coaste marinate

Mai degraba un rasfat de weekend, coastele de porc sunt preferate de multi dintre noi.

Astazi avem varianta de coaste marinate in bere care alaturi de niste cartofi prajiti la cuptor

si o salata cu varza, ridiche si sfecla, pot fi un pranz sau o cina delicioase.

Ne trebuie:

Pentru marinata:

cca 700 g coasta

500 ml bere

Pentru sos:

3 lg ketchup

1 lingura cu varf mustar

2 lg sos de soia

3-4 catei mari de usturoi

1 lingurita chilli (sau boia iute)

sare, piper

Cum se fac:

Marinam coasta in bere pentru minim 3 ore (pastram in tot acest timp vasul in frigider).

Facem un amestec din toate ingredientele pentru sos si ungem coastele cu sosul obtinut

(eu am facut asta cu o pensula de silicon).

Le punem in tava, pe hartie de copt si lasam la cuptorul preincalzit la 190-200 C pentru cca 40-50 minute.

coaste in tava

Eu am pus coasta peste cativa cartofi pe care nu i-am curatat de coaja si i-am spalat bine cu partea aspra de la

un burete de vase curat, i-am pus intr-un bol si am presarat peste ei sare, piper, 1 lingurita de praf de usturoi

si 1 lg malai (pentru a-o face usor crocanti).

Servim  delicioasele coaste de porc marinate cu salata, muraturi sau cu usturoi 🙂

Enjoy!

coaste marinate 1