ciuperci gratinate cu mozzarella - Ciuperci gratinate cu mozzarella

Ciuperci gratinate cu mozzarella din belsug, ceapa verde si patrunjel, totul imbogatit cu pesmet.

Astazi avem ceva fara carne, care se face tare simplu, ideal pentru pranz sau o cina rapida.

Este o combinatie delicioasa si nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, ci s-o incercati 🙂

Ne trebuie:

500 g ciuperci

1 lingurita unt

2 fire de ceapa verde

100 ml smantana lichida pentru gatit

1 lingura patrunjel tocat

3 linguri pesmet

70 g mozzarella

sare, piper

– cantitati pentru cca 2 portii –

Cum se fac:

Ciuperci gratinate cu mozzarella

Taiem felii subtiri ciupercile (intai in jumate si apoi felii – daca sunt mai mari ciupercile)

si le calim in untul tpit pana cand se evapora apa, amestecand din cand in cand.

Punem sare si piper praspat rasnit (piper puneti mai mult, ca iese tare bun cu aroma mai puternica),

ceapa verde tocata marunt si smantana. Lasam pe foc inca cca 5 minute, amestecand din cand in cand.

Inlaturam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt si pesmetul.

mod preparare ciuperci gratinate - Ciuperci gratinate cu mozzarella

Ungem o tava micuta cu ulei si tapetam cu pesmet, punem compozitia de ciuperci in tava,

iar deasupra punem mozzarella rasa.

ciuperci gratinate in tava - Ciuperci gratinate cu mozzarella

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 10 minute.

Savuram cu multa pofta ciuperci gratinate.

ciuperci gratinate cu mozzarella 2 - Ciuperci gratinate cu mozzarella

Enjoy!

ciuperci gratinate cu mozzarella 1 - Ciuperci gratinate cu mozzarella