De cand am vazut reteta asta la Ama, a fost dragoste la prima vedere :))
Si nu m-am inselat, este incredibil de bun puiul pregatit asa.
Incercati-l macar odata si o sa il repetati iar si iar, cu siguranta. Marinata asta face toti banii!
Ne trebuie:
pulpe de pui (eu am avut 7 buc superioare)
sare, piper
Pt marinata:
cca 7-8 catei de usturoi tocati marunt
1 ardei rosu tocat cubulete mici
3-4 lg otet
4-5 lg sos de soia (daca aveti din cel dark, puneti 3 lg si putina apa)
1 lgt zahar
piper
1/2 legatura de patrunjel verde
Cum se face:
Rumenim pulpele de pui in cuptor dupa ce le-am asezonat cu sare si piper si am turnat in tava cca 50 ml de apa.
Pregatim intre timp marinata din ingredientele de mai sus.
Cand puiul este rumen si frumos il adaugam in marinata si amestecam bine pentru ca marinata sa-l acopere.
Lasam cca 10-15 minute sa se imbibe de arome si servim cu multa pofta!
Merge de minune cu un piure cald ca la mama acasa si un pahar de vin alb. 🙂
Incredibili de bun, repet, trebuie neaparat incercat.
Weekend frumos sa aveti!
Enjoy!
Multumesc Ama pt reteta minunata! 🙂
Arata absolut divin, Edith scumpa!!! Sa stii ca le fac si eu neaparat. Maine ies la cumparaturi si caut ingredientele si ma pun pe treaba.
Superba reteta!!
Puuup! <3
mi-e o foameeee…:)
Edith, arata divin! M-ai convins, o incerc si eu 🙂
Arata grozav! si sa stii ca ma bucur foarte tare ca ti-au placut 🙂 la mine acasa e una dintre retetele de rezistenta 😀 si cum merge repede o si fac des ;)) te pup!
Draga mea, imi vine sa iau o pulpita prin ecran! Superba prezentare!!!
Chiar ca arata divin !! o combinatie excelenta de arome! pupici
retin si eu reteta 😉 si cu prima ocazie o comit !!! … arata extraordinar de bine !!
Fetele, va pup! E tare, tare bun,neaparat trebuie sa il incercati! 🙂
Ama, merci inca o data, cu siguranta si eu il voi face destul de des 🙂
Ardei rosu iute sau gras ?
Multumesc,
Ionela
Ardei gras, Ionela 🙂
Poti pune si putin iute, dar musai sa pui ardei gras pentru aroma pe care i-o da…
am o intrebare..marinata se fierbe separat? puiul se lasa pe foc in marinata sau cum?
Pt marinata doar se amesteca ingredientele. Nu pe foc. Apoi pui puiul pregatit la cuptor cum am spus in reteta, in marimata, lasi 15 min, nu pe foc. Apoi mananci.
acum sunt cu el la cuptor si nu stiam ce sa fac… mi ai raspuns in timp!:) multumesc mult. marinata are o aroma delicioasa! Sigur il voi repeta de ziua mea ca sa incant musafirii!
Cu placere! Ma bucur ca ti-a placut. Noroc cu internetul mobil, ca sunt in concediu… 🙂
Mare noroc..cine stie ce prostie faceam si regretam. Dementiali! l am innebunit pe sotul meu. Concediu odihnitor sa ai!
Ma bucur ca ti-au placut. 🙂
Merci!
Ceau Edith, de ceva timp urmaresc retetele tale,tot ceea ce faci arata wow. Sunt cam incepetoare in ale bucatariei, dar acum as vrea sa fac acesta friptura de pui, insa nu am sos de soia, e problema ? Sau sa fug la magazin sa cumpar ? Multumesc.
Eu as zice ca e musai cu sos de soia, dar acum e destul de tarziu, il poti face o data fara, daca e pofta mare, insa cu sos de soia e alta poveste.. 🙂
f bun marinata din reteta de aici, am facut o si eu dar cu piept de pui ca aveam prin fridiger ramas.
Dana, ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept! 🙂
Este absolut divin,eu am facut sos mai mult si l-am mancat gol….
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Edith vreau sa fac si eu puiul asta dar nu inteleg:pun marinata peste pui si il mai las la cuptor alea cateva minute sau puiul e scos din cuptor si il las in marinata?
Multumesc mult
Dorothy, numai puiul se face la cuptor. Marinata se face la rece si se toarna peste pui, cand puiul este gata. Se lasa apoi inca putin sa isi ia aromele de la marinata, dar la rece, fara sa il mai bagi la cuptor.
la rumenirea puiului nu trebuie ulei?nu se prinde puiul de tava?dupe ce puiul fierbe si nu mai are apa nu trebuie prajit cu ulei?
Eu nu mai adaug ulei la friptura de pui la cuptor. O fac fie intr-un vas de yena, fie intr-o tava antiaderenta. Puiul isi lasa el apa oricum, si apoi, daca a avut pielita, isi lasa si grasime. Eventual mai adaug 3-4 lg de apa pe parcurs, daca mi se pare ca s-a evaporat apa prea repede.
Nu mai trebuie prajit dupa ce a stat la cuptor cca 50 min la cuptorul preincalzit, el se va rumeni usor datorita grasimii ce se lasa de la pielita.
Delicioasa reteta!!!azi am probat-o-o sa o mai facem!
ma bucur ca ti-a placut 🙂
Delicioasa,noi o tot facem saptamanal!
Catalina, ma bucur ca va place 🙂