ciuperci prajite cu usturoi
Nu cred ca exista mod mai simplu de a pregati ciupercile. Si, dupa parerea mea, acesta este cel mai delicios!
Unde mai pui ca se fac rapid si este si o excelenta mancarica de post.
Ne trebuie:
ciuperci
usturoi
ulei
sare/delikat
piper
Cum se fac:
Siiimplu de tot!
Din start va recomand sa nu faceti mai putin de 500 g de ciuperci pentru ca in urma prajitului
scad foarte mult si la cat sunt de delicioase o sa va para rau ca nu ati facut mai multe.
Taiem ciupercile solzosori nu prea grosi (pentru a se patrunde rapid)
si le calim in cateva linguri de ulei. Eu am pus si niste condiment picant.
Le lasam pe foc acoperit, amestecam in ele destul de des sa nu se lipeasca.
Cand zeama lasata de ciuperci este aproape evaporata, le mai calim putin fara capac.
Adaugam usturoiul pisat (sau dat prin presa), potrivim de sare, piper si gata!
Sunt excelente mancate simple dar si cu cartofi sau ca garnitura la friptura.