Incepe postul Craciunului, asa ca mai avem timp pana pe 15 noiembrie sa mancam carne.
Astazi avem ceva rapid, usor si tare gustos, un mod mai inedit de a prepara fasolea – fasole cu bacon la cuptor,
intr-un sos aromat si delicios.
O ocazie de a ne strange toata familia in jurul mesei, la o cina rapida si delicioasa.
Ne trebuie:
3 conserve de fasole Sun Food
1 ceapa mare
3 linguri de ulei
1 lingurita zahar brun (sau alb)
1 lingurita usturoi granule
4 linguri ketchup
cca 150 ml suc de rosii
1 lingura sos worcestershire
sare, piper
200 g bacon feliat subtire
Am folosit conserve de fasole de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara conservanti
si alte adaosuri nocive, gustoase si cu bobul mare.
– cantitati pentru 3-4 portii –
Cum se face:
Calim ceapa tocata solzi in cele 3 linguri de ulei, adaugam sare si acoperim, lasam la foc mediu cca 5 minute,
timp in care amestecam din cand in cand. Adaugam zaharul si mai lasam pe foc 2-3 minute.
Taiem baconul felii subtiri. Scurgem conservele de fasole bine de lichid.
Facem sosul amestecand: sosul de rosii, usturoiul granulat, sosul worchestershire, ketchup-ul, sare si piper.
Omogenizam bine. Intr-un vas incapator amestecam fasolea, sosul si ceapa calita.
Turnam totul intr-o tava ce merge la cuptor, acoperim cu fasiile de bacon (eu am folosit doar 150 g, folositi mai mult
si le puteti suprapune putin…).
Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40-50 minute.
Mai jos puteti vedea, pe scurt un filmulet cu etapele princpiale ale prepararii.
Sper ca pe viitor sa adaug mai multe filmulete (si mai reusite! 😛 ) pe canalul meu de youtube. Feel free to subscribe 🙂
Servim cu pofta si cu muraturi (musai!). Ma rog, sau cu ceapa, e bun oricum 😛
Enjoy!
Arata intr-un mare fel, iar gustul cred ca este demential.Oricum sunt fan fasole si afumatura, iar retetele tale sunt de master chef, multumes
Cristina, ma bucur ca-ti place. Sper sa o incerci.
Si eu sunt fan fasole cu afumatura 😛 Asta e varinata pe repede-nainte :))
Foarte interesanta reteta! Sigur o voi incerca! Am o intrebare|nelamurire…fasolea din conserva e fiarta, banuiesc….si totusi se tine 40-50 min la cuptor?
Da, fasolea e fiarta. Am tinut-o atat la cuptor sa se rumeneasca frumos baconul si sa se mai fiarba ceapa, care nu este total fiarta in prealabil 🙂