fripturadeporccusos thumb3 1 - FRIPTURA DE PORC CU SOS DE ROSII

Stiu ca e post si n-ar trebui sa va tentez cu carne, dar nu te poti pune cu poftele :))

Oricum, banuiesc ca nu toti tineti post, asa ca invit toti “carnivorii” la masa!

Am facut o friptura de porc cu sos de rosii asa cum mancam la mama acasa. Adica tare buna.

Ne trebuie:

cca 600-700 g carne de porc

2-3 lg de ulei

cca 800 g passata de rosii

1/2 lgt zahar

sare, piper

4-5 catei de usturoi mari

Cum  se face:

Taiem carnea bucati portrivite, si o punem intr-o cratita cu putin ulei, putina apa, sare si piper si o dam la cuptorul incins pana carnea este aproape facuta.

Punem cratita pe foc, turnam peste ea sucul de rosii amestecat cu cca 100-150 ml apa.

Eu am folosit passata de rosii de la Olimpia, care contine doar rosii si sare.

Untitled13 thumb4 1 - FRIPTURA DE PORC CU SOS DE ROSII

Lasam sa fiarba acoperit, ca sa se imbine aromele, cca 15-20 de minute.

Punem cateii de usturoi pisati sau taiati felii subtiri, zaharul, potrivim de sare, piper si mai lasam pe foc 3-4 minute.

Servim cu piure, cartofi natur sau cartofi prajiti.

Enjoy!

fripturadeporccusos1 thumb3 1 - FRIPTURA DE PORC CU SOS DE ROSII