Desi nu este cel mai aratos sos, este incredibil de bun, credeti-ma!
Ma plictisisem de acelasi mod de a gati puiul la cuptor.
Ideea cu sosul asta mi se pare geniala si cu siguranta are ceva origini frantuzesti, doar are vin, nu?
Sigur o sa va placa. Desi am scris mai mult, nu va speriati, nu e nimic complicat.
Din nou pozele nu sunt cele mai reusite pentru ca sosul mirosea atat de bine incat abia asteptam sa mancam
(daca il incercati o sa ma intelegeti…).
Ne trebuie:
4 pulpe de pui (eu am folosit pulpe intregi)
2 cepe medii
1 ardei gras
1 morcov
cca 150 ml vin alb (am pus din ochi)
2 lg bulion
2 catei usturoi
sare, piper
Cum se face:
Punem pulpele de pui intr-o tava, eu le pun fara ulei, pentru ca isi lasa ele grasime.
Am pus cca 50-70 ml apa, sare, piper, putin condiment iute si le dam la cuptor pt cca 20-25 de minute.
Intre timp curatam legumele si le taiem bucati potrivite (cepele in 4-6, morcovul rondele mai groase, ardeiul cuburi mai mari).
Dupa cele 20 de minute punem legumele in tava peste carne, punem si vinul (nu punem usturoiul, il vom pune spre sfarsit).
Intoarcem pulpele pe cealalta parte, si dam din nou la cuptor pentru cca 30 min.
Dupa cele 30 de minute, intoarcem din nou pulpele (le vrem rumenite frumos, nu?) si mai intoarcem si legumele sa se patrunda bine.
Mai lasam cca 15 minute. Carnea ar trebui deja sa fie facuta.
Scoatem carnea din tava, o pastram calda, o acoperim cu ceva si punem peste legumele ramase in tava, 2 lg de bulion amestecate
cu 4-5 lg de vin pentru a il dilua, taiem si ustuoiul in 2-3 si il punem si pe el.
Mai dam la cuptor pt inca aprox 15 minute.
Scoatem tava de la cuptor, lasam putin sa se raceasca, varsam continutul in vasul blenderului de mana sau intr-un bol.
Daca este prea multa grasime in tava, aceasta se va ridica deasupra legumelor odata turnate in bol si puteti lua excesul cu o lingura.
Mixam totul cu blenderul vertical de mana sau in cana blenderului pana se face o pasta fina.
Daca vi se pare ca aveti in tava prea mult lichid, nu il puneti pe tot, mai puteti adauga dupa ce ati pasat legumele ca sa obtineti consistenta dorita.
Punem peste pulpe si serviiim.
Foarte bun sosul, fin si aromat, un adevarat sos frantuzesc.
Fac o paranteza. Dupa ce am facut poza, am mancat si crenguta de marar folosita ca decor. Si a fost excelenta combinatia.
Asa ca, daca doriti puteti pune putin marar tocat peste sos in farfurie.
Enjoy!
Arata apetisant… cred ca-i un rasfat. Prezentarea minunata. Pup!
Chiar am 4 pulpe in frigider si ma intrebam ce sa fac cu ele.
carnea cu legumele la cuptor si cu vinul dulce adaugat fac intradevar un sos minunat.
Fetele, ma bucur ca va place. E buuun poate il incercati 🙂
Buna edith! Iti multumesc pentru retetele minunate. Acum am terminat aceasta minunata friptura si a iesit ” bestial” . Blogul tau e la loc de cinste in laptopul meu. Cred ca nu trece o zi fara sa nu ma uit prin el. Ti- am testat la rand retetele si mi- au iesit minunat. Datorita retetelor tale nu dau gres daca vreau sa- mi impresionez sotul, rudele sau pur si simplu sa gatesc din placere.
Buna draga anonima, ma bucur ca ti-a placut.
Te mai astept cu drag si poate data viitoare imi spui si cum te cheama (daca vrei bineinteles) 🙂
Hello,Doamneeeee ce bine arata.Mi s-a facut rau aici la calculator (nu am mancat nimic de la micul dejun si este ora 16.00).Vreau sa incerc reteta de Craciun.Sper sa-mi iasa.Si vreau sa fac ceva delicios si la desert, o sa va spun ce am facut .Felicitari pentru blog.Te pup.Anca
Anca, sa stii ca e mai buna decat arata 😉 Sigur o sa iti iasa minunata, astept sa imi spui si ce desert ai facut! 🙂
Craciun fericit!
Edith,spune-mi te rog frumos ce vin trebuie sa pun la sos:dulce?Pansy l-a facut cu vin alb dulce.Tu ce ai folosit?Eu sunt ortodoxa de stil vechi,adica am Craciunul pe 7 ianuarie,ca lipovenii.Deci urmeaza sa fac reteta.La prajitura nu m-am hotarat inca.Trebuie sa fac ceva care sa nu-mi ia mult timp.Am o fetita mica tare nazdravana care nu ma lasa sa stau mult in bucatarie.Te pup.Sarbatori fericite.Anca
Anca, cred ca am folosit dulce sau demidulce (nu mai retin exact) din astea doua feluri am cel mai des in casa. Insa de oricare pui, va iesi la fel de delicios, te asigur 🙂
Spor la treaba 🙂