dovlecei umpluti 1

Nu sunt o mare amatoare de dovlecei (desi am cateva retete cu dovlecei pe blog),

intotdeauna mi-au placut mai bine cruzi sau semi-gatiti decat cei bine fierti.

Din cauza asta nici nu am facut dovlecei umpluti pana acum, insa acum am facut de 2 ori intr-o saptamana :))

Vi-i recomand cu incredere, ies tare buni! Si este o reteta compatibila cu dieta Dukan, evident 🙂

Ne trebuie:

4 dovlecei medii

cca 600 g carne tocata (de curcan am folosit eu)

3 cepe

3 fire de ceapa verde

1 morcov

100-150 ml suc de rosii

2 catei de usturoi

1 ou

marar

sare, piper, chilli

Cum se fac:

Facem umplutura. Punem carnea la “prajit” intr-o tigaie/oala antiaderenta cu sare si piper,

dupa cca 10-15 minute adaugam morcovul si ceapa tocata marunt.

Lasam cateva minute pe foc, acoperit, amestecand din cand in cand, apoi punem sucul de rosii,

chilli (daca puneti) si 2-3 lg de apa daca este nevoie si mai lasam sa fiarba cca 10 minute.

Stingem focul si adaugam usturoiul, mararul si ceapa verde tocate marunt.

Lasam sa se raceasca apoi punem oul batut si omogenizam.

Cat sta carnea pe foc ne ocupam de dovlecei.

Taiem capetele dovleceilor si ii taiem in lungime pe jumatate (eu nu i-am mai curatat de coaja).

Scobim miezul cu o lingurita, cu atentie sa nu rupem peretii dovlecelului.

Ii fierbem la aburi pt cca 15 minute (ii puteti fierbe in apa clocotita cca 8-10 minute, pe rand).

Sa ii manevrati cu atentie sa nu se rupa.

Punem jumatatile de dovlecei fierte pe hartie de copt in tava, punem umplutura din belsug

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pt cca 40 min.

dovlecei-tava

Servim cu muuult iaurt (mai mult decat am pus eu in poze).

Daca puneam si in poze cat mi-am pus in farfurie, nu mai vedeati dovlecelu’ de iaurt :))

Enjoy!

dovlecei umpluti