nu se mai sareaza isi ia sarea din marinata de lapte, asa ca puneti sare cu incredere.

fripturatig1 - FRIPTURA TIGANEASCA

Lasam pana a doua zi la rece.
Feliile mele de carne au fost cam asa:

IMGP9354 1 - FRIPTURA TIGANEASCA

A doua zi stergem carnea cu un servet cat sa se absoarba in mare umezeala si bucatelele de usturoi, o presaram cu piper, boia (iute am pus eu)

si apoi o pudram cu un pic de faina pe ambele parti.

IMGP9417 1 - FRIPTURA TIGANEASCA

Prajim carnea la foc domol, acoperita cu capacul (eu am prajit-o in ulei de palmier).

IMGP9414 1 - FRIPTURA TIGANEASCA

O scoatem la scurs pe hartie absorbanta.
Si… voila!

IMGP9456 1 - FRIPTURA TIGANEASCA

A iesit o friptura delicioasa, poate cea mai buna fripturica pe care am incercat-o pana acum (avea gust de carnat parca…tongue 3 - FRIPTURA TIGANEASCA )

S-a terminat imediat. Am mancat cu cartofi fierti la abur si castraveti.

IMGP9466 1 - FRIPTURA TIGANEASCA

Merci mult Leila, a fost deosebit de buna!