pulpedepuicuardeisiusturoi thumb3 1 - FRIPTURA DE PUI CU USTUROI SI ARDEI

De cand am vazut reteta asta la Ama, a fost dragoste la prima vedere :))

Si nu m-am inselat, este incredibil de bun puiul pregatit asa.

Incercati-l macar odata si o sa il repetati iar si iar, cu siguranta. Marinata asta face toti banii!

Ne trebuie:

pulpe de pui (eu am avut 7 buc superioare)

sare, piper

Pt marinata:

cca 7-8 catei de usturoi tocati marunt

1 ardei rosu tocat cubulete mici

3-4 lg otet

4-5 linguri sos de soia (daca aveti din cel dark, puneti 3 lg si putina apa)

1 lingurita zahar

piper

1/2 legatura de patrunjel verde

Cum se face:

Rumenim pulpele de pui in cuptor dupa ce le-am asezonat cu sare si piper si am turnat in tava cca 50 ml de apa.

Pregatim intre timp marinata din ingredientele de mai sus.

Cand puiul este rumen si frumos il adaugam in marinata si amestecam bine pentru ca marinata sa-l acopere.

Lasam cca 10-15 minute sa se imbibe de arome si servim cu multa pofta!

(puiul se pune in marinata dupa ce a stat la cuptor, marinata este preparata rece, iar marinarea puiului se face tot la rece,

fara a-l mai baga la cuptor – ca am tot primit intrebari de la voi 🙂

Merge de minune cu un piure cald ca la mama acasa si un pahar de vin alb. 🙂

Incredibil de bun, repet, trebuie neaparat incercat.

Weekend frumos sa aveti!

Enjoy!

pulpedepuicuardeisiusturoi1 thumb3 1 - FRIPTURA DE PUI CU USTUROI SI ARDEI

Multumesc Ama pt reteta minunata! 🙂