carne de porc (pulpa, ceafa)
6-7 catei de usturoi
piper macinat
sare
boia dulce (eu am pus si iute putina)
faina cam 1 lingura
ulei (de palmier am folosit eu)
Cum se face:
Ce face deosebita friptura asta e marinata facuta din 6-7 catei de usturoi pisati si pusi in 500 ml lapte dulce (sau mai mult, in functie de cata carne avem,
cat sa acopere carnea). Eu am avut cca 1 kg de carne. Pisam usturoiul si il amestecam cu laptele.
Apoi punem bucatile de carne sarate bine-bine (taiate nici prea groase nici prea subtiri – data viitoare o sa le tai putin mai groase,
acum carnea era putin inghetata si mi-a permis sa le tai cam subtiri…).
Carnea ulterior nu se mai sareaza isi ia sarea din marinata de lapte, asa ca puneti sare cu incredere.
Lasam pana a doua zi la rece.
Feliile mele de carne au fost cam asa:
A doua zi stergem carnea cu un servet cat sa se absoarba in mare umezeala si bucatelele de usturoi, o presaram cu piper, boia (iute am pus eu)
si apoi o pudram cu un pic de faina pe ambele parti.
Prajim carnea la foc domol, acoperita cu capacul (eu am prajit-o in ulei de palmier).
O scoatem la scurs pe hartie absorbanta.
Si… voila!
A iesit o friptura delicioasa, poate cea mai buna fripturica pe care am incercat-o pana acum (avea gust de carnat parca… )
S-a terminat imediat. Am mancat cu cartofi fierti la abur si castraveti.
Imi place cum ai taiat cartofii, ai razatoarea aia nemteasca??? 🙂
Nu Ginuca, am taiat cu un cutit din ala ondulat pt cascaval.. 🙂
Sa incerci neaparat fripturica asta. E dementiala!! (chiar dc o faci pe gratar..)
Eu am facut azi si de pui marinata la fel si facuta la punga la cuptor…
mmmmmm…arata ffff binee!cred k toate retetelee tale sunt tare gustoaseeee!Trebuiesc testateee!Felicitari!
Ai un blog minunat, abia astept sa incerc retetele tale!
Multumesc frumos! Te astept cand incerci ceva 🙂
Foarte foarte gustoasa friptura. Multumesc de reteta!
Deea asa e , e tare buna.
Ma bucur ca ti-a placut.
Daca ai stii ce placere imi face cand descopar o noua reteta de la tine Edith, atat de simpla si atat de gustoasa. Obisnuiam sa fac foarte des marinata de la peste glazurat la orice fel de carne porc, pui sau peste, dar acum ca am incercat friptura tiganeasca si ne-a placut foarte mult, gata si reteta asta va deveni printre favorite si o vom repeta cu siguranta. E foarte frageda, aromata si da o savoare excelenta carnii de porc. Multumesc de reteta Edith si iti doresc un week-end excelent
Laura, ma bucur tare ce ti-a placut 🙂
Weekend frumos si tie! 🙂