Trebuie sa recunosc ca nu sunt un mare fan al fructelor de mare. Insa creveti mai mananc din cand in cand,
preparati foarte simplu (poate voi pune si modalitatea aceea de preparare pe blog la un moment dat).
Astazi am facut frigarui cu creveti marinati la care am adaugat ananas zemos si delicios.
O combinatie interesanta, pentru cei care vor sa incerce gusturi noi 🙂
Ne trebuie:
200 g creveti (de obicei ii cumpar congelati, deja decorticati)
Pentru marinata:
4 lg sos de soia
4 lg vin
3 lg otet
2 catei de usturoi
1 lg zahar brun
piper
un varf lingurita scortisoara
– cantitati pentru 8 frigarui –
Am folosit ananas bucati in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se fac:
Facem marinata, amestecand toate ingredientele (usturoiul pisat). Daca sunteti mai conservatori,
puteti elimina scortisoara (insa le da crevetilor un gust interesant, care mie mi-a placut).
Optional puteti pune si pasta de ardei iute in marinata.
Spalam crevetii si ii punem la marinat, amestecand, astfel in cat toti sa fie acoperiti cu marinata.
Ii lasam la marinat, in frigider, pentru minim 30 minute – daca va grabiti (eu i-am lasat vreo 2 ore).
Alternam pe betele de frigarui crevetii cu bucati de ananas (puteti folosi si ananas proaspat daca aveti in casa).
Frigem frigaruile pe gratarul bine incins si uns cu putin ulei, cca 3 minute pe fiecare parte.
In lupsa unui gratar din fonta, le puteti face si intr-o tigaie antiaderenta.
Bune si aromate! Se pot servi cu garnitura de orez simplu sau pe un pat de salata acrisoara (eu am ales ultima varianta).
Enjoy!
Reteta inspirata de Kevin. Thanks, Kevin! 🙂
Ce bine arataaaa. Trebuie sa incerc si eu, e tare interesanta combinatia. 🙂
Astazi cumpar creveti, conserva de ananas am 🙂 Revin cu impresii. Can’t waittttt 🙂
Am revenit! 🙂 Gust nou, interesant (am pus scortisoara, cum ai recomandat) s-au terminat instant. Intr-un cuvant, le repet! 🙂
ma bucur ca ti-au placut 🙂
sunt delicioase! am facut aceasta reteta de 2 ori 🙂 si tot nu m-am saturat de ea !
ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂