O reteta lejera, asa ca dupa sarbatori, rapida si gustoasa. Dovlecei cu branza la cuptor – mai sunt cunoscuti si
sub numele de dovlecei invizibili. Ideali pentru pranz sau o cina lejera.
Sunt buni serviti atat calzi cat si reci.
Ne trebuie:
cca 800 g dovlecei (sau zucchini)
3 oua
2 linguri de faina
200 ml sana (sau smantana)
200 g telemea de oaie
100 g branza dulce
100 g mozzarella rasa
sare, piper
– cantitati pentru cca 4 portii –
Cum se fac:
Spalam dovleceii, taiem capetele si ii taiem felii rotunde de 2-3 mm grosime.
Batem ouale cu furculita, adaugam sana (sau smantana – eu doar sana aveam in casa), faina, branza telemea rasa sau
sfaramata cu furculita, branza dulce, putina sare si piper. Omogenizam totul apoi adaugam si feliile de dovlecei.
Amestecam usor cu o lingura sau cu mana.
Punem totul intr-o tava antiaderenta (sau unsa cu putin ulei)
si coacem la cuptorul preincalt la 180-190 C pentru cca 30 minute.
Punem dupa cele 30 minute deasupra mozzarella rasa si mai lasam inca 10-15 minute la cuptor.
Servim cald sau rece.
Enjoy!
Ma incanta reteta , o voi incerca curand. Am facut o omleta cu dovlacei la cutor.
Multumim ptr reteta.