A venit primavara, asa ca mai renuntam (macar din cand in cand la carne).
Astazi avem dovlecei umpluti dar nu cu carne ci cu branza si ciuperci. Buni, aromati, lejeri si satiosi.
De obicei folosesc zucchini in locul dovleceilor. Imi plac mai mult.
Este un fel de mancare ce poate fi consumat in dieta low carb si ketogenica.
Ne trebuie:
2 dovlecei (eu am folosit zucchini)
1 borcan de ciuperci Sun Food
200 g branza proaspata de vaci (am folosit Lacteea 20% grasime)
1 ou
cca 4 linguri de parmezan ras
1 catel mare de usturoi
1/2 legatura marar
1/2 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)
piper
cca 50 g cascaval ras
Am folosit ciupercile taiate de la Sun Food 100% conserve sanatoase,
pe care le am intotdeauna la indemana.
Cum se fac:
Scobim miezul zucchinilor, ii saram si ii lasam cca 30 minute, apoi ii clatim bine cu apa rece si
ii stergem cu un prosop de hartie.
Preparam umplutura. Amestecam branza dulce cu parmezanul, mararul tocat, usturoiul pisat, oul, piper, ciupercile tocate
si turmericul (daca folositi). Omigenizam bine si umplem dovleceii. Punem dovleceii intr-o tava si
coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute. Punem deasupra cascavalul ras si
mai tinem la cuptor pe grill (daca aveti) inca 10 minute.
Savuram cu pofta! Enjoy!
Abia astept sa vina vara sa fie dovlecei si sa fac reteta. Am o intrebare: dovleceii se curata sau nu (din cate vad in poza par ca nu au fost curatati). Multumesc si spor ( in contiunuare) la retete delicioase!
Ina, se gasesc si acum dovlecei, e drept ca nu sunt romanesti 🙂
Nu i-am curatat de coaja. Mi se pare ca daca ii las cu coaja, ii tine putin mai fermi dupa ce se gatesc, nu se inmoaie de tot.
Te mai astept sa te inspiri! 🙂
Edith,daca folosesc ciuperci proaspete,e necesar sa le călesc un pic înainte?
Da, le poti cali putin inainte.
Buna Edith.
Pot folosi si alt tip de branza ? Imi place foarte mult Lacteea, insa este ca o crema, si parca as vrea sa folosesc un tip de branza cu o altfel de consistenta.
Ce parere ai ?
Multumesc anticipat!
Cu drag,
O fana de-a ta. :))))
Poti folosi orice fel de branza dulce, sau branza dulce amestecata cu telemea rasa, probabil ca merg si perlute de branza…
Te astept sa-mi spui cum ai facut 🙂
Buna, Edith!
Miezul pe care il scobim din dovlecei, il amestecam in umplutura sau nu?
Multumesc frumos 🙂
Buna Irina, nu amestecam si miezul, il aruncam 🙂