Ciuperci gratinate cu mozzarella din belsug, ceapa verde si patrunjel, totul imbogatit cu pesmet.
Astazi avem ceva fara carne, care se face tare simplu, ideal pentru pranz sau o cina rapida.
Este o combinatie delicioasa si nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, ci s-o incercati 🙂
Ne trebuie:
500 g ciuperci
1 lingurita unt
2 fire de ceapa verde
100 ml smantana lichida pentru gatit
1 lingura patrunjel tocat
3 linguri pesmet
70 g mozzarella
sare, piper
– cantitati pentru cca 2 portii –
Cum se fac:
Ciuperci gratinate cu mozzarella
Taiem felii subtiri ciupercile (intai in jumate si apoi felii – daca sunt mai mari ciupercile)
si le calim in untul tpit pana cand se evapora apa, amestecand din cand in cand.
Punem sare si piper praspat rasnit (piper puneti mai mult, ca iese tare bun cu aroma mai puternica),
ceapa verde tocata marunt si smantana. Lasam pe foc inca cca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Inlaturam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt si pesmetul.
Ungem o tava micuta cu ulei si tapetam cu pesmet, punem compozitia de ciuperci in tava,
iar deasupra punem mozzarella rasa.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 10 minute.
Savuram cu multa pofta ciuperci gratinate.
Enjoy!
Se poate inlocui smantana pentru gatit cu smantana obisnuita din comert? As vrea sa fac reteta astazi si nu am decat smantana obisnuita in frigider. Multumesc!
Larisa, sigur. Pune-o la sfarsit, dupa ce stingi focul.
Te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Ce usor pare de facut! Si tocmai am cumparat ieri niste ciuperci cu care ma gandeam sa incerc ceva nou. Super idee!
Anca, nu doar pare, se fac simplu. Sper sa-ti placa, sunt tare bune! 🙂
Delicioasa si usor de facut!