ulei
6-7 catei
1 ceapa medie (optional)
De data asta i-am facut la cuptor.
In cazul in care ii prajesc in tigaie, calesc si o ceapa si o pun cand ficatii sunt aproape facuti
si le mai las sa se “imprieteneasca” in tigaie cca 5-10 minute.
Evident se mananca tot cu mujdei de usturoi.
Ies deliciosi asa. Am mancat asa pentru prima data acum ceva timp.
La cuptor ii punem intr-un vas de jena (sau o tava) – eu am pus in capacul unul vas de jena rotund, cu putin ulei, piper

si dam la cuptor pana se rumenesc bine apoi ii intoarcem si pe cealalta parte.
Avantajul celor facuti la cuptor este ca nu mai trebuie “paziti”, nu mai stopesc in toate
partile si nici nu prea emana miros.
Atentie, sa nu ii sarati inainte de a fi gata pentru ca se intaresc.
Zdrobim usturoiul si il frecam cu putina sare si cu ulei adaugat cate putin pana obtinem o pasta alba
(eu am pus cca 2-3 lingurite de ulei) apoi punem putina apa pentru a subtia mujdeiul.
Se servesc evident cu mamaliguta.
Da, imi plac ficateii la tigaie cu ceapa….o sa-i incerc si pe astia ca arata tare bine. Cum ai facut mamaliguta, ai pus-o intr-un castronel ca sa-si ia forma? E super! La inceput am crezut ca e o jumatate de grepfruit š si ma intrebam ce cauta acolo…..hi, hi, hi. Pupici si o saptamana buna !
Sunt mai dietetici cumva facuti la cuptor si nu trebuie sa stai nici langa ei… Mamaliga am pus-o calda intr-un bol micutz si cand s-a racit am rasturnat-o š
Puup! Si tie o sapt frumoasa!
Buna Edith! am incercat aceasta reteta si am fost foarte multumita! E usor de facut, foarte sanatoasa si gustoasa.
f misto retetele si imi plac pozele!
Apropo, te invidiez pt galuste:))
Lavy, merci frumos!
Galustele iti pot iesi si tie, doar putina atentie si perseverenta š
Te mai astept! š
La cuptor n-ai mai pus ceapa? Daca as vrea sa pun, s- pun calita cand aproape sunt gata? Mersi mult!
Ionela, merci ca m-ai atentionat, am uitat sa scriu de ceapa…
Da, se pune ceapa putin calita spre sfarsit.
Buna Edith,arata foarte bine.Trebuie sa incerc reteta.Mancam destul de des ficatei de pui.
Super tare ideea cu mamaliguta.Daca Ginette a crezut ca este jum.de grapefruit,eu am crezut ca este o lamaie..hi hi.Imi place la nebunie cum ne prezinti produsul final (ca sa zic asa)din punct de vedere fotografic.Conteaza foarte mult expunerea.Te pricepi.Felicitari.Te pup.Anca
Anca, nu sunt la fel de gustosi ca cei prajiti, insa cu siguranta sunt mai sanatosi š Iar cu usturoi sunt o nebunie…
Multumesc ca iti plac retetele si pozele mele.
Te mai astept!
hehe azi fac ficatei la cuptor numai ca e ficat de porc…sper sa iasa la fel de bun.pup
Imi cer scuze dar eu nu am inteles nimic din reteta asta…nu se specifica ce se pune in vasul respectiv inainte de a se baga in cuptor ci doar e pusa o poza din care ar trebui sa deducem??
Pai hai sa vedem, daca ingredientele sunt ficat, ulei, ceapa, ustuoi, iar usturoiul se face mujdei si se pune la sfarsit deasupra, cam cat de greu este sa iti dai seama ce trebuie pus la cuptor?!?
Edith, poti sa imi spui, te rog, cat timp i-ai tinut la cuptor (si la ce temperatura?
Eu coc la 180C cam tot. Ii lasi pana se rumenesc usor (20-25 min.. nu stiu exact) apoi ii intorc si ii lasi inca 10-15 min. Oricum, ii urmaresti sa nu se arda š