Ne trebuie:
ficatei de pasare (500 g am avut eu)
ulei
6-7 catei
1 ceapa medie (optional)
Cum se fac:
De data asta i-am facut la cuptor.
In cazul in care ii prajesc in tigaie, calesc si o ceapa si o pun cand ficatii sunt aproape facuti
si le mai las sa se “imprieteneasca” in tigaie cca 5-10 minute.
Evident se mananca tot cu mujdei de usturoi.
Ies deliciosi asa. Am mancat asa pentru prima data acum ceva timp.
La cuptor ii punem intr-un vas de jena (sau o tava) – eu am pus in capacul unul vas de jena rotund, cu putin ulei, piper

si dam la cuptor pana se rumenesc bine apoi ii intoarcem si pe cealalta parte.

Avantajul celor facuti la cuptor este ca nu mai trebuie “paziti”, nu mai stopesc in toate
partile si nici nu prea emana miros.
Atentie, sa nu ii sarati inainte de a fi gata pentru ca se intaresc.
Zdrobim usturoiul si il frecam cu putina sare si cu ulei adaugat cate putin pana obtinem o pasta alba
(eu am pus cca 2-3 lingurite de ulei) apoi punem putina apa pentru a subtia mujdeiul.
Se servesc evident cu mamaliguta.