Vremea asta eu zic, ca cere niste carne de porc. Urgent! :))
Asa ca astazi va arat o reteta rapida si gustoasa, evident cu porc.
Sper sa aveti un weekend cu cat mai putin viscol si ninsoare posibil.
Ne trebuie:
6 bucati de carne porc (ceafa, muschi, cotlet)
2-3 lg faina
o lg unt
3 linguri ulei
sare
piper
cimbru
Pentru sosul de mustar:
1 ceapa medie
50 ml vin alb
200 ml smantana pentru gatit
2 lg mustar
sare
piper
PREPARARE:
Batem carnea putin, ca pentru snitele o condimentam cu sare, piper si putin cimbru,
o dam prin faina si apoi o scuturam, sa nu ramana prea multa faina lipita de carne.
Prajim carnea pe ambele parti, in tigaia in care am incins bine uleiul si untul topit.
Cand aceasta este prajita, o scoatem pe o farfurie si o pastram acoperita.
In tigaia in care am prajit carnea, calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.
Lasam pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana, musarul, sare si piper.
Punem 150 ml apa, punem si friptura in sos, apoi lasam sa fiarba inca cca 10 minute,
intorcand bucatile de carne (daca nu sunt acoperite de sos).
Daca sosul este prea gros, mai adaugam cateva linguri de apa.
Puteti servi cu garnitura de orez, cartofi, paste.
Noi am servit cu cartofi fierti.
Enjoy!
Multumesc Cristina pentru inspiratie!
e bun , am mancat asa ceva !
Draga mea, ma bucur tare ca ai incercat-o si sper ca ti-a placut! Weekend placut!
nu prea mananc eu porc, dar aceasta reteta e perfecta, iar fotografia e de milioane! absolut superba! te pup draga mea Edith! O zi minunata!
Pfoaa! Mie imi caraie matele de foame si ce vad aici?
De-as putea gusta…
Arata de-li-cios!!
Mmm, super arata!!!Delicios tare, sosul de mustar!Pup!
Sunt tare bune retetele tale; nu foarte complicate si extrem de gustoase:) Imi place tare mult ca pastrezi gusturile clasice in mancaruri mai mult sau mai putin moderne. Sper sa te bucuri ca esti o sursa de inspiratie si in bucataria mea, Dana
Trebuie sa fie delicios cu sosul de mustar….!!!!
Buna Edith!Imi cam face cu ochiul aceasta reteta.Intrebarea mea este dak as putea sa folosesc,carne de pui in loc de cea de porc.Stiu ca puiul merge foarte bine in combinatie cu mustarul,deci ce sfat imi dai?Multumesc.
Delicios! Usor de preparat si gustos! O mancare rapida perfecta pentru o duminica urata ca asta!
Multumim pentru reteta!
Fetelem ma bucur ca va place! 🙂
Cristina, multumesc mult pt reteta 🙂
Draga anonima, sigur ca merge sa o faci si cu carne de pui 🙂
bun,bun, imi place! 🙂
Usor,cu aspect si gustos
felicitari!
Am incercat si eu sosul, a iesit ffff bun 😀 Multumim pentru reteta! Sotul a zis ca e cel mai bun sos pentru carne pe care l-a mancat 🙂
O zi frumoasa,
Anca
Anca, ma bucur ca v-a placut 🙂
te mai astept!
Foarte bun! Am incercat si este delicioasa mancarea. Raluca
Raluca, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Un deliciu…ca si celelate. Multumesc pentru inspiratie!
Germinia Ciurea
Germinia, ma bucur ca ti-a placut si aceasta reteta. Te mai astept! 🙂
Daca nu am smantana de gatit merge oare si cu smantana normala?
Smantana normala se branzeste, daca nu ai nimic impotriva aspectului sosului, poti folosi si din cea normala.
Pentru mine am adaptat-o la dieta Dukan :D. Am pus iaurt slab in loc de samntana si supa de pui (fara legume) in loc de ulei si a iesit magnific! Multumesc 🙂
Ma bucur ca ti-a placut 🙂 Te mai astept!