O alta reteta din bucataria coreeana care sper sa va placa macar pe jumatate cat mi-a placut mie.
Hobakjeon (sau ho bak jun) pe limba lor.
Sunt foaarte bune, iar servite cu sosul picant… e tot ce-ti poti dori :))
Ne trebuie:
Pentru clatite:
cca 500 g dovlecei
160 g faina
200 ml apa
sare, piper
2-3 lg de ulei pt uns tigaia
Pentru sos:
sos de soia
1 lg ceapa tocata ff marunt
1 catel mare de usturoi
1/2 lgt ardei iute
Cum se fac:
Spalam dovleceii bine, nu este nevoie sa ii curatam de coaja.
Ii taiem rondele subtiri de cca 1,5-2mm si apoi rondelele le taiem batonase (cam de marimea betelor de chibrit).
Amestecam faina cu apa, pusa treptat sa nu se faca cocoloase, punem sare, piper.
Punem dovleceii taiati in compozitia de faina si apa si omogenizam incet.
Incingem o tava de teflon, o ungem cu putin ulei (procedam ca la clatiele clasice), o lasam sa se incinga si punem in mijloc cu un polonic sau cu o lingura mai mare cca 2-3 lg de compozitie.
O presam usor pentru a nu avea denivelari si incercam sa o intindem (cu dosul lingurii) pe cat posibil in forma rotunda.
O intoarcem dupa 2-3 minute. Daca nu este suficient de rumena, o mai putem intoarce din nou dupa ce cealalta parte este gata.
Facem sosul, amestecand sosul de soia (cca 50 g) cu ceapa tocata ff marunt, usturoiul pisat si ardeiul iute rocat ff marunt.
Orice ar fi, nu renuntati la sos. Este cireasa de pe… pancakes, care da tot farmecul, credeti-ma!
Servim clatitele cu mana (asa sunt mai buuuune) rupand bucati din ele si inmuindu-le in sosul de soia preparat mai sus.
Enjoy!
ce bine arata si cred ca sunt delicioase
wow, suna tare bine, ma duc dupa dovlecei.:)
imi place, imi place… se face 😀
Fetele, nu o sa regretati daca le incercati! Si neaparat nu uitati de sos!! 🙂
Mi s-au prins in ultimul hal (in tigaie dintr-aia cu ceramica)… Am incercat si sa pun (muult) ulei in compozitie si tot degeaba. La gust ar fi bune, da`s franjuri :d Cum ai facut sa nu ti se prinda?
Cora, nu am facut nimic in plus fata de ce am spus in reteta…
Se vede ca eu am avut tigaie de teflon (am spus asta), am uns-o cu putin ulei, cum se vede in poze.. si nu s-au lipit dupa cum vezi.
Si eu am patit de curand sa mi se lipeasca ceva in tigaia ceramica, asa ca atunci cand am clatite le fac in tigaia de teflon.. Imi pare rau ca nu ti-au iesit 🙁
Multumesc pt raspuns! Credeam ca tigaia ceramica e “the best” (mama e f incantata de ele) dar am sa-ncerc si cu cealalta. Oricum, trebuie insistat, c-ar fi pacat sa nu iasa, daca tot sunt gustoase 🙂
Felicitari pt blog (pozele-s ireprosabile si cred ca si mancarea pozata e la fel)
Numai bine!
Si eu credeam la fel, pana am vazut ca se lipeste de ea.
“Amarata” aia mica de la Ikea care era pe la 6-9 lei (daca o stii..) e ff buna, nu se lipeste deloc de ea..
Te mai astept si multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
Suna delicios, vreau sa le fac chiar diseara. Dar nu stiu ce fel de sos de soia sa folosesc, eu am acasa unul japonez cumparat de la MegaImage care are un gust oribil.Ne recomanzi ceva bun?
Alexa, eu acum am unul de la Heinz, dar nu iau mereu la fel…
Ai mai incercat alt sos de soia care ti-a placut, ca poate nu iti place gustul lui in general.
Insa eu zic sa il combini asa cu usturoi,ceapa si ardei iute toate tocate ff marunt si sa inmoi clatitele in el. Te asigur ca o sa aiba cu totul alt gust.
Te astep sa-mi spui daca ti-au placut.
Minunate, Edih! Daca o stiam mai din timp cand am avut dovlecei din belsug, dar mai gasesc si acum sa incerc reteta ta! Ma bucur ca-i de post! N-ar merge si cu mujdei de usturoi?
Ionela, gasesti si acum dovlecei si o poti incerca. Sigur, merge si cu mujdei de usturoi, dar poate incerci macar odata si cu sosul de soia cum este reteta, e delicios! 🙂
Aul asta am facut de enshpe ori tarta lui Lily cu dovlecei.Daca postai mai repede reteta asta,sigur o faceam.Acum nu mai am dovlecei,dar o sa cumpar.Nu vor fi la fel de buni ca cei din gradina mea…dar na,de pofta 🙂
Maya, nu le-am descoperit nici eu de mult timp, asa ca..
Sigur mai gasesti tu dovlecei buni sa le incerci 🙂
Ciao,Edith desi am descoperit saitul tau de anul trecut nu am “reusit”sa iti scriu pana acum.In primul rand te felicit si in al doilea rand tin sa -ti marturisesc ca am devenit fanul tau si asta bineinteles dupa ce am testat multe din retetele tale(recunosc mai mult sectiunea dulciuri si aperitive)Sunt extraordinare retetele tale!Este uimitor faptul ca fara nici o exceptie toate retetele au:gust,aspect si sunt usor de facut chiar daca unele par la prima vedere extrem de complicate .Am incercat multe retete luate de pe net dar sincer toate au esuat.Acum insa nu mai trebuie sda caut caci existi tu:FELICITARI INCA O DATA!PS vreau sa fac acele clatite cu dovlecei dar te rog lamureste ma exact asupra sosului de soia.Eu am fost in magazin si nu am stiut sincer ce sa iau din raftul unde se gaseau produsele pe baza de soia.Specific locuiesc in Italia.
Buna!
Ma bucur tare ca iti ies bine retetele mele si iti plac. 🙂
In legatura cu sosul de soia, trebuie sa scrie pe sticluta Soy Sauce. Este un lichid maro inchis de obicei ambalat la sticlute de 200-300 ml. Il cauti la raionul de produse asiatice (cel putin in Romania acolo il gasesti, alaturi de sosurile iuti, algele (foile nori pt sushi), ghimbir consevat la borcan, etc.
Sper sa te fi lamurit.
Te mai astept sa-mi dai de veste ce ai mai incercat si cum ai rezolvat cu sosul de soia.
Am facut si eu clatitele chiar acum…foarte bune…insa sosul este un pic prea tare pentru mine
Draga mea, ma bucur ca ti-au placut clatitele.
Sosul in ce sens a fost tare? Ca aroma? Poate nu iti place sosul de soia.. Mie mi s-a parut ca nu au farmec fara sosul putin iute si aromat de la ceapa si usturoi 🙂
Dar na, e chestie de gusturi si la mancarea asta pana la urma… 🙂
Te mai astept!
As face si eu maine clatitutele astea 😀 Am aproape tot in casa, mai putin ardei iute. Ar merge inlocuit cu jumatate de lingurita de chilli sauce? Ca de asta am.
Alexandra
sigur ca merge sa pui chilli sauce, Alexandra 🙂
Foarte bune! Sunt bune si reci?
mie imi plac mai mult reci 🙂
oare cu tarate de ovaz merg ?
ardeiul iute verde sau rosu ???
Adriana
Poate tarate de ovaz rasnite, transformate in faina, insa nu am incercat.
Nu are importanta ce fel de ardei iute 🙂
Buna,
Fara ou?…msc
da, fara ou 🙂
Foarte gustoase clatitele cu dovlecei si mai sunt si de post .Asa imi pacalesc si eu copiii sa manance aceasta leguma care mie imi place foarte mult si pe care ei o mananca doar daca o ascund in diverse retete. Multumesc pentru retete.
ma bucur ca v-au placut 🙂
Încă o rețetă minunată!
Oare le pot face la waffle maker? Am rămas fără tigăi bune și chiar vreau să le fac cât de curând pentru că am o grămadă de zucchini. Felicitări pentru blog. I LOVE IT. De când l-am descoperit întâi caut o rețeta la tine apoi caut pe google, that much I love it ☺️
Cristina, iti multumesc! Mi-ai facut ziua mai frumoasa 🙂
Poti incerca, nu stiu sa-ti spun. Nu am aparat de facut waffles si nu stiu cum trebuie sa fie exact compozitia pentru ele.. Musai sa le servesti cu sosul recomandat. Este cireasa de pe tort 🙂
Te astept sa-mi spui 🙂
Au iesit exceptionale, multumesc din suflet pentru reteta!
Beatrix, ma bucur ca ti-au placut 🙂