pui cu sos de legume si vin

Desi nu este cel mai aratos sos, este incredibil de bun, credeti-ma!

Ma plictisisem de acelasi mod de a gati puiul la cuptor.

Ideea cu sosul asta mi se pare geniala si cu siguranta are ceva origini frantuzesti, doar are vin, nu?

Sigur o sa va placa. Desi am scris mai mult, nu va speriati, nu e nimic complicat.

Din nou pozele nu sunt cele mai reusite pentru ca sosul mirosea atat de bine incat abia asteptam sa mancam

(daca il incercati o sa ma intelegeti…).

Ne trebuie:

4 pulpe de pui (eu am folosit pulpe intregi)

2 cepe medii

1 ardei gras

1 morcov

cca 150 ml vin alb (am pus din ochi)

2 lg bulion

2 catei usturoi

sare, piper

Cum se face:

Punem pulpele de pui intr-o tava, eu le pun fara ulei, pentru ca isi lasa ele grasime.

Am pus cca 50-70 ml apa, sare, piper, putin condiment iute si le dam la cuptor pt cca 20-25 de minute.

Intre timp curatam legumele si le taiem bucati potrivite (cepele in 4-6, morcovul rondele mai groase, ardeiul cuburi mai mari).

Dupa cele 20 de minute punem legumele in tava peste carne, punem si vinul (nu punem usturoiul, il vom pune spre sfarsit).

Intoarcem pulpele pe cealalta parte, si dam din nou la cuptor pentru cca 30 min.

Dupa cele 30 de minute, intoarcem din nou pulpele (le vrem rumenite frumos, nu?) si mai intoarcem si legumele sa se patrunda bine.

Mai lasam cca 15 minute. Carnea ar trebui deja sa fie facuta.

IMG_1854_1

Scoatem carnea din tava, o pastram calda, o acoperim cu ceva si punem peste legumele ramase in tava, 2 lg de bulion amestecate

cu 4-5 lg de vin pentru a il dilua, taiem si ustuoiul in 2-3 si il punem si pe el.

IMG_1862_1

Mai dam la cuptor pt inca aprox 15 minute.

Scoatem tava de la cuptor, lasam putin sa se raceasca, varsam continutul in vasul blenderului de mana sau intr-un bol.

Daca este prea multa grasime in tava, aceasta se va ridica deasupra legumelor odata turnate in bol si puteti lua excesul cu o lingura.

Mixam totul cu blenderul vertical de mana sau in cana blenderului pana se face o pasta fina.

Daca vi se pare ca aveti in tava prea mult lichid, nu il puneti pe tot, mai puteti adauga dupa ce ati pasat legumele ca sa obtineti consistenta dorita.

Punem peste pulpe si serviiim.

Foarte bun sosul, fin si aromat, un adevarat sos frantuzesc.

Fac o paranteza. Dupa ce am facut poza, am mancat si crenguta de marar folosita ca decor. Si a fost excelenta combinatia.

Asa ca, daca doriti puteti pune putin marar tocat peste sos in farfurie.

Enjoy!

pui cu sos de legume si vin 1