Dovlecei aromati sau “Zucchini a la Maya”, cum le-a spus Maya, caci de la ea am reteta.
Incredibil de buni si rapizi, numai buni acum pe caldura asta cand numai chef de stat in bucatarie nu avem.
Ne trebuie:
2 dovlecei potriviti
4-5 felii de sunca de praga (sau orice alt mezel preferati)
cca 50-60 g cascaval
2 catei usturoi
2 lg ulei de masline
2-3 felii de rosii (optional)
sare, piper
(pt 2 portii)
Cum se fac:
Stoarcem usturoiul, il amestecam cu uleiul, sare, piper.
Spalam bine dovleceii si ii taiem fasii pe lung cu cutitul de curata cartofi.
Turnam sosul obtinut mai sus peste dovelcei, omogenizam bine.
Punem totul intr-o tava ce merge la cuptor, punem sunca taiata cubulete, radem deasupra cascavalul
si punem desupra felii subitiri de rosii (daca vreti – pentru decor).
Dam la cuptorul bine incins pana se rumeneste cascavalul (cca 25-30 min).
Enjoy!
Acestea fiind spuse, ne “vedem” peste vreo 10 zile pentru ca plec in concediu.
Spor la gatit!
Spor la gatit!
Imi place mult blogul tau ai niste retete superbe iar fotografiile sunt de revista.Concediu placut!
Nela, iti multumesc frumos! 🙂
Imi place reteta!
Vacanta placuta!
Mie imi place mancarica ta de dovlecei.Azi am prestat si eu supa de dovlecei.O saptamina faina
concediu placut! te asteptam inapoi cu drag si cu alte retete minunate.
ada
Irina, Paradis, Ada, va multumesc frumos 🙂
Concediu placut draga Edith !!!
Cred ca au iesit tare buni dovleceii la cuptor! arata extraordinar!
Sper sa ai o vacanta placuta , cu vreme frumoasa!
Concediu frumos si cu multe poze, minunata reteta, pe curand,
vai.. mai bine nu intram aici :)))
Cristina, Pica Flori, Raluca, va multumesc frumos!
Abia ce m-am intors, a trecut incredbil de repede.
Sper sa pun curand ceva poze pe blgoul foto. 🙂
@bibabum: poate mai intri si alta data :))
dovlecei ii cureti de coaja?
De data asta nu i-am curatat, i-am spalat bine bine.
Insa ii poti curata daca vrei, nu are importanta.
Imi place mult blog-ul tau si intru pe el pentru retete cand vreau sa gatesc deci la cat mai multe ! I-am aratat reteta ta de dovlecei gratinati soacrei dar nu i-au iesit deloc cum arata in poza. Au lasat foarte multa apa si ma intrebam daca nu cumva trebuiau pusi la scurs sau poate stersi cu ceva ?
Andreea, sa stii ca si mie mi-au lasat destula zeama la fund, insa deasupra au aratat cum ii vezi. Am luat dovleceii cu o paleta cu gaurele si asa am lasat zeama in tava.
Nu trebuie scursi inainte, pentru ca nu lasa deloc zeama inainte de cuptor.
Nici macar la gust nu v-au placut? 🙁
Andreea din nou !!! Am reluat de data asta eu reteta . Secretul e adaugarea cascavalului doar la sfarsit. Au stat cam 45 min la 200C in cuptor pana s-a evaporat apa ce au lasat-o si abia apoi am presarat cascavalul. A iesit super !!!
Merci pentru inca o reteta delicioasa.
Andreea, super ai procedat. E bine de stiut pentru cei care o mai incearca.
Te mai astept si ma bucur ca ti-a placut 🙂
Foarte buna reteta!
Vezi si reteta de dovlecei la cuptor, simpli, de post
Felicitari pentru fotografii! Arata superb!