O reteta rapida, lejera, vegana/de post. Poate fi manncata ca atare, cu paine prajita (cum am mancat-o noi) sau cu orez
sau pe post de garnitura langa carne. Insa, la cat este de buna, va asigur ca nu veti mai simti nevoia de carne langa.
Ne trebuie:
400 g fasole galbena congelata Edenia
3 linguri de ulei de susan (de preferat)
un morcov mare
2 catei mari de usturoi
un ardei iute (optional)
1 lingura de seminte de susan usor prajite
Cum se face:
Calim intr-o tigaie antiaderenta fasolea congelata in ulei, la foc iute, amestecand des, pentru cca 6-7 minte.
(eu am rupt pastaile in 2, sa le pot amesteca mai usor – se rup cu usurinta cand sunt congelate)
Adaugam apoi morcovul ras, sare si ardeiul iute taiat felii si usturoiul pisat si mai lasam pe foc cca 3-4 minute, amestecand des.
Fasolea va ramane uuusor al dente, daca o vreti mai facuta, o mai lasti 2-3 minute in plus.
La sfarsit adaugam semintele de susan prajite si omogenizam totul.
Noi am mancat cu paine prajita, a fost delicioasa!
Enjoy!
Nota: Daca nu aveti ulei de susan, puteti folosi ulei de floarea soarelui insa recomand sa nu renuntati la semintele de susan, ii da o aroma delicioasa.