cotlet cu sos de mustar

Vremea asta eu zic, ca cere niste carne de porc. Urgent! :))

Asa ca astazi va arat o reteta rapida si gustoasa, evident cu porc.

Sper sa aveti un weekend cu cat mai putin viscol si ninsoare posibil.

Ne trebuie:

6 bucati de carne porc (ceafa, muschi, cotlet)

2-3 lg faina

o lg unt

3 linguri ulei

sare

piper

cimbru

Pentru sosul de mustar:

1 ceapa medie

50 ml vin alb

200 ml smantana pentru gatit

2 lg mustar

sare

piper

PREPARARE:

Batem carnea putin, ca pentru snitele o condimentam cu sare, piper si putin cimbru,

o dam prin faina si apoi o scuturam, sa nu ramana prea multa faina lipita de carne.

Prajim carnea pe ambele parti, in tigaia in care am incins bine uleiul si untul topit.

Cand aceasta este prajita, o scoatem pe o farfurie si o pastram acoperita.

In tigaia in care am prajit carnea, calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.

Lasam pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana, musarul, sare si piper.

Punem 150 ml apa, punem si friptura in sos, apoi lasam sa fiarba inca cca 10 minute,

intorcand bucatile de carne (daca nu sunt acoperite de sos).

Daca sosul este prea gros, mai adaugam cateva linguri de apa.

Puteti servi cu garnitura de orez, cartofi, paste.

Noi am servit cu cartofi fierti.

Enjoy!

Multumesc Cristina pentru inspiratie!