Nu sunt un mare fan al fructelor de mare, insa crevetii ii mananc oricand cu placere.
De cum am vazut reteta asta de creveti in sos cremos cu usturoi si rosii uscate, am fost convinsa ca va fi delicioasa.
Si asa a fost. O specialitate toscana absolut delicioasa pe care am modificat-o putin, eliminand ceapa,
se face repede si, repet, este delicioasa!
Am folosit crevetii rosii de Argentina de la Edenia, care sunt congelati individual, s
unt mari si usor de curatat, deliciosi!
Ne trebuie:
1 lingura de unt+3 linguri de ulei
5-6 catei mari de usturoi
7-8 jumatati de rosii uscate in ulei
250 g creveti rosii de Argentina Edenia
200 ml smantana pentru gatit
50 g parmezan ras
1 mana de baby spanac (optional)
sare, piper
fulgi chilli (optional)
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se fac:
Dezghetam crevetii (eu i-am lasat la frigider peste noapte) si ii decorticam (ei sunt doar curatati de intestine),
cu grija, sa nu ii rupem.
Punem uleiul si untul intr-o cratita/tigaie antiaderenta si adaugam usturoiul taiat felii si il rumenim cca 1 minut,
la foc mic, amestecand des, sa nu se arda.
Adaugam crevetii si fulgii de chilli si ii lasam pe foc cca 3-4 minute, intorcandu-i pe ambele parti.
Scoatem crevetii din tigaie si adaugam rosiile uscate taiate si le calim 1 minut,
adaugam smantana pentru gatit si lasam sa fiarba 1-2 minute.
Adaugam parmezanul, omogenizam, apoi adaugam crevetii si spanacul, sare si piper..
Mai lasam totul pe foc 3-4 minute, amestecand des.
Daca vreti o cantitate de sos mai mare, si mai lichid, puteti folosi 300-400 ml smantana.
Mancam crevetii in sos cu usturoi si rosii uscate cu orez sau paste. Noi am mancat cu orez basmati, a fost delicios!
Enjoy!
Multumim pt delicioasa reteta. Tare buna a mai fost.
Mada, ma bucur tare ca i-ai incercat si v-au placut 🙂
Am incercat reteta, a fost absolut delicioasa!
Orezul dupa fierbere l-am adaugat intr-o tigaie in care am călit în putin ulei din borcanul rosiilor cubulete de ardei rosu si dovlecel.
Camelia, ma bucur tare ca ti-a placut. Cred ca a iesit minunat orezul preparat asa 🙂
Te mai astept!