Avem nevoie de:
3 dovlecei
2 cepe
2-3 catei de usturoi
100 g kaiser (eu am pus si cateva bucatele de sunca afumata)
200 g smantana
2 oua
100 g cascaval
sare, piperCum procedezi:
Cureti dovleceii, ii tai cubulete si ii fierbi in apa sarata 5 minute.Ii lasi sa se scurga foarte bine si ii asezi intr-un vas termorezistent sau o cratita. Kaiserul si sunca taitate fasii se calesc putin apoi se scot din tigaie.
2 cepe
2-3 catei de usturoi
100 g kaiser (eu am pus si cateva bucatele de sunca afumata)
200 g smantana
2 oua
100 g cascaval
sare, piperCum procedezi:
Cureti dovleceii, ii tai cubulete si ii fierbi in apa sarata 5 minute.Ii lasi sa se scurga foarte bine si ii asezi intr-un vas termorezistent sau o cratita. Kaiserul si sunca taitate fasii se calesc putin apoi se scot din tigaie.
In uleiul ramas se caleste ceapa (eu am pus ceapa rosie care a doua zi a facut violet in jur ), apoi se adauga si usturoiul.
Se amesteca ceapa cu kaiserul si se toarna peste dovlecei potrivind de sare si piper.
Se bat ouale cu smantana , torni amestecul peste dovlecei si sunca,
deasupra cascavalul ras si dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Scos de la cuptor:
Si o portie si pt voi 🙂
ce bine arata gratinul!
saptamana viitoare cred ca-l fac si eu,momentan am luat o pauza de la gatit caci sunt numai cu matei acasa.
E bun, miha 🙂 Numai ca sa pui ceapa normala 😛 sa nu se mai “invineteasca” ca al meu 😀
Minunata reteta! Ca mai toate preparatele tale cu dovlecei si de altfel o multime din retetele de pe blogul tau. Tot ce am facut pana acum mi-a iesit excelent! Imi place ca esti mai perfectionista decat as putea fi eu vreodata 🙂 keep up the good work!
Multzam frumos, A! 🙂
eh, nu-s nici eu chiar asa perfectionista mereu :))
Te mai astept!
Tot eu sunt – A(lina) de data asta cu numele intreg 🙂 As dori sa iti ofer o reteta care are foarte mare succes la noi in familie. Se cheama ‘ratatouille cu paste si legume’, e evident de inspiratie frantuzeasca, am incercat-o de ‘n’ ori si a iesit mereu ‘exquisite’. Daca te intereseaza, spune-mi unde ti-o pot scrie si trimite. Si inca o intrebare daca nu sunt prea indiscreta: esti din vreun oras ardelenesc? Eu am facut facultatea la Cluj si am ramas cu mare simpatie pt. ardeleni si felul lor de a fi in general 😉
Toate cele bune din Constanta!
Alina, nu sunt din ardeal (desi mi-ar fi placut). Sunt din Prahova si locuiesc in Bucuresti de 15 ani.
Imi poti trimite reteta pe edithfrincu@yahoo.com.
Merci! 🙂
Te mai astept!
intr-adevar foarte gustos,felicitari.am incercat reteta in aceasta seara si sunt foarte multumita.
violeta
Violeta, ma bucur mult ca ti-a placut!
Te mai astept! 🙂