Imi place mult creierul pane, insa pana acum nu am facut niciodata. Preferam sa il mananc la mama sau pe la vreun restaurant.
Asa ca am zis ca ar cam fi cazul sa imi fac my own. Poze din timpul prepararii nu am ca… it’s kind of messy job, dar va descurcati voi, sunt sigura.
Ne trebuie:
cca 700 g creier (cam atat a avut pachetul meu)
2 oua
faina
pesmet
sare, piper
Cum se face:
Punem creierul in apa rece sa il acopere bine, il lasat asa vreo 15 minute, dupa care schimbam apa si il mai lasam inca pe atat sa iasa sangele din el.
Il punem intr-o strecuratoare si il trecem printr-un jet de apa rece si il punem la fiert in apa cu sare, sa il acopere cca 3 degete.
Il lasam din momentul cand incepe sa fiarba cca 10 minute. Luam spuma care se strange si cand e gata il lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Pregatim un castron in care batem ouale cu sare si piper, o farfurie cu faina si o farfurie cu pesmet.
Luam fiecare bucata de creier, o dam prin faina, ou si apoi prin pesmet. Punem la prajit in uleiul incins (eu am prajit in ulei de palmier) si prajim pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Serviti cu o salata de rosii sau cu orice alta garnitura.
Enjoy!
foarte bune! foarte bine arata!o zi buna!
Multumesc, Adela 🙂
Hmmmm, bun “rau” creierul pane..
Eu il gasesc proaspat aici doar la magazinele chinezesti…destul de departe de unde locuiesc eu…
Arata super!!!!
Cred ca o sa-mi fac o surpriza de Paste, si o sa prepar niste creier pane!Al tau mi-a facut pofta!
FFFF. apetisant! Vreau si eu!!!
este si mai bun daca in pesmet adaugam susan.
Ana, asa sa faci! 😉
Merci de vizita!
Merci Mona 🙂