Nu cred ca exista mod mai simplu de a pregati ciupercile. Si, dupa parerea mea, acesta este cel mai delicios!
Unde mai pui ca se fac rapid si este si o excelenta mancarica de post.
Ne trebuie:
ciuperci
usturoi
ulei
sare/delikat
piper
Cum se fac:
Siiimplu de tot!
Din start va recomand sa nu faceti mai putin de 500 g de ciuperci pentru ca in urma prajitului
scad foarte mult si la cat sunt de delicioase o sa va para rau ca nu ati facut mai multe.
Taiem ciupercile solzosori nu prea grosi (pentru a se patrunde rapid)
si le calim in cateva linguri de ulei. Eu am pus si niste condiment picant.

Le lasam pe foc acoperit, amestecam in ele destul de des sa nu se lipeasca.
Cand zeama lasata de ciuperci este aproape evaporata, le mai calim putin fara capac.
Adaugam usturoiul pisat (sau dat prin presa), potrivim de sare, piper si gata!

Sunt excelente mancate simple dar si cu cartofi sau ca garnitura la friptura.

Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
Olivia
http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html
p.s. Fain motto-ul!
Hmmmm, ciupercutzele, preferatele mele!
Super faina reteta, Edith!
Iti dai seama ce gust au ciupercile de padure pregatite asa?Hmmmm, yumyyyy!
Pupici!
bine ai revenit!!!!!!!!!!!!!
odihnita,relaxata,si pusa pe treaba.
pupici MARI.
@oliviuta: suna tentant. Cred ca o sa particip cu reteta asta, zic 🙂
Merci de vizita! Intru acush sa ma inscriu 🙂
@tartoras: ce imi faaaci? io ciuperci de padure mananc doar la mama si asta destul de rar 😛
@Mari: bine v-am regasiiiit 🙂
Odihnita.. sa zicem (desi as mai fi avut loc de vreo sapt de odihna), relaxata.. oarecum dar pusa pe treaba nuuuuu :((
Astea-s retete mai vechi, dar bune si alea, inca nu sunt expirate :))
Super bune ciupercutele.La fel le pregatesc si eu doar ca mai pun si patrunjel proaspat la sfarsit.
Asa-i sunt tare bune si merg dupa gust si cu patrunjel si cu marar.. Eu le prefer simple 🙂
sunt bune si prajite in ulei cu mujdei de usturoi langa ele pe farfurie! sunt gustoase!
f bune bv bv bv bv bv
ceao, de ce adaugi delicat plin de chimicale?? Nu e o reteta sanatoasa cu delicat plin de sare si glutamate…Sorry.
Mihaela, asa este. Din pacate pe vremea aia (2009) foloseam. Acum nu mai folosesc de mult 🙂