clatite cu dovlecel
O alta reteta din bucataria coreeana care sper sa va placa macar pe jumatate cat mi-a placut mie.
Hobakjeon (sau ho bak jun) pe limba lor.
Sunt foaarte bune, iar servite cu sosul picant… e tot ce-ti poti dori :))
Ne trebuie:
Pentru clatite:
cca 500 g dovlecei
160 g faina
200 ml apa
sare, piper
2-3 lg de ulei pt uns tigaia
Pentru sos:
sos de soia
1 lg ceapa tocata ff marunt
1 catel mare de usturoi
1/2 lgt ardei iute
Cum se fac:
Spalam dovleceii bine, nu este nevoie sa ii curatam de coaja.
Ii taiem rondele subtiri de cca 1,5-2mm si apoi rondelele le taiem batonase (cam de marimea betelor de chibrit).
IMG_0595_1
Amestecam faina cu apa, pusa treptat sa nu se faca cocoloase, punem sare, piper.
Punem dovleceii taiati in compozitia de faina si apa si omogenizam incet.
IMG_0607_1
Incingem o tava de teflon, o ungem cu putin ulei (procedam ca la clatiele clasice), o lasam sa se incinga si punem in mijloc cu un polonic sau cu o lingura mai mare cca 2-3 lg de compozitie.
O presam usor pentru a nu avea denivelari si incercam sa o intindem (cu dosul lingurii) pe cat posibil in forma rotunda.
IMG_0612_1
O intoarcem dupa 2-3 minute. Daca nu este suficient de rumena, o mai putem intoarce din nou dupa ce cealalta parte este gata.
IMG_0614_1
Facem sosul, amestecand sosul de soia (cca 50 g) cu ceapa tocata ff marunt, usturoiul pisat si ardeiul iute rocat ff marunt.
Orice ar fi, nu renuntati la sos. Este cireasa de pe… pancakes, care da tot farmecul, credeti-ma!
Servim clatitele cu mana (asa sunt mai buuuune) rupand bucati din ele si inmuindu-le in sosul de soia preparat mai sus.
Enjoy!
clatite cu dovlecel 1