fasole galbena cu morcov si susan - Fasole galbena cu morcov si susan

O reteta rapida, lejera, vegana/de post. Poate fi manncata ca atare, cu paine prajita (cum am mancat-o noi) sau cu orez

sau pe post de garnitura langa carne. Insa, la cat este de buna, va asigur ca nu veti mai simti nevoia de carne langa.

Ne trebuie:

400 g fasole galbena congelata Edenia

3 linguri de ulei de susan (de preferat)

un morcov mare

2 catei mari de usturoi

un ardei iute (optional)

1 lingura de seminte de susan usor prajite

asole galbena Edenia - Fasole galbena cu morcov si susan

Cum se face:

Calim intr-o tigaie antiaderenta fasolea congelata in ulei, la foc iute, amestecand des, pentru cca 6-7 minte.

(eu am rupt pastaile in 2, sa le pot amesteca mai usor – se rup cu usurinta cand sunt congelate)

Adaugam apoi morcovul ras, sare si ardeiul iute taiat felii si usturoiul pisat si mai lasam pe foc cca 3-4 minute, amestecand des.

Fasolea va ramane uuusor al dente, daca o vreti mai facuta, o mai lasti 2-3 minute in plus.

La sfarsit adaugam semintele de susan prajite si omogenizam totul.

Noi am mancat cu paine prajita, a fost delicioasa!

Enjoy!

fasole galbena cu morcov si susan 1 - Fasole galbena cu morcov si susan

Nota: Daca nu aveti ulei de susan, puteti folosi ulei de floarea soarelui insa recomand sa nu renuntati la semintele de susan, ii da o aroma delicioasa.