Mai degraba un rasfat de weekend, coastele de porc sunt preferate de multi dintre noi.
Astazi avem varianta de coaste marinate in bere care alaturi de niste cartofi prajiti la cuptor
si o salata cu varza, ridiche si sfecla, pot fi un pranz sau o cina delicioase.
Ne trebuie:
Pentru marinata:
cca 700 g coasta
500 ml bere
Pentru sos:
3 lg ketchup
1 lingura cu varf mustar
2 lg sos de soia
3-4 catei mari de usturoi
1 lingurita chilli (sau boia iute)
sare, piper
Cum se fac:
Marinam coasta in bere pentru minim 3 ore (pastram in tot acest timp vasul in frigider).
Facem un amestec din toate ingredientele pentru sos si ungem coastele cu sosul obtinut
(eu am facut asta cu o pensula de silicon).
Le punem in tava, pe hartie de copt si lasam la cuptorul preincalzit la 190-200 C pentru cca 40-50 minute.
Eu am pus coasta peste cativa cartofi pe care nu i-am curatat de coaja si i-am spalat bine cu partea aspra de la
un burete de vase curat, i-am pus intr-un bol si am presarat peste ei sare, piper, 1 lingurita de praf de usturoi
si 1 lg malai (pentru a-o face usor crocanti).
Servim delicioasele coaste de porc marinate cu salata, muraturi sau cu usturoi 🙂
Enjoy!
Iti fura privirea nu alta…
Ce pofta mi-ai facut!!!
Mi-nu-nat! De fiecare data ma uimesti cu ideile tale, cu fotografiile perfecte si, bineinteles, cu gustul fantastic al preparatelor! Tu insati esti o minune, Edith, si o sursa de inspiratie inepuizabila! Felicitari, sa nu renunti niciodata la ce faci!
Corina, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase! 🙂
Te pup si te mai astept sa te inspiri! 🙂
As mai avea o intrebare: crezi ca ar iesi la fel de bine si cu bucati de carne macra ceva mai subtirele?
Sigur, Corina. Le poti face si cu carne fara os. Insa zic eu, e mai savuros sa o “rozi” de pe oase 😛
Tare bine mai arata!
Le-am incercat si pe acestea. O bunatate! Foarte buna ideea cu cartofii. Chiar ma gandeam ce garnitura sa fac. Sosul de pe carne s-a scurs pe cartofi si le-a dat un gust foarte bun. Mersi de idee si spor la inspiratie si gatit! 🙂
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Iti mai dau o idee 😉 https://edithskitchen.ro/pulpe-de-pui-la-capac/
Si eu le-am facut, si au iesit Mi NU NA TE !!! un sos delicios, si asa cum spui si tu Bianca, sosul de pe carne s-a scurs pe cartofi si totul a iesit la superlativ !!! Multumim pt reteta !!
Anca, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Azi am incercat limonada cu menta si ghimbir – o nebunie – sotului meu i-a placut fooooarte mult. Mi-a spus ca nu vrea sa lipseasca aceasta limonada din frigider – cel putin in sezonul de vara
Anca, ma bucur tare ca v-a placut 🙂
De unde pot cumpara coaste asa ? Eu am gasit doar gen scaricica
de la macelarii mai bine aprovizionate. Tot gen scarita sunt. Dar neafumate. Sau afumate, cum preferi 🙂
Mmm.. am sa le incetc si eu!
Adina, te astept cu impresii. Sper sa-ti placa 🙂
Acum le am la marinat. Daca tot a venit toamna mi s-a parut o optiune buna de comfort food. Imi place sa caut pe site-ul tau retete. Cand nu stiu ce sa gatesc, de la tine ma inspir.
Sper ca ti-au placut 🙂
Ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele. Te mai astept cu drag sa te inspiri 🙂