Nu sunt o mare amatoare de dovlecei (desi am cateva retete cu dovlecei pe blog),
intotdeauna mi-au placut mai bine cruzi sau semi-gatiti decat cei bine fierti.
Din cauza asta nici nu am facut dovlecei umpluti pana acum, insa acum am facut de 2 ori intr-o saptamana :))
Vi-i recomand cu incredere, ies tare buni! Si este o reteta compatibila cu dieta Dukan, evident 🙂
Ne trebuie:
4 dovlecei medii
cca 600 g carne tocata (de curcan am folosit eu)
3 cepe
3 fire de ceapa verde
1 morcov
100-150 ml suc de rosii
2 catei de usturoi
1 ou
marar
sare, piper, chilli
Cum se fac:
Facem umplutura. Punem carnea la “prajit” intr-o tigaie/oala antiaderenta cu sare si piper,
dupa cca 10-15 minute adaugam morcovul si ceapa tocata marunt.
Lasam cateva minute pe foc, acoperit, amestecand din cand in cand, apoi punem sucul de rosii,
chilli (daca puneti) si 2-3 lg de apa daca este nevoie si mai lasam sa fiarba cca 10 minute.
Stingem focul si adaugam usturoiul, mararul si ceapa verde tocate marunt.
Lasam sa se raceasca apoi punem oul batut si omogenizam.
Cat sta carnea pe foc ne ocupam de dovlecei.
Taiem capetele dovleceilor si ii taiem in lungime pe jumatate (eu nu i-am mai curatat de coaja).
Scobim miezul cu o lingurita, cu atentie sa nu rupem peretii dovlecelului.
Ii fierbem la aburi pt cca 15 minute (ii puteti fierbe in apa clocotita cca 8-10 minute, pe rand).
Sa ii manevrati cu atentie sa nu se rupa.
Punem jumatatile de dovlecei fierte pe hartie de copt in tava, punem umplutura din belsug
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pt cca 40 min.
Servim cu muuult iaurt (mai mult decat am pus eu in poze).
Daca puneam si in poze cat mi-am pus in farfurie, nu mai vedeati dovlecelu’ de iaurt :))
Enjoy!
bun rau 🙂
eu ador dovleceii, in orice forma si combinatie :)) As manca non stop! Te pup scumpa mea! Seara minunata!
Emily puup! :*
Vai ce-mi place cum suna reteta. Nici eu nu am facut pana acum, dar acum, ca i-ai facut tu, hop si eu. Sa vad daca gasesc carne toata de curcan diseara si ii fac, musai! Multumesc! 🙂
Cu placere! 🙂 Te astept cu impresii 😉
putem fiebe putin si miezul, apoi sa il adaugam impreuna cu carnea? si eventual sa ascadem din cantitatea de carne?
Miezul il poti pune in amestecul de carne, spre sfarsit, il tai cu cutitul sa fie mai marunt. Si da, pui mai putina carne in cazul asta 🙂
Foarte buni dovleceii umpluti!
Dar daca nu ii mai fierbem si ii punem asa la cuptor, oare nu s-or face? 🙂 Mi se pare prea elaborios acum pe timp de vara..cand e o caldura infernala in bucatarie si asa..:)
Danuta, poti incerca sa ii pui si nefierti. Eu am considerat ca vor iesi prea nefierti pt gustul meu, insa poate tie iti plac asa 🙂
Edith? Am facut, pt mine ca sunt la Dukan. Au iesit 8 bucati. Ghici ce s-a intimplat? Eu am mincat 2 si restul…fameleonul. Au iesit fantastici si cel mic mi-a zis sa ii arat si lu Buni cum i-am facut sa nu ii mai faca “fleoscaiti” (adica fierti).
te pup
Alice, ma bucur mult ca v-au placut 🙂
I-ai mai fiert inainte, ca mine?
bunica probabil ii fierbe in apa, ca pe ardei umpluti,d-aia ies moi-moi 🙂
Te mai astept!
Draga mea,
nu i-am mai fiert, doar i-am oparit nitel. Mie imi plac foarte mult, pun si crud in salate.
te pup
I-am facut in dimineata asta si au iesit extrem de buni. Fetele mele, care erau innebunite dupa cei facuti de bunica (vorba lui Alice, ”fleoscaiti” adica ”omorati”, dupa mine) au decretat ca acestia sunt cei mai buni si ca nu mai pun gura pe cei ai bunicii. Oricum, sunt mult mai sanatosi. Multumim pentru reteta!
Mihaela, ma bucur ca v-au placut 🙂
Te mai astept!
superrrrr. eu am modificat un pic, iar pe langa dovlecel, am umplut si o vanata, si ardei. Prima reteta dukan din care a mancat cu pofta si al meu. Mersi pt reteta!!!
Ma bucur ca ti-au placut 🙂 Mmm si vanata trebuie sa fi fost minunata 🙂
Te cred, si al meu i-a devorat 🙂
Te mai astept.
buna Edith..am o intrebare: carnea tocata ai cumparat-o din piata sau ai tocat tu in casa? pentru ca eu as vrea sa fac din carne de pui si nu stiu din cati piepti de pui iese cantitatea necesara.. Mersi mult si te pup!! f bune retetele tale, mai ales vinete prajite cu usturoi :)) yuuummyyy
Este vreo modalitate astfel incat sa nu se inmoaie vinetele prea mult la prajit sau putem sari peste etapa asta (ma ref la vinete umplute)?
Buna Ioana 🙂
Carnea tocata de curcan, in general o cumpar deja tocata.
Dar folosesti 600 g de piept de pui, tot atata carne tocata iti iese 🙂
O sa-ti iasa cam uscat cu piept, esti amatoare de piept neaparat? Ca poti strecuera si niste carnita de pe pulpe..
In legatura cu vinetele umplute, nu am incercat inca. Daca nu esti la dieta, le poti cali putin (jumatatile, dupa ce el-ai scobit). Nu stiu cum se comporta la cuptor, dar eu zic ca daca le calesti putin, carnea o prepari putin inainte si la cuptor nu le lasi mai mult de 40 min, nu ar tb sa iasa prea moi. Ca sa fii sigura, le iei din tava cu o paleta.
Le coci pe hartie de copt, ca daca pui apa in tava, se vor inmuia si mai tare..
In seara asta am invitati la masa…am facut dovleceii umpluti si muffins cu merisor si coacaze (ca nu am gasit zmeurica 🙂 ). Abea astept sa degustam! Te tin la curent cu impresiile invitatilor despre ‘meniu’
Ileana, sper ca v-au placut. Astept impresiile 🙂